LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Peptidi

Peptide

arrow_circle_down

Iznutra

Nalaze se u tijelu u hormonima koji potiču pozitivne osjećaje, kao što su endorfini i oksitocin, te djeluju tako da se vežu uz receptorske stanice i aktiviraju metabolizam, primjerice potiču kožu da stvara više kolagena ili da apsorbira i upotrijebi masti.

Izvana

mogu dopšrinijeti stvaranju novog kolagena u koži i spriječiti njegovu razgradnju

Među peptide spadaju kolagen i elastin, proteini zaslužni za ljepotu i elastičnost kože,

U posljednje vrijeme sve češće čujemo da se u svijetu ljepote govori o peptidima i da nam upravo oni pomažu u održavanju ljepote i elastičnosti kože. Sigurno ste se i sami zapitali što su to peptidi?

Peptidi ili prema grč. Πεπτός, što znači kuhan, probavljen, kemijski su spojevi od dviju ili više aminokiselina povezanih međusobno peptidnom vezom.

Peptidi revilatiliziraju i regeneriraju tkivo

Peptidi su kratki lanci aminokiselina i građevni blokovi bjelančevina poput kolagena, elastina i keratina koji su odgovorni za teksturu, tonus, elastičnost i čvrstoću i lijep izgled kože. Kombinacija aminokiselina, pa tako i peptida ima na stotine.

Njihova se zadaća očituje u tome da kožu održe savršeno konstruiranom - napetom, zategnutom, ujednačene strukture i teksture. Baš kao što kuću čine i cigle i vezivni materijali, tako kožu čine različiti peptidni lanci, odnosno proteini. Među peptide spadaju kolagen i elastin, proteini zaslužni za ljepotu i elastičnost kože.

Snaga peptida je u tome što djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, a kod već nastalih bora revitaliziraju i regeneriraju tkivo.

Endorfin i oksitocin

Znanstveno gledano, peptidi su spojevi nastali povezivanjem od 2 do 100 aminokiselina, fragmenti su bjelančevina, a naša je koža bazično izgrađena od peptida i zato su nam gotovo neophodni za mladenački izgled kože.

Peptidi su snažna skupina sastojaka protiv starenja koji dokazano učinkovito djeluju in vitro. Već se prirodno nalaze u tijelu u hormonima koji potiču pozitivne osjećaje, kao što su endorfini i oksitocin, te djeluju tako da se vežu uz receptorske stanice i aktiviraju metabolizam, primjerice potiču kožu da stvara više kolagena ili da apsorbira i upotrijebi masti.

Peptidi iz graška i tripeptidi 

Neki od najučinkovitijih peptida, koji se upotrebljavaju i u proizvodima za njegu kože, jesu peptidi iz graška i tripeptidi. Peptid iz graška prirodnog je podrijetla. Ojačava kolagen i elastin, potiče njihovo daljnje stvaranje u koži te stabilizira poveznicu između derme i epiderme kako bi koža postala čvršća.

Tripeptidi su snažan sastojak koji povećava sintezu kolagena i lumikana, koji održava stabilnost vezivnog tkiva, kako bi se ojačala struktura i čvrstoća kože. Čine kožu debljom i pružaju joj svježiji izgled.

Upotrebljavaju li se peptidi u proizvodnji lijekova? 

Peptidi se osim u kozmetici koriste i za proizvodnju lijekova za liječenje raznih bolesti. U SAD-u je dostupno više od stotinu peptidnih lijekova koji se koriste za liječenje dijabetesa, multiple skleroze i visokog krvnog tlaka.

Kada se primjenjuju na kožu, peptidi djeluju kao agenti za slanje poruka koži. Na taj način je potiču na stvaranje kolagena i elastina, dva proteina koji sudjeluju u održavanju strukture kože, pružajući joj čvrst, punašan i glatki izgled.

Kako starimo, količina kolagena i elastina koje tijelo proizvodi postupno se smanjuje. Stoga, dosljedno nanošenje peptida na kožu pomaže potaknuti njihovu proizvodnju.

Agenti za slanje poruka koži 

Veliki broj istraživanja dokazuje da neki peptidi mogu zategnuti opuštenu kožu, obnoviti zaštitnu barijeru kože, poboljšati njezinu čvrstoću, elastičnost i ujednačiti ten. Ipak, teško da će peptidi samostalno i u potpunosti riješiti sve probleme kože, ali u kombinaciji s drugim učinkovitim sastojcima mogu pomoći postići glatkiji i punašniji izgled.

