LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Pentapeptid

Pentapeptide

arrow_circle_down

Iznutra

ne koristi se u ovom obliku već u obliku matične mliječi koja je izvor energije

Izvana

održava regenerativni potencijal stanica kože u okruženju starenja što dovodi do naglog porasta glatkoće kože, ujednačene puti, ubrzava epidermalnu regeneraciju za glatku kožu, aktivira stanični proces čišćenja, odgađa starenje stanica

Pospješuje glatkoću kože, ujednačava put.

Pentapeptid je jedan od najpoznatijih i najčešćih kolagenih peptida u kozmetici. Ima pet aminokiselina i potiče proizvodnju novog kolagena te sadrži lipopeptidne masne kiseline u kombinaciji s pet aminokiselina.

Peptidi su sastavni dio kože i jedna od osnovnih građevnih jedinica izuzetno važnih tvari za kožu: kolagena, elastina i keratina. Na grčkom, riječ “peptid” znači “hranjiv”, ali u stvari je samo stotina njihove funkcionalnosti povezana s ubrzanom regeneracijom stanica

Temeljni blokovi kože

Kad govorimo o peptidima, u pitanju su skupine aminokiselina koje su ujedno dijelovi proteina. Proteini su građevne jedinice našeg tijela, odnosno tkiva, pa tako i kože. Baš kao što kuću čine i cigle i vezivni materijali, tako kožu čine različiti peptidni lanci, odnosno proteini.

Kako su proteini temeljni blokovi kože, bez peptida naša koža gubi čvrstoću te dolazi do pojavljivanja bora, promjene teksture i smanjenja elastičnosti kože. Osim što su bitni za strukturu i funkciju kože, peptidi se nalaze u svakoj ljudskoj stanici te često djeluju kao biološki glasnik što ih čini iznimno važnim za funkcioniranje tijela.

Postoji na stotine kombinacija aminokiselina, pa tako i peptida. Njihova se vrijedna zadaća očituje u tome da kožu čine i održavaju savršeno konstruiranom - napetom, zategnutom kožom ujednačene strukture i teksture.

Revolucionarna peptidna kozmetika

Sastojak koji proizvod podiže na novu razinu i postaje na neki način „seminarski rad“ znanstvenika u borbi protiv starenja su peptidi, a na neki način smo ušli u doba “peptidne kozmetike”. Peptid je nov, biološki aktivan peptid koji aktivira regeneraciju kože i sjaj. Inspiriran epigenetičkom znanošću, dizajniran kako bi odgodio starenje stanica kože, ovaj revolucionarni sastojak oponaša funkciju royalactina iz matične mliječi.

U kliničkim studijama, ovaj peptid stimulira obnovu kože što već nakon prve primjene dovodi do naglog porasta glatkoće te ujednačenosti puti, a neujednačeni tonovi poput pjega i fleka postaju manje vidljivi u roku od samo 28 dana primjene. Za poboljšanje apsorpcije, peptid je ugrađen u meki sustav kapljica karite maslaca.

Služi li pentapeptid kao regenerator za kožu?

Jedan od najpoznatijih pentapeptida je Matrixyl. Kozmetički proizvod koji najčešće sadrži pentapeptide je krema protiv bora, jer pentapeptide stimulira donje slojeve kože, čiji rezultat je puna i podatna koža. Matrixyl, Palmitoyl pentapeptide-4 sastojak je protiv starenja i koristi se kao regenerator za kožu, antioksidans i hidratant u kozmetici. Široko se distribuira kao klasični sastojak u crvenoj bočici Olay i SK-II crvenoj boci. Zajedničkim djelovanjem na specifične mehanizme obnove, ovi peptidi višestruko doprinose mlađem, punijem, zdravijem izgledu kože, uključujući i zrelu kožu s vidljivim znakovima starenja. Oligopeptid protiv nabora Matrixyl, poznat i kao palmitoil pentapeptid-4, signalni je peptid koji se sastoji od lizina, treonina i serina.

Smanjenje kolagena – glavni uzrok starenja 

Smanjenje kolagena u dermisu kože smatra se glavnim uzrokom bora nastalih starenjem. Stoga, ako koža može pospješiti sintezu više kolagena, učinkovito će preokrenuti starenje i smanjiti bore. Aktivna mala molekula u Matrixylu je GG, mikrokolagen. Nakon što ovaj mali molekulski polipeptid prodre u kožu, dolazi do fibroblasta.

