LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Mliječni protein

arrow_circle_down

Iznutra

proteinski proizvod neophodan za prehranu i zdravo tijelo, najvažniji je čimbenik u rastu i razvoju organizma.

Izvana

smiruje upaljenu kožu i obnavlja hidrolipidnu barijeru, njeguje i umiruje, regenerira kožne stanice i obnavlja njen zaštitni sloj

Mliječni protein

Mliječni protein je protein dobiven od kravljeg mlijeka nakon uklanjanja vode i većine ugljikohidrata i masti. Mliječni protein sadrži veliku količinu kazeina (oko 80%) i proteina sirutke (oko 20%), pa ima korisna svojstva oba proteina. Proteini mogu biti životinjskog ili biljnog porijekla, a uključeni su u izgradnju mišića, kostiju i vezivnog tkiva, osiguravaju pravovremenu regeneraciju, odnosno popravak tkiva, prenose kisik i lipide krvlju, podržavaju imunitet i jednostavno su potrebni za zdrav i ispunjen život. Mliječni proteini koriste se u širokom rasponu prehrambenih i neprehrambenih primjena ne samo zbog svoje prehrambene vrijednosti već i zbog svojih svestranih funkcionalnih svojstava. Mliječne bjelančevine imaju antikatabolički učinak – sprječavaju razgradnju mišića. Osim toga, pospješuju oporavak mišićnog tkiva nakon treninga i ozljeda, a ujedno sprječavaju njihov nastanak. Mliječne bjelančevine idealni su saveznici svakome tko radi na izgradnji ili povećavanju mišića jer pomažu njihovu formiranju i jačanju.

Proteini kravljeg mlijeka i sirutke

Mliječne bjelančevine se, logično, prirodno nalaze u mliječnim proizvodima: mlijeku, siru i jogurtu. Svakako treba razlikovati dva pojma: protein u mliječnim proizvodima i protein mlijeka. Kad kažemo „bjelančevine u mlijeku“, mislimo na prirodno prisutne bjelančevine u prehrambenim proizvodima, a kada koristimo izraz „mliječne bjelančevine“, obično mislimo na vrijedne sušene sastojke, koji imaju mnogo funkcionalnih i nutritivnih prednosti, a ekstrahirani su iz mliječnih proizvoda. Ono što mlijeko izdvaja od ostalih je to što se, kao i ostali proteini životinjskog podrijetla, smatra izuzetno visoko kvalitetnim, ali i činjenica da u mliječnom proteinu postoje specifične vrste proteina koji dominiraju njegovim sastavom. Riječ je o kazeinu – proteinu kravljeg mlijeka i whey proteinu – proteinu sirutke, oba imaju izvrsne prednosti koje se ne nalaze u drugim namirnicama.

Noćni protein

Osim što je protein, kazein je i tvar kojoj dugujemo zahvalnost za sireve koje jedemo. Naime, upravo kazein daje mlijeku sposobnost zgušnjavanja, a time i dobivanja sireva i drugih tvrdih ili gustih mliječnih proizvoda. Ovisno o vrsti mliječnog proizvoda ovisi i omjer navedenih vrsta bjelančevina. Kazein se definitivno smatra glavnim strukturnim nutrijentom mlijeka. Da se ovaj protein apsorbira potrebni su sati jer se radi o proteinu koji se sporo otpušta. Izvrstan je za sve koji brinu o svojem izgledu, za sve rekreativce, sportaše i sve koji žele izgraditi ili ojačati mišiće jer upravo kazein pomaže u stvaranju i očuvanju mišićne mase. Zbog spore apsorpcije i sličnih svojstava sportaši kazein najčešće koriste kao noćni protein koji konzumiraju prije spavanja, a tijekom noći se razgrađuje i apsorbira u tijelu. Poznat je kao mliječni protein koji dugo drži sitima, a spada u potpune proteine, koji sadrže sve aminokiseline koje inače ulaze u sastav proteina.

