PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
chevron_left Povratak

KAKO SAČUVATI VITALNOST I ELEGANCIJU DELIKATNE KOŽE VRATA, NAJSENZUALNIJEG PODRUČJA NA ŽENI

Saznajte koja je pravilna njega za prekrasan vrat

31.07.2023

KAKO SAČUVATI VITALNOST I ELEGANCIJU DELIKATNE KOŽE VRATA, NAJSENZUALNIJEG PODRUČJA NA ŽENI

Saznajte koja je pravilna njega za prekrasan vrat

31.07.2023

Osim što je ženski vrat jedno od najsenzualnijih područja na našem tijelu, to je i jedna od naših najosjetljivijih zona, koja je, k tome, u dnevnoj rutini njege kože često nepravedno zapostavljena.

Ženski vrat obavija tanka i delikatna koža, na kojoj se znakovi starenja najlakše uočavaju. Mišići koji podupiru vrat prilično su slabi, malo je i masnog potkožnog tkiva, zbog čega koža nema snažan oslonac te lako gubi tonus. Osvijestimo li da području vrata treba sve što je potrebno i licu, kojem se posvećuje puno više pažnje, možemo postići vidljiv napredak u očuvanju mladolikosti, vitalnosti i elegancije vrata.

4 MJERE ZA USPORAVANJE STARENJA VRATA


Stareći koža postaje više suha, sklonija je dehidraciji, dodatno se stanjuje, pojavljuju se bore. No, dobra je vijest da se loši procesi mogu usporiti. Četiri mjere za očuvanje vitalnosti i mladenačkog izgleda vrata su:

1. pravilna njega
2. zdrava prehrana
3. vježbe za jačanje mišića vrata
4. umjereno izlaganje suncu

SAVEZNICI U OČUVANJU LJEPOTE VRATA


Stručnjaci preporučuju da se s redovnom njegom vrata počne već u dvadesetim godinama i to nanošenjem kvalitetnih hidratantnih krema. Dobro je i da imaju zaštitni faktor koji će kožu čuvati od negativnog utjecaja UV zraka. Među najdjelotvornije sastojke hidratantnih krema spadaju kolagen i hijaluronska kiselina, prirodni sastojci koji koži daju elastičnost, vlažnost i mekoću. Kao najvažnije aktivne tvari u kremama za njegu vrata navode se neki poznati nam vitamini:

 • Vitamin A, koji je posebno učinkovit u obliku retinola, odnosno kiseline vitamina A, potaknut će obnovu stanica i blagotvorno djelovati na pravilno orožnjavanje površinskog sloja kože. 
 • Vitamin E štiti stanične opne od slobodnih radikala i na taj način usporava starenje.
 • Vitamin C važan je anti-age čimbenik. Kožu štiti od slobodnih radikala i potiče sintezu kolagena i na taj način usporava slabljenje prirodnog tonusa kože te smanjuje hiperpigmentaciju.

NOĆNA NJEGA – BOGATA I HRANJIVA


Noću je poželjno podariti koži vrata bogatu hranjivu kremu, koja će je dubinski osnažiti, nahraniti, omekšati. Preporučujemo kreme koje sadrže biljne masnoće, primjerice, avokada i jojobe, jer su najsličnije prirodnim masnoćama. Prije nanošenja noćne hranjive kreme preporučljivo je izmasirati vrat kako bi se poboljšala cirkulacija, dok je barem jednom tjedno poželjno napraviti blagi piling kako bi se koža vrata očistila od mrtvih stanica i površinskih nečistoća.

KAKVIM PROZVODIMA ČISTITI KOŽU VRATA?


Za njegu nježne i tanke kože vrata potrebno je posvetiti pažnju i odabiru proizvoda za čišćenje, jer oni ne smiju biti agresivni kako ne bi oštetili njezinu prirodnu zaštitu. Najbolje je koristiti proizvode s pH faktorom kiselosti od 5 do 7, što je najbliže prirodnoj kiselosti. Kad birate tonik za čišćenje i osvježavanje kože na vratu neka bude blag i na bazi nekog prirodnog biljnog ekstrakta, poput kamilice ili ruže.

ŠTO SAME MOŽEMO UČINITI ZA LJEPOTU VRATA?


Njega vrata ima svoja pravila. Nisu teška, a za učinkovitost je potrebna dosljednost.

 • Proizvode za njegu lica treba uvijek nanositi i na vrat te, ako je potrebno, posegnuti i za posebnim proizvodima namijenjenim isključivo za njegu kože vrata.
 • Kako biste spriječili opuštanje kože vrata i prijevremenu pojavu bora ili pak za ublažavanje već postojećih bora, kozmetičke proizvode treba nanositi točno određenim pokretima jer nježna masaža potiče cirkulaciju i oksigenaciju tkiva. Vrat treba masirati laganim spiralnim pokretima rastvorenim dlanovima odozdo prema gore.
 • Masažu počnite u donjem dijelu vrata i postupno prelazite prema bradi, zatim od sredine vrata polako prelazite prema rubnim dijelovima te završite masažu pokretima od brade prema ušima.
 • Masaža mora biti nježna, izvoditi se malim kružnim pokretima, a završiti laganim pritiskanjem. Zbog izrazite osjetljivosti kože na vratu treba izbjegavati pretjerano energične pokrete ili trljanje jer mogu izazvati crvenilo i nadraženost.

POSTOJE LI UČINKOVITE VJEŽBE ZA PODRUČJE VRATA?


Niz je jednostavnih vježbi kojima se može ojačati mišićno tkivo. One se mogu izvoditi više puta tijekom dana, a pomažu u održavanju čvrstoće i kompaktnosti kože vrata. Jedna učinkovita vježba je ova:

 • Ispružite bradu prema naprijed i istovremeno izgovarajte riječ "iks" kako biste mišiće zadržali maksimalno napetima.
 • Nastojte što jače otvoriti usta istovremeno pružajući otpor stisnutim šakama položenim ispod brade. Zatim polako približavajte bradu prsima ne pomičući ramena.
 • Zadržite taj položaj najmanje pet sekundi, zatim podignite glavu i polako je nagnite prvo prema desnom, a potom prema lijevom ramenu.
 • Pritom pazite da te pokrete izvodite polako i bez naglih trzaja. Vratite glavu u početni položaj.
 • Vježbu ponovite nekoliko puta tijekom dana, posebno ako dugo vremena provodite za radnim stolom, zbog čega je vrat satima u istom položaju.

NiKELOVA PREPORUKA


I da napravimo dugu priču kratkom, ovdje u NiKELU vjerujemo da pravilna njega dolazi iznutra i izvana. A kako biste imali najbolju vanjsku njegu, preporučujemo SILKY Pjenu za čišćenje koja će obnoviti i nježno očistiti vaše lice te ga pripremiti za sljedeći korak. Kako biste vratili hidrataciju u svoju kožu i dubinski je nahranili, tu je za vas Hyaluron Noćna krema s dodatkom vitamina A.

.

Hyaluron Noćna krema +A vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (15)
Bogata umirujuća krema za suhu i vrlo suhu kožu.
SILKY Pjena za čišćenje za sve tipove kože
18,00 € 9,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Revitalizirajuća pjena za čišćenje formulirana s umirujućim biljnim sastojcima za nježno čišćenje, pročišćavanje i obnavljanje vašeg tena.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.