Fibroblasti će sintetizirati male molekule koje povezuju kožu s tkivima, poput kolagena i saharoze, a te sintetizirane molekule sudjeluju u stvaranju matrice kože. Budući da tijelo s godinama sve manje proizvodi ove spojeve, gubi se čvrstoća i elastičnost lica te se na njemu pojavljuju prve bore.

Čim se počne koristiti kozmetika s peptidima, automatski se koži šalje signal da prestane ljenčariti i nastavi neumorno raditi na proizvodnji ovih triju tvari. Rezultat redovite „peptidne” njege je zategnuto, blistavo, glatko i hidratizirano lice bez bora.

Djeluje poput matične mliječi

Pentapeptid je novi biološki aktivan peptid koji djeluje poput royalactina iz matične mliječi. S obzirom na činjenicu da royalactin ima preveliku molekulu da bi mogao prodrijeti u kožu, razvijen je pentapeptid koji ima malu molekulu te ulazi u duboke slojeve kože.

Za savršenu apsorpciju ugrađen je u meki sustav kapljica karite maslaca. Pentapeptidi održavaju regenerativni potencijal stanica kože u okruženju starenja što dovodi do naglog porasta glatkoće kože, ujednačene puti, ubrzavaju epidermalnu regeneraciju za glatku kožu, aktiviraju stanični proces čišćenja, odgađaju starenje stanica.

Peptid koji se najčešće koristi u njezi kože je palmitol pentapeptid -3. Ovaj peptid je opsežno proučavan zbog svoje sposobnosti da stimulira novu proizvodnju kolagena tipa I i II i fibronektina, koji su svi važni za čvrstoću i elastičnost kože. Istraživači su otkrili da ovaj peptid može značajno poboljšati izgled finih linija i bora, kao i ukupnu razinu hidratacije. Još jedan peptid je i palmitoil pentapeptid-4 koji može potaknuti sintezu ključnih komponenata matrice kože, poput kolagena.

Stimulira dublje slojeve kože

Palmitol pentapeptid djeluje stimulirajući dublje slojeve kože. Ovaj peptid povećava ukupnu proizvodnju kolagena, proizvodnju kolagena IV. i sintezu hijaluronske kiseline u koži. Palmitol pentapeptid također pomaže koži da brže zacijeli rane.

Palmitol pentapeptid potiče sintezu kolagena i hijaluronske kiseline u dubokim slojevima kože. Svatko tko je zabrinut zbog starenja kože i bora na licu trebao bi razmotriti peptide u rutini svoje kože, pa time i pentapeptide, jednu od vrsta peptida. I pentapeptide kao i peptide možete koristiti svakodnevno jer je poznato da nemaju iritirajućih čimbenika, čak ni za osjetljivu kožu.

Zaključak 

Jedan od sastojaka NiKEL kreme Prive Cream MB COMPLEX je i pentapeptid. Ova božanstvena krema idealna je za maksimalan učinak i nevjerojatno glatku kožu.

Kao što smo već spomenuli, novi biološki aktivan peptid koji djeluje poput royalactina iz matične mliječi je pentapeptid. Kako royalcitin ima preveliku molekulu razvijen je pentapeptid koji ima malu molekulu i ulazi u duboke slojeve kože. Nedostaje li organizmu energija, za vitalnost „iznutra“ najbolja je matična mliječ.

Pčela radilica uvelike se razlikuje od pčele kraljice koja se hrani matičnom mliječi. One se razlikuju izgledom, dugovječnošću i ponašanjem – unatoč činjenici da dijele potpuno isti DNK. Za to je zaslužan protein pod nazivom royalactin. Učinkovit je za vitalnost organizma i jednako učinkovit za vitalnost kože.

S obzirom na činjenicu da je royalactin nestabilan i ima preveliku molekulu da bi mogao ući u duboke slojeve epiderme, razvijen je peptid koji je ugrađen u meki sustav karite maslaca kako bi mogao ući u duboke slojeve epiderme. Intenzivno stimulira obnovu što dovodi do naglog porasta glatkoće kože, ujednačenosti puti i izglađivanja bora stimulira obnovu.

NiKEL krema Prive Cream MB COMPLEX za njegu kože namijenjena je svim tipovima kože i svaku dob. Nadalje, može se koristiti i kao dnevna i kao noćna krema. Za maksimalnu učinkovitost nanesite ovu božanstvenu kremu ujutro i navečer kao treći korak njege, nakon seruma i Zlatnog eliksira.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

NiKEL PRIVÉ Cream MB COMPLEX 180,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (3)
Božanstvena krema za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.