KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.
chevron_left Povratak

Koje su to ljekovitosti smilja i kako smilje djeluje na lice i prve bore

Saznajte kako Vam smilje pomaže u borbi protiv prvih bora

03.10.2023

Koje su to ljekovitosti smilja i kako smilje djeluje na lice i prve bore

Saznajte kako Vam smilje pomaže u borbi protiv prvih bora

03.10.2023

U jednom trenutku na svakom se licu pojavi mali nabor. I tako to krene, dok u nekim godinama neka lica ne budu prekrivena pravom mrežom bora. Može li se to izbjeći? Starenje se, naravno, ne može izbjeći, a s njim dolaze i bore. Ali, kvalitetnom i pravodobnom njegom proces se može usporiti, pojava bora odgoditi, a one koje su se već urezale – ublažiti. Kad govorimo o pravodobnom uvođenju dnevne rutine u njezi lica (i vrata i tijela, naravno), ne treba čekati prve bore. Treba djelovati prije toga, a jedan od moćnih saveznika u tome je čarobno smilje, biljka izuzetnih svojstava, koju ne zovu bez razloga, i to od starina, imortella - besmrtna i vječna.


KAD NASTAJU PRVE BORE?

Možda će vas iznenaditi, ali dermatolozi su utvrdili da razina kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom, počinje opadati već u tinejdžerskim godinama. Ipak, većina žena počinje primjećivati fine linije između 25 i 30 godina života, i to na dijelovima koji su najviše izloženi suncu, poput lica, vrata, dekoltea i ruku, te na dijelovima gdje nam je mimika najjača, poput dijelova oko očiju, usta, čela i obrva. Na pojavu prvih boja utječe i genetika. Genetika je, uz stil života, čvrsto povezana s načinom na koji starimo, ali stručnjaci ističu da kad je riječ o tempu starenja dominantnu ulogu ima njega kože.

PET SAVJETA KAKO PREVENTIVNO DJELOVATI

1. Fokusirajte se na najosjetljivije zone

Posebnu pažnju posvetiti dijelovima koji su najranjiviji kad je riječ o nastanku bora, a područje oko očiju je na prvom mjestu. Mimika je ondje snažna, a svaki osmijeh, škiljenje tj. stiskanje očiju na suncu… izazov je za kožu oko očiju, koja je 40 posto tanja od kože na ostatku lica i tijela. Upravo oko očiju lako se pojave prve bore, a u osjetljive zone spadaju i područje čela te oko usta.

2. Ne spavajte sa šminkom na licu

Make-up na licu tijekom spavanja veliki je neprijatelj kože. Ne samo što začepljuje pore, nego može izazvati upalne procese. Ne treba posebno isticati da ubrzava proces starenja.

3. Ne pretjerujte s ljuštenjem

Piling kojim se uklanjaju mrtve stanice s površinskog dijela kože daje trenutačnu blistavost koži. No, pretjeruje li se s time, a ima onih koji sredstvo za piling koriste svaki dan, i to vodeći se logikom što grublje i jače, to bolje, dolazi do stanjivanja površinskog dijela kože i ona postaje osjetljivija za stvaranje bora. Piling je poželjna dva do tri puta tjedno, i to nježnim, a ne grubim preparatima.

4. Pazite kako držite telefon

Svi smo danas neprestano s mobitelima u rukama i na uhu. Čak i način na koji ih rabimo može pridonijeti pojavi prvih bora, kažu stručnjaci. Primjerice, gleda li se u ekran na kojemu je namješteno slabije osvjetljenje oči se automatsku sužavaju i škilje, što ubrzava stvaranje bora oko očiju, na čelu i između obrva… Ne držite telefon ramenom na uhu, jer time svaki put još malo urežete boru na vratu…

5. Pratite promjene na koži, ali nemojte biti opsjednuti

Nakon uvođenja anti-age rutine poboljšanja bi se mogla vidjeti već kroz mjesec dana. No, svaka je koža priča za sebe, pa ako se to i ne dogodi u tom roku, potrebno je shvatiti da pretjerana fokusiranost na svaku boru nije zdrava te da je u najvažnije u njezi dosljednost i dakako – zaštita u od sunca, optimalan faktor je SPF 30.

