LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Iznutra

hrana bogata C vitaminom poput voća, povrća te hrana bogata omega masnim kiselinama, odgodit će prerano nestajanje proteina

Izvana

C vitamin koji je ugrađen u liposome potiče stvaranje prirodnog kolagena u dubokim slojevima kože

Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u našoj koži. O njemu ovisi čvrstoća i otpornost kože. S godinama se razina svih proteina u tijelu smanjuje, a smanjenje, odnosno nestajanje kolagena, uzrokuje pojavu bora.

Kolagen je bjelančevina koja se u velikim količinama nalazi u vezivnim tkivima, tetivama, hrskavici, kostima i ligamentima. Kolagen je izuzetno važan za rastezljivost različitih struktura.

Čemu služi i gdje se nalazi kolagen?

Kao glavni protein u koži, kolagen je zaslužan za izgradnju njezine strukture; direktno utječe na elastičnost i tonus kože, čime doprinosi mladoliku izgledu. Između ostaloga, čini jednu trećinu ukupnih proteina u ljudskome tijelu. Kolagen se nalazi u vezivnom tkivu, koži, tetivama, kostima i hrskavici. Pruža strukturnu potporu tkivima i igra važnu ulogu u staničnim procesima, uključujući popravak tkiva, imunološki odgovor, staničnu komunikaciju te staničnu migraciju, proces neophodan za održavanje tkiva.

Osim kože, kolagen gradi i kosti, mišiće, ligamente i tetive, a pronalazimo ga i u krvnim žilama, zubima i rožnici. Smatra se svojevrsnim „ljepilom“ u tijelu – a od tuda mu i potječe ime. Naime, grčka riječ „kolla“ znači ljepilo!

Kolagen kao dodatak prehrani 

Istraživanja su pokazala da uzimanje dodataka prehrani s kolagenom može imati nekoliko prednosti za zdravlje kože: poboljšava hidrataciju kože, elastičnost i smanjuje vidljivost bora.

Hidrolizirani kolagen uobičajena je vrsta kolagena koji se koristi u suplementima, a stvara se postupkom koji se naziva hidroliza. Ovaj proces razgrađuje bjelančevine na manje komade, što tijelu olakšava njegovu apsorpciju. Dugotrajno uzimanje dodataka kolagena može pomoći u povećanju mineralne gustoće kostiju kod osoba u postmenopauzi, koje su pod većim rizikom od razvoja osteopenije i osteoporoze. Dodaci kolagena možda neće imati iste učinke kod muškaraca, mlađih osoba ili onih koji nemaju nisku mineralnu gustoću kostiju.

Važnost kolagena za zdravlje mišića

Kolagen je neophodan za zdravlje i funkciju naših mišića. Kako se kolagen smanjuje s godinama, može doći do povećanog rizika od sarkopenije, odnosno smanjenja mišićne mase zbog starenja i neaktivnosti.

Kolagen je važan i za zdravlje srca. Pomaže u održavanju oblika arterija i krvnih žila. Kada nam u organizmu nedostaje kolagen, naše arterije mogu oslabiti. Krhke krvne žile povećavaju rizik od ateroskleroze, što može dovesti do srčanog ili moždanog udara. Istraživanja pokazuju da kolagen u prahu može pomoći smanjiti rizik od ateroskleroze i održati arterije zdravijima.

Treba napomenuti i to da je kod žena u menopauzi, osim drugim promjena do kojih dolazi u tijelu, smanjena i proizvodnja kolagena.
Naše tijelo prirodno proizvodi kolagen, a može se pronaći i u hrani te u dodacima prehrani. Proizvodi s kolagenom poput dodataka prehrani i krema za lice važni su za smanjenje bora, hidrataciju kože i smanjenje bolova u zglobovima.

Kolagen u prahu, kapsulama ili tekućini

Kolagen je moguće kupiti u prahu, kapsulama i tekućem obliku. Može se uzimati kao dodatak, samostalno ili se može dodati u tople ili hladne napitke i hranu kao što su zobene pahuljice, jogurt i energetske kuglice.

U medicinske se svrhe kolagen koristi za liječenje rana, opeklina i dijabetičkih ulkusa. U kozmetici se, pak, kolagen koristi u proizvodima poput hidratantnih krema i seruma, zbog hidratantnih svojstava samog kolagena.

