Povratak

Kalendar ljepote STUDENI

Limun je namirnica s najdužim popisom pozitivnih djelovanja na naš organizam!

12.11.2020

Kalendar ljepote STUDENI

Limun je namirnica s najdužim popisom pozitivnih djelovanja na naš organizam!

12.11.2020

Limun je za naš organizam dobar od glave do pete. Nećete pogriješiti ako tako kažete i to u svom životu i primijenite jer gotovo da i nema dijela našeg tijela – izvana i iznutra – na koji limun nema pozitivan učinak. U ovo doba godine posebno je važno to što limun podiže imunitet - njegova kiselost odbija štetne bakterije, a privlači bakterije korisne za naš probavni sustav. Iako je kiselog okusa, limun je zapravo alkalan i doprinosi smanjivanju kiselosti organizma, a to je izuzetno važno za zdravlje. Limun jača mikrocirkulaciju i čvrstoću kože, obnavlja kožu, smanjuje celulit. Nije zanemarivo niti to što diže energiju kod umora. Osim uobičajenog čaja s limunom, postoje brojni načini kako ga i kada koristiti. Evo nekoliko prijedloga

Čaša vode s limunom

Svako jutro popijte čašu vode u koju ste iscijedili jedan limun. Možete koristiti običnu vodu iz slavine (najprije pustite da kraće vrijeme voda teče). Limun detoksicira organizam, blagotvorno djeluje na kožu, potiče rad mozga i probavnog sustava, pomaže u gubitku viška kilograma.

Eterično ulje u difuzeru ili aroma lampici

Sve se više govori o tome da je održavanje vlažnosti sluznica jedna od najvažnijih metoda obrane organizma od infekcija. Upravo je eterično ulje limuna važno jer ima antivirusno djelovanje. Osim toga, poboljšava koncentraciju i diže energiju. Naša je preporuka mirisno, sunčano i radosno NiKEL eterično ulje Zimska bajka koje je kombinacija 100% prirodnih esencija naranče, jele, limuna i grejpa.

Proizvodi za njegu i zdravlje

Limun je prirodni sastojak brojnih NiKEL proizvoda za njegu poput Royal Body mlijeka za tijelo s matičnom mliječi, za blistavu i glatku kožu tu je Anticelulitno ulje koje je 100 posto prirodno i bez konzervansa, Ulje za cirkulaciju i kapilare koje sadrži BIO ulje badema, lješnjaka i jojobe, bogato esencijom ružmarina, limuna i borovih iglica, za poboljšanje cirkulacije i jačanje elastičnosti kapilara. 

Prirodno sredstvo za čišćenje

Limun je potpuno prirodno, a izvanredno učinkovito sredstvo za čišćenje kuhinjskih uređaja i radne površine, kupaonice, dezinficiranje daske za rezanje, uklanjanje kamenca, mrlja, neugodnih mirisa...