ZAŠTO JE SMILJE ZA LICE ODLIČNO I KAKO JE UČINKOVITO PROTIV BORA?

Eterično ulje smilja regenerira kožu, usporava starenje kože, smiruje nadraženu kožu. Ima antioksidativna svojstva, pridonosi očuvanju čvrstoće kože, usporava pojavu bora i ublažava one koje su već nastale. Od davnih vremena, smilje je poznato po tome što ima moć brisanja tragova vremena na koži. Budući da raste pod vrelim suncem u neposrednoj blizini mora, smilje je bogato morskim aerosolom. Zbog visokog udjela italodiona pomaže u regeneraciji tkiva i apsorpciji hematoma te u zacjeljivanju rana i smanjivanju ožiljaka. Potiče mikrocirkulaciju i zbog toga je korisno u njezi područja oko očiju. Bogato je antioksidansima koji štite od slobodnih radikala.
Zanimljivo je da cvijet smilja sadrži vrlo malo eteričnog ulja, stoga je za proizvodnju kilograma eteričnog ulja potrebno više od tone cvjetova. Eterično ulje smilja složenog je kemijskog sastava. Nakon izolacije eteričnog ulja destilacijom, ostaje vrlo vrijedan nusproizvod - hidrolat ili cvjetna vodica koju odlikuje vrlo ugodan miris te ima i blagi terapeutski učinak. U hidrolatu smilja, pak, nalazi se arnazol, kemijski spoj koji je pronađen samo u smilju. On je polifenol kojem su dokazana brojna farmakološka svojstva. Dokazano je da kemijski spojevi prisutni u eteričnom ulju smilja potiču sintezu kolagena i mikrocirkulaciju kože, čime se poboljšava proces obnove stanica, pa se stoga koristi u preparatima za revitalizaciju kože.

KOJE SU GLAVNE PREDNOSTI SMILJA?

  • Djeluje antiseptički i pročišćava kožu
  • Snažno djeluje protiv slobodnih radikala
  • Potiče proizvodnju kolagena
  • Potiče obnavljanje
  • Poboljšava mikrocirkulaciju i time detoksikaciju kože.

NIKEL PREPORUKA

Nikelova bogata kolekcija Smilje – blistava koža ima niz proizvoda koji su nam moćni saveznici upravo u borbi protiv prvih bora, ali i kod ublažavanja postojećih. Za čišćenje kao prvi korak njege tu je Mlijeko za čišćenje sa smiljem, s pažljivo odabranim biljnim ekstraktima i esencijama, bez mineralnih ulja i alkohola, koje već nakon čišćenja kožu čini baršunasto mekom. BIO eliksir je 100% prirodna esencija smilja, mandarine i naranče i hladno prešanih biljnih ulja jojobe, pasiflore, djevičanske masline, prirodnog vitamina E i beta karotena, za blistavu i obnovljenu kožu! Božanstveni serum protiv bora oko očiju i usana odgađa nastanak bora, a već nastale vidljivo izglađuje. Lagane, fluidne teksture, trenutačno se upija u duboke slojeve kože. Bogata hidratantna i Bogata hranjiva krema sa smiljem su pravi užitak za kožu jer je savršeno hrane, štite i pomlađuju.

Bogata hidratantna krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (20)
Pravi užitak za kožu, savršena podloga za make up.
Bogata hranjiva krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (11)
Pravi užitak za sve, idealna njega za suhu kožu.
Mlijeko za čišćenje sa smiljem 23,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (4)
Bez mineralnih ulja i alkohola za baršunasto meku kožu.
Serum protiv bora oko očiju sa smiljem 12,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Božanstveni serum koji odgađa starenje.
Smilje BIO eliksir protiv bora 12,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Božanstveni eliksir za predivan osjećaj na koži.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.