Proizvodnja ovog dragocjenog proteina u čovjekovu organizmu počinje se smanjivati već i prije tridesete godine života. To prerano nestajanje ovoga važnog proteina može se smanjiti i odgoditi uzimanjem hrane bogata C vitaminom poput voća, povrća te hrane bogate omega masnim kiselinama.

Hrana bogata kolagenom

Mnogo je namirnica u koje sadrže kolagen. Primjerice, jaja sadrže kolagen, u žumanjku. U jajima ima i puno sumpora, koji je važan za detoksikaciju jetre i proizvodnju kolagena.

To omogućuje da toksini koji uništavaju kolagen budu uklonjeni iz tijela. Osim jaja i avokado sadrži korisne masnoće koje jačaju zdravlje kože i povećavaju proizvodnju kolagena. U avokadu ima vitamina E, a taj vitamin pomaže pri opadanju razine kolagena u tijelu.

Kolagen ćete pronaći i u povrću tamnozelenih listova. Ono je najčešće i bogato antioksidansom luteinom koji neutralizira slobodne radikale. Ovakve namirnice potrebne su koži kako bi zadržala mladenački izgled. Stoga je važno jesti dovoljne količine špinata, kupusa, kelja i blitve.

Losos je prepun minerala odgovornih za proizvodnju kolagena, kao što je cink. Također sadrži puno omega-3 masnih kiselina koje pomažu u održavanju vlažnosti kože.

Osobe koje su vegetarijanci najčešće imaju elastičniju i ljepšu kožu. Razlog tome je konzumiranje soje i tofua kojima se može nadoknaditi 6% kolagena u samo šest mjeseci. Soja radi fitoestrogena i elementa genisteina potiče proizvodnju kolagena, a primjerice, C vitamin koji je ugrađen u liposome potiče stvaranje kolagena u dubokim slojevima kože.

Važnost suplemenata kolagena

Jedan od najučinkovitijih načina da smanjite prirodni gubitak produkcije kolagena je pridržavanje zdravih životnih navika. Najvažnije je uravnoteženo se hraniti, ne izlagati se previše suncu bez zaštite i ne pušiti.

Kolagen je danas dostupan u svim vrstama proizvoda – od čistača do krema za sunčanje, no optimalni oblici su svakako esencije, serumi, ampule i kreme, jer imaju potentnije formule i zadržavaju se na koži.

Primijenjen lokalno, kolagen omekšava i vlaži kožu, vidljivo umanjuje bore i čini kožu čvršćom. Suplementi kolagena prikladan su izvor proteina koji mogu pomoći koži da izgleda mlađe – iako se prednosti mogu razlikovati od proizvoda do proizvoda.

Zaključak

Imajući na umu da je kolagen glavni protein u koži, da je zaslužan za izgradnju njezine strukture i da direktno utječe na elastičnost i tonus kože, čime doprinosi mladolikom izgledu te čini jednu trećinu ukupnih proteina u ljudskom tijelu, ne čudi da je zastupljen u mnogim proizvodima NiKEL kozmetike.

Hyaluron krema+C+E vitamin je odlična kombinacija hijalurona, vitamina i biljnih ceramida u obliku tekućih kristala, osigurava antioksidativnu fotozaštitu, intenzivnu hidrataciju i izglađivanje bora. Hijaluron puni stanice vlagom.

Koži daje izrazitu svježinu, "punoću" i čvrstoću. C vitamin koji je ugrađen u liposome i zato lako prodire duboko u kožu, stimulira stvaranje kolagena koji čini kožu punijom i čvršćom. Zajedno s vitaminom E kolagen ograničava kronična UV oštećenja neutralizacijom slobodnih radikala. Ova je krema prikladna za sve tipove kože i za svaku dob.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

SET Hijaluron KREMA & SERUM
51,00 € 35,7 €
- +
Hidrirana, svježa, blistava koža. Smanjene bore.
Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Trenutno vraća sjaj koži, puni stanice vlagom, daje joj energiju i blistavost.
Hyaluron Serum +C+E+B vitamin 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (23)
Intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože.
Hyaluron Krema +C+E vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (16)
Vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja, primjerice bora.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.