KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA

Hijaluronska kiselina

Hyaluronic acid

arrow_circle_down

Iznutra

Smanjuje bolove u zglobovima kod istrošenosti hrskavice

Izvana

Veže vodu i puni kožu od unutra prema van, dubinski vraća vlagu, ubrzava cijeljenje rana i oštećenja kože, povećava njenu elastičnost, punoću i čvrstoću

Na tržištu su brojni proizvodi za njegu koji sadrže hijaluron ili hijaluronsku kiselinu. Mnogi, sasvim pogrešno, misle da je to tek jedan od umjetno stvorenih dodataka proizvoda za njegu koji će kožu učiniti mlađom, ljepšom, zategnutijom. No, prava je istina da je hijaluronska kiselina prirodni sastojak našeg tijela i tijelo ga neprestano proizvodi. Uloga hijaluronske kiseline iznimno je važna jer je ona zaslužna za vlažnost našeg tkiva što je neophodno za mladolik izgled naše kože. Ponekad je našoj koži potrebna dodatna količina hijaluronske kiseline. Kako znamo da joj treba još hijaluronske kiseline? Vrlo jednostavno – najsigurniji i prvi znak je suha koža.

Kako se proizvodi hijaluronska kiselina?

U početku se hijaluronska kiselina za potrebe kozmetičke industrije dobivala iz životinjskih tkiva. Poznat je proces izvlačenja iz pijetlove krijeste. Drugi, noviji način je proizvodnja hijaluronske kiseline bakterijskom fermentacijom. Proizvodnja hijaluronske kiseline bakterijskom fermentacijom osigurava da se proizvede veća količina na jednostavniji način i uz bolju kontrolu nego ekstrakcijom iz tkiva. Stoga je bakterijska fermentacija trenutačno najvažniji izvor za dobivanje hijaluronske kiseline za upotrebu u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji.

Koja je najvažnija funkcija hijaluronske kiseline?

Hijaluron kožu čini čvrstom, napetom, sjajnom i djeluje na ublažavanje bora. Hijaluronska kiselina je molekula šećera koja se veže za velike količine vode i važan je sastojak izvanstanične matrice. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Hijaluron je polivalentni ovlaživač s dugotrajnim učinkom. U vezivnom tkivu kože djeluje kao molekularna spužva: veže vodu, proteine i mukopolisaharide, povećavajući volumen kože, puneći kožu vlagom iznutra prema van.

Hijaluronska kiselina se u tijelu stalno razgrađuje i obnavlja, a njena najvažnija funkcija je zadržavanje vode te tako kontrolira vlažnost tkiva. Nalazi se najviše u koži, skoro polovica ukupne količine hijaluronske kiseline nalazi se u koži, a ostatak se nalazi raspoređen po tijelu i ima veliku ulogu za zglobove. Za održavanje kože elastičnom i mladolikom važno je da koža može zadržati vlagu. U toj zadaći joj, prema istraživanjima, iznimno pomaže hijaluronska kiselina. No, procesom starenja, koža prirodno gubi svoju elastičnost, sjaj, napetost i vlažnost. U epidermalnom sloju dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline koja se stvara. Na otežano stvaranje hijaluronske kiseline utječu još i UV zrake, prehrana, pušenje, stres i ostali štetni vanjski čimbenici.

Koje sve vrste hijaluronske kiseline postoje?

Postoji tri vrste hijaluronske kiseline. Razlikuju se po veličini molekula od kojih je sastavljen molekularni lanac. Tako raspoznajemo niskomolekularnu, srednjemolekularnu i visokomolekularnu hijaluronsku kiselinu. Prema istraživanjima, niskomolekularna hijaluronska kiselina i srednjemolekularna hijaluronska kiselina mogu proći kroz gornji sloj epiderme, no ne mogu ući u dublje slojeve kože.

Visokomolekularna hijaluronska kiselina ne može prodrijeti u epidermu već se zadržava na površini kože, gdje ima blagi učinak na kožu i njen izgled. Na koži stvara zaštitni film i na taj način zadržava vlagu prijeko potrebnu da bi naša koža bila vlažna, mekana i podatna te izgledala zdravo. Kako bi sve vrste hijaluronske kiseline što lakše prodrle do epiderme, istraživanja su pokazala da je itekako važna uloga vitamina C. Hijaluron kožu čini čvrstom, napetom, sjajnom i djeluje na ublažavanje bora.

Kome su i kada potrebni proizvodi s dodatkom hijaluronske kiseline?

Hijaluronska kiselina je sastojak koji se pomoću krema, seruma i losiona primjenjuje na koži koja je suha, naborana, nehidratizirana. Proces starenja već nakon dvadesete godine počinje ostavljati znakove na koži koja se ne njeguje pravilno. Uz prirodne procese starenja, kojima nitko ne može pobjeći, koža je izložena raznim vanjskim čimbenicima koji uzrokuju i ubrzavaju te procese. Tako se osobama koje se dugotrajno izlažu suncu preporučuje korištenje preparata koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Zatim osobe koje puše, jer je dokazano da dim cigarete ubrzava proces starenja kože što se očituje u gubitku elastičnosti, gubitku sjaja kože. Na koži se jako očituju i umor i stres koji su postali svakodnevica.

