Funkcionalna hrana
Kako pomažu probiotici?
Zdravlje često počinje (ali i završava) u tanjuru!
U čemu je tajna ljekovitosti celera?
U Homerovo doba, celer je bio simbol ljepote i veselja.
Kako pripremiti ljekovite pripravke od celera?
Sok od celera kao diuretik, čaj od celera kod reumatskih tegoba i za bolju probavu
Kada celer može biti opasan?
Budući da celer ima jako djelovanje na izlučivanje mokraće, kod oboljelih bubrega ga treba uzimati s oprezom.
Kakva je to anticelulitna dijeta?
Niti najstroža dijeta za mršavljenje neće pomoći redukciji celulita. Dok je glavni cilj dijeta za mršavljenje izbjegavanje visokokalorične hrane, cilj anticelulitne dijete je odstranjenje štetnih tvari, hipotoksična dijeta.
Koja su terapeutska svojstva mrkve?
U Americi mrkvu nazivaju Cancer-Fighter, borcem protiv raka.
Kako sve pripremati mrkvu?
Jedenjem puno mrkve, višak beta-karotena tijelo sprema u koži, dajući joj žuto-narančasti ton.
Mrkva - Recepti iz ljekarne samostana sestara uršulinki iz Varaždina
Praktični recepti samostana sestara uršulinki iz Varaždina
Kako se mrkva primjenjuje u narodnoj medicini?
U narodnoj medicini, kod reumatskih tegoba i gihta, preporuča se svakodnevno pijenje 3 dl mrkvinog soka koji će iz organizma ukloniti otrovne sastojke koji pospješuju reumu i giht.
Kako se mrkva primjenjuje u službenoj medicini?
Službena medicina upotrebljava mrkvu, prvenstveno pitomu.
Zašto je mrkva važna za kožu?
Olakšava probavu, popravlja raspoloženje, ženama daje "bedra Nimfe"...
Koja su ljekovita svojstva peršina?
Ljekoviti začin, koji dodajemo gotovo svakom jelu, ima jaku preventivnu ulogu u organizmu, ujedno i stimulira rad mnogih organa.
Kako sve možemo koristiti peršin?
Kovrčavi peršin idealan je za ukrašavanje. Peršin ravnih listova snažniji je okusom i pogodniji za kuhanje jer bolje podnosi toplinu.
Peršin - Recepti iz ljekarne varaždinskog samostana Uršulinki
Čaj, ulje, okrepljujuće vino sv. Hildegarda...
Kako regulirati probavu?
Opće je poznata važnost dobre probave za naše zdravlje.
Reuma - Recepti iz ljekarne varaždinskog samostana uršulinki
Preporučuje se pijenje čaja od koprive i preslice.