PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
chevron_left Povratak

5 prirodnih sastojaka koji će pomoći osjetljivoj i nadraženoj koži

Zima nam se približava, a s njom dolazi nadražena i osjetljiva koža. Zato nastavite čitati kako biste saznali koji sastojci će vam pomoći u borbi protiv osjetljive kože.

18.10.2023

5 prirodnih sastojaka koji će pomoći osjetljivoj i nadraženoj koži

Zima nam se približava, a s njom dolazi nadražena i osjetljiva koža. Zato nastavite čitati kako biste saznali koji sastojci će vam pomoći u borbi protiv osjetljive kože.

18.10.2023

Crvenilo kože, ispucala i suha koža su samo jedni od znakova nadražene i osjetljive kože. A kako nam se približava zima i hladan zrak i vjetar sve više nas vodit će muku s navedenim tegobama. Borba u pronalasku pravog proizvoda za smirenje kože često je naporna zbog prenatrpanog izbora s štetnim sastojcima za kožu. Zato da Vam malo olakšamo potragu za onim pravim proizvodom donosimo Vam popis 5 prirodnih sastojaka koji će umiriti crvenilo na koži i nadraženu kožu.

1.Peršin

Sastojak koji neki zasigurno nisu očekivali naći na ovoj listi je peršin. Ali da, peršin nije samo zdrava namirnica za juhu već i za vašu kožu. Naime, peršin je bogat vitaminima i mineralima koji pomažu očuvati prirodnu vlažnost kože, čineći vašu kožu hidratiziranom i mekom. Peršin je također odličan u borbi protiv crvenila kože, jer sadrži antioksidante poput vitamina C koji pomažu u smanjenju upala i crvenila na koži. Redovitom primjenom kozmetike bogate peršinom primijetit ćete smanjenje crvenila na koži uzrokovano iritacijama ili osjetljivošću.

2.Mliječni protein

Mliječni protein je jedan od onih sastojaka koji je izuzetno dobar za naš unutarnji fiziološki sastav, ali i za njegu kože. Kao što bi mi rekli u Nikelu, "i iznutra i izvana". Danas je fokus na "izvana", te odmah možemo reći da je mliječni protein odličan za smirivanje upaljene kože i obnovu hidrolipidne barijere. Naime, mliječni protein sadrži mliječne masnoće i lipide koji pomažu očuvati hidrolipidnu barijeru na površini kože. Ova barijera igra ključnu ulogu u zadržavanju vlage u koži, sprečavanju isušivanja i štiteći kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Mliječni protein također sadrži protuupalna svojstva, koja nam pomažu u smirivanju upaljene kože. Ta protuupalna svojstva posebno su dobra za osjetljivu kožu sklona crvenilima, aknama ili iritacijama.

3.Pasiflora

Cvijet strasti ili pasiflora je odličan sastojak za smirivanje nervoze i nesanice, ali i za smirivanje nadražene kože. Sa svojim prirodnim spojevima koji sadrže protuupalna svojstva, pomaže u smanjenju upala na koži. Uz protuupalna svojstva, pasiflora je bogata i antioksidativnim svojstvima, kao što su flavonoidi, koji štite kožu od štetnih slobodnih radikala, UV zračenja i onečišćenog zraka. Pasiflora također hidrira kožu zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima koja pomažu u održavanju optimalne razine vlage u koži.

4.Vitamin E

Vitamin E, poznat i kao "čudotvorac za kožu" te "vitamin ljepote," zaslužuje ove titule svojom ključnom ulogom u zaštiti kože od nepovoljnih utjecaja iz okoliša i UV zračenja, kao i svojim protuupalnim svojstvima. Evo kako vitamin E doprinosi zdravlju kože. Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu oštetiti stanice kože, uzrokovati starenje kože i povećati rizik od različitih bolesti kože. Vitamin E, kao snažan antioksidant, pomaže u neutralizaciji navedenih slobodnih radikala i tako štiti kožu od štetnih utjecaja. Također, vitamin E ostavlja vašu kožu mekom i glatkom zahvaljujući tome što potiče obnovu stanica kože i zadržava vlagu unutar stanica kože. S obzirom na svoja protuupalna svojstva, vitamin E pomaže u smanjenju i prevenciji iritacija i crvenila na koži.

5.Badem

Iako je badem jedan sasvim jednostavan sastojak koji se može lako pronaći zbog benefita koje pruža našoj koži, krasi ga titula da posjeduje svu blagotvornost svijeta. Tu blagotvornost vidimo u njegovim hidratacijskim, protuupalnim i antioksidacijskim moćima. Naime, bademi su bogati masnim kiselinama i vitaminima, uključujući vitamin E, koji pomaže u očuvanju hidratacije kože. Korištenje proizvoda s bademima ili bademovim uljem pomaže održavati kožu vlažnom i smanjiti suhoću koja može uzrokovati iritaciju. Bademi također štite kožu od vanjskih čimbenika poput sunčeve svjetlosti, alergija ili iritacija zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima. Ta ista protuupalna svojstva dovode nas do kože koja je smirena od upala, crvenila i iritacija. Bademi su bogati i antioksidansima koji pomažu u zaštiti kože od štetnih slobodnih radikala. Time smanjuju rizik od nastanka oštećene kože.

Nikel preporuka

Na početku smo istaknuli da Vam želimo olakšati s ovim zaista magičnim sastojcima. No, sada vam donosimo rješenje za vašu osjetljivu i nadraženu kožu. Rješenje se nalazi u proizvodima nagrađene hrvatske prirodne kozmetike - Nikel. Krema s peršinom namijenjena je osjetljivoj koži te će umiriti crvenilo i pomladiti vašu kožu. Tu je i Probiotik krema koja može popraviti gotovo sve probleme s kožom te je potpuno oporaviti, dajući joj željeni zdrav izgled. Obje kreme sadrže navedene sastojke, zajedno s ostalima, koji će vas dovesti do željenog izgleda kože.

Krema s peršinom za osjetljivu kožu 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (13)
"iznutra" za detoksikaciju organizma, "izvana" za umirenje i pomlađivanje kože
Probiotik krema za obnavljanje vrlo oštećene kože 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (21)
Prva hrvatska probiotička krema. ZLATNE MEDALJE za inovativni proizvod. ZLATNA Arca 2005. GOLD AWARD Inpex SAD 2013. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2021 po ocjeni žirija eminentnih hrvatskih dermatologa.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.