Ako se peptidi koriste u kombinaciji s antioksidativnim sastojcima, poput niacinamida, ili hidratantnim sastojcima, poput hijaluronske kiseline, malo je vjerojatno da će vam iritirati kožu. Međutim, kad se kombiniraju s aktivnim sastojcima koji imaju tendenciju nadraživanja kože, poput AHA kiselina i retinola, peptidi bi mogli dodatno nadražiti osjetljivu ili reaktivnu kožu. Premda su sami po sebi izrazito potentni, najbolji su u sinergiji s drugim aktivnim sastojcima.

Tada njihova snaga u potpunosti dolazi do izražaja. Kombinacija peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline, omogućit će neutralizaciju procesa starenja kože, dugotrajnu i dubinsku vlagu, odnosno, sve što je koži potrebno u prevenciji starenja i održanja kože mladolikom.

Ako se upotrebljava peptidni serum, treba ga nanijeti nakon čišćenja kože lica i prije hidratantne kreme.

Kakvi su to bakreni peptidi

Budući da tijelo s godinama sve manje proizvodi ove spojeve, lice počinje gubiti čvrstoću i elastičnost te se na njemu pojavljuju prve bore. Rezultat redovite „peptidne” njege je zategnuto, blistavo, glatko i hidratizirano lice bez bora.

Poboljšavanje teksture kože, stimuliranje proizvodnje kolagena, popravljanje oštećene kože, smanjivanje pojave finih linija i bora i zadržavanje vlažnosti kože – sve su to blagodati, odnosno prednosti peptida.

Postoji i posebna grupa peptida, tzv. bakreni peptidi, koji su poznati i kao bakar glukonat. Sinteza glavnih potpornih supstanci kolagena i elastina djelomično je vezana za prisutnost bakra u tijelu.

Također postoji istraživanje koje pokazuje da bakar može biti učinkovit u zacjeljivanju rana. Oni također djeluju kao antioksidansi pomažući popraviti štetu na koži. Druge vrste peptida mogu ojačati kožu, samo ne treba očekivati veliku promjenu jer su prednosti suptilne.

Imaju li peptidi anti-age učinak?

Peptidi mogu biti odlični anti-age sastojci proizvoda za njegu kože. Ali kao i kod ostalih sastojaka, nema jednog koji vam je potreban kako bi vaša koža izgledala mlado i zdravo kako biste željeli.

Prednosti peptida u kozmetici su brojne i iznimne zbog svoje sposobnosti zaglađivanja bora, zatezanja obješene kože i hidratacije.

Razlozi zbog kojih trebate koristiti kozmetiku s peptidima izuzetno su značajni. Konstantnim poticanjem lučenja kolagena u koži, bore i linije će postajati sve manje, koža će postati savršeno elastična i zahvaljujući povećanoj dozi elastina, kojeg će koža početi stvarati zaslugom peptida, lice će biti čvrsto i zategnuto.

Uklonit će se crvenilo i upale, a osim djelovanja protiv starenja, ove će učinkovite aminokiseline smanjiti upale u koži i ujednačiti ten. Osim svega navedenog riješit ćete se i akni, a koliko su peptidi „svestrani” dokazuje i činjenica da djeluju i antibakterijski, što znači da će učinkovito uništiti bakterije odgovorne za nastanak neuglednih prištića.

Zaključak

NiKEL Prive Cream MB coMPLEX božanstvena je krema s peptidima za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu. Nedostaje li Vam energije, za vitalnost „iznutra“, najbolja je matična mliječ.

Pčela radilica uvelike se razlikuje od pčele kraljice koja se hrani matičnom mliječi – po izgledu, dugovječnosti i ponašanju – unatoč činjenici da dijele potpuno isti DNK. Za to je zaslužan protein iz matične mliječi pod nazivom royalactin (queenmaker). Kako je učinkovit za vitalnost organizma, jednako je učinkovit primijenjen izvana za vitalnost kože.

S obzirom na činjenicu da je royalactin nestabilan i ima preveliku molekulu da bi mogao prodrijeti u kožu, razvijen je peptid koji je ugrađen u meki sustav karite maslaca kako bi mogao ući u duboke slojeve epiderme. Intenzivno stimulira obnovu što dovodi do naglog porasta glatkoće kože, ujednačenosti puti i izglađivanja bora.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

NiKEL PRIVÉ Cream MB COMPLEX 180,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (3)
Božanstvena krema za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.