Nadalje, osobe koje unose malo tekućine (voda, čaj) u svoj organizam, a piju mnogo kofeinskih pripravaka, također mogu imati suhu kožu i problem s hidratacijom. Naime, kofein je prirodni dijuretik i uz konzumiranje kofeina, potrebno je dodatno unositi tekućinu i tako hidratizirati tijelo, a samim time i kožu. Koža je prvi pokazatelj starenja i zato su svi koraci vezani za poboljšanje izgleda dobrodošli.

Kako primjenjivati proizvode s dodatkom hijaluronske kiseline?

Iako se hijaluronska kiselina u našem organizmu stalno obnavlja, starenjem se ipak njena količina smanjuje, pa je dodatna njega proizvodima u kojima ima hijaluronske kiseline svakako poželjna. Vrlo se lako primjenjuje i kombinira u obliku krema, losiona, ulja za čišćenje, seruma te tako našoj koži osigurava na prvom mjestu stalnu hidrataciju, koja je od iznimne važnosti za sjaj, zdravi izgled naše kože. Time se sprječava nastanak bora, ali zbog same hidratacije već nastale bore na izgled će postati manje i manje vidljive. Suhoj koži proizvodi s dodatkom hijaluronske kiseline vratit će vlažnost upravo zato što je karakteristika hijaluronske kiseline da se veže uz vodu i zadržava vlagu.

Zaključak

Stalna potraga za novim i učinkovitim formulama rezultirala je i Hyaluron inovacijom na bazi prirodnih sastojaka te standarda ekološke kozmetike, zaštite okoliša, učinkovitog korištenja energije i proizvodnje. NiKEL kolekcija proizvoda s hijaluronom i vitaminima nagrađena je na svjetskim izložbama inovativnih proizvoda. Hijaluronska kiselina ima veliku molekularnu masu, a hijaluron iz linije Nikel Hyaloron+vitamini nalazi se u obliku soli, tako male molekule koja joj omogućuje ulazak u duboke slojeve epiderme.

Kolekcija Hyaluron + vitamini sa sinergijskim djelovanjem hijalurona, vitamina i biljnih kompleksa koristi se za blistavu i ujednačenu put, za smanjenje bora, hidriranu i umirenu kožu. Štiti proteine stanica kože s pročišćenim biljnim kompleksima. Poboljšava mikrocirkulaciju i imunitet kože. Hidroksilni je donator i čistač slobodnih radikala koji sprječava peroksidaciju proteina kože. U vrlo kratkom roku obnavlja hidrolipidnu barijeru, fiziološke funkcije stanica i cjelokupno stanje kože. Intenzivna je formula protiv starenja kože.

Pod nazivom HYALURON+VITAMINS INTENSIVE REVITALIZING LINE kolekcija proizvoda s hijaluronom i vitaminima nagrađena je s osam zlatnih medalja na svjetskim izložbama inovativnih proizvoda. HYALURON + VITAMIN LINIJA Kombinacija A, B, C i E vitamina s hijaluronom i biljnim ceramidima koji su poredani u obliku tekućih kristala, osigurava fotozaštitu, intenzivnu hidrataciju i anti-aging učinak. Sva dobrobit i važnost hijalurnoske kiseline brižljivo je i pažljivo ugrađena u Nikel proizvode i nema potrebe da tražite dalje.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

SET Hyaluron + Vitamins
51,00 € 35,7 €
- +
Hidrirana, svježa, blistava koža. Smanjene bore.
SET Hyaluron noćna njega +vitamini
62,00 € 43,40 €
- +
Bogata umirujuća krema za suhu kožu.
SET Suha koža
81,00 € 56,7 €
- +
Briše znakove umora i starenja, osvježava i dubinski hidrira kožu.
Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (4)
Trenutno vraća sjaj koži, puni stanice vlagom, daje joj energiju i blistavost.
Hyaluron Serum +C+E+B vitamin 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (23)
Intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože.
Hyaluron Balzam oko očiju +A+E vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Bogati balzam za dubinsku njegu protiv bora i isušene kože oko očiju.
Hyaluron Krema +C+E vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (16)
Vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja, primjerice bora.
Hyaluron Noćna krema +A vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (15)
Bogata umirujuća krema za suhu i vrlo suhu kožu.
NIKELHIDRIS krema Intenzivna hidratantna krema 53,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (20)
Briše znakove umora i starenja, osvježava, dubinski hidrira i hrani kožu.
NIKELHIDRIS oko očiju Intenzivna hidratantna krema oko očiju 39,50 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (3)
Podočnjaci i otečenost ublaženi, ostaje samo blistav pogled.
NiKEL PRIVÉ Serum MB COMPLEX 183,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Punjač kože energijom i vlagom.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.