Sirutka protiv stresa

Jedan od razloga zašto je protein sirutke izvrstan je taj što sadrži sve aminokiseline potrebne za održavanje optimalnog rasta mišića i održavanja. Sirutka je kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline, odnosno one koje tijelo ne može proizvesti. Osobito zanimljiva činjenica, posebno za izgradnju mišića, jest ta da protein sirutke prirodno ima najveći postotak aminokiselina razgranatog lanca uključujući leucin, koji igra najveći udio u sintezi proteina mišića. Budući da je protein sirutke dobar izvor aminokiselina koji sadrže sumpor, cistein i metionin, također pogoduje imunološkom sustavu. Cistein i metionin se koriste za stvaranje glutationa koji štiti DNA od oštećenja tijekom podjele stanica i održava antioksidacijski status u tijelu. Zanimljivo je da je protein sirutke najučinkovitiji protiv stresa. Naravno, ne djeluje ovaj protein kao sedativ, nego prema istraživanjima, pridonosi smanjenju razine kortizola, glavnog hormona stresa, kao i povećanja serotonina, hormona radosti.

Visokokvalitetni proteini

Visoka kvaliteta mliječnih bjelančevina izvrsna je za uravnoteženu prehranu, a mnogo je prednosti proteina iz mlijeka. Istraživanja su potvrdila da kazein i sirutka pomažu kod gubitka masnoće iz organizma pa bi ove proteine trebalo konzumirati i za gubljenje kilograma. Jedna od važnih prednosti je i ta da je ovaj kvalitetan dodatak prehrani dovoljno uzeti samo jednom tijekom dana i tako pridonijeti uravnoteženju dnevne prehrane. Kao što smo spomenuli, ovi proteini se računaju za visokokvalitetne proteine, koji su puni korisnih aminokiselina, svih devet aminokiselina koje su tijelu potrebne za optimalno funkcioniranje. Važno je napomenuti da nedostatak, kao i višak proteina, negativno utječu na nutritivnu ravnotežu i ljudsko zdravlje. Dijetetičari su preporučili 25-30% proteina u tipičnoj dnevnoj prehrani odrasle zdrave osobe. Istovremeno, dopušteno je da se ta ravnoteža mijenja tijekom tjedna, ali je neprihvatljivo ako tijekom tjedna nema dovoljno ili više proteinske hrane ili ako postoji višak.

Vitalnost stanicama, smirenje koži

Iznutra daje vitalnost stanicama, a izvana smiruje upaljenu kožu i obnavlja hidrolipidnu barijeru, njeguje i umiruje, regenerira kožne stanice i obnavlja njezin zaštitni sloj čineći je glatkom i mekom te vraća vitalnost stanicama kože.

Zaključak

U Nikelovoj Probiotik kremi za obnavljanje vrlo oštećene kože jedan od sastojaka je i mliječni protein. Mliječni protein ubrzava oporavak fiziološkog stanja oštećene kože i preporučuje se kod tegoba oštećene i ispucale kože, ljuskanja kože te za oporavak kože s aknama. Krema je dermatološki ispitana.

Nikel Probiotik kremom svoju ćete oštećenu kožu vratiti u „normalno“ stanje. Krema se nanosi više puta dnevno, a može se nanijeti i na područje oko očiju i na sluznice. Kod korištenja kreme, najbolje je nanijeti malo kreme na unutrašnju stranu podlaktice, ako se krema pokaže prihvatljivom, pomalo se nanosi i na ostale dijelove lica i tijela. U slučaju iritacije, svakako treba prekinuti uporabu. Za pojačani učinak prije kreme treba nanijeti nekoliko kapi ulja noćurka. Ulje noćurka se koristi kao dodatak prehrani i iznimno je cijenjeno zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava.

Već kod prvih nekoliko nanošenja Nikelove Probiotik kreme, primjećuje se da koža postaje puno vlažnija, nestaje ljuskanje kože te postupno dolazi do regeneracije oštećene kože. Kiseli pH kreme omogućuje prodiranje i brže odstranjivanje odumrlih stanica zbog čega se u kratkom vremenu zapaža znatno poboljšanje stanja oštećene kože.

Asocijacija Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo uvrstila je Nikel Probiotik kremu u top 10 izuma u svojem godišnjem izboru. Nikel Probiotik krema prva je hrvatska probiotička krema, koja je dobitnica mnogih nagrada. Asocijacija svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo WIIPA uvrstila je Probiotik kremu u Top 10 izuma u svojem godišnjem izboru. NiKEL Probiotik krema nagrađena je zlatnom medaljom na svjetskoj izložbi inovativnih proizvoda u Americi i EU i dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

Probiotik krema za obnavljanje vrlo oštećene kože 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (21)
Prva hrvatska probiotička krema. ZLATNE MEDALJE za inovativni proizvod. ZLATNA Arca 2005. GOLD AWARD Inpex SAD 2013. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2021 po ocjeni žirija eminentnih hrvatskih dermatologa.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.