PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.

Oštećena koža

Oštećena koža može biti ispucala ili se ljuska ili je mogu pratiti mali mjehurići koji pucaju, a može je pratiti crvenilo i/ili svrbež. Uznapredovali stupanj oštećenja može imati za posljedicu neki oblik dermatitisa koji kroz pukotine može krvariti i biti vrlo nelagodan i bolan ako je iziritiran.

Za učinkovitu obnovu oštećene kože potrebno je vrijeme i promjena načina njege tijela te eliminacija ustaljenih navika koje štetno djeluju na kožu i koje su možda i dovele do njenog nastanka. Mnogo je čimbenika koji utječu na kožu i oštećuju je. Oni dolaze izvana, ali i iznutra. Neka stanja nasljeđujemo genetski, a na neka stanja sami utječemo. Kao i za ostala stanja s kožom vrlo je važno zaštititi je što je više moguće od negativnih čimbenika na koje se može utjecati.

Ljudsko tijelo je prekriveno najvećim organom koji svojim omotačem štiti unutrašnje organe. Koža kao taj najveći organ tijela se sastoji od tri sloja:

  • epidermisa
  • dermisa
  • potkožnog masnog tkiva te žlijezda lojnica

Svaki sloj ima svoju značajnu i jedinstvenu ulogu. Tako epidermis ima ulogu površnog sloja koji štiti od prodiranja toksina i bakterija, gubitka tekućine i elektrolita.

Drugi sloj prema unutrašnjosti zovemo dermis i u njemu se nalaze kolagen i elastična vlakna dok se između njih nalazi tvar koja sadrži hijaluronsku kiselinu koja ima sposobnost vezivanja vode. Kolagen i elastična vlakna koži daju čvrstoću i elastičnost koji su zaslužni za blistavu i sjajnu, zdravu kožu. U dermisu se također nalaze žlijezde lojnice, krvne žile, živci i korijen dlake.

U zadnjem sloju, potkožnom, nalazi se masno tkivo koje se sastoji od kolagenskih vlakana koje okupljaju masne stanice i krvne žile. Njegova zadaća je pohrana energije, zaštita i izolacija tijela.

Kako svaki sloj ima specifični sastav, funkcija cjelokupnog sustava je višestruka. Naime, koža ima funkciju ili ulogu zaštite od loših mikroorganizama, od fizičkih i kemijskih podražaja. Nadalje, uloga kože je onemogućavanje dehidracije, reguliranje tjelesne topline, zaštita od sunčevih zraka. Kad se bilo koja funkcija kože naruši, pretpostavlja se da je koža oštećena i da njena barijera nije dobra. Takva oštećena kožna barijera može uzrokovati razna kožna oboljenja i oštećenja te se sukladno s tim treba djelovati na temeljne uzroke.

Kako prepoznati simptome oštećene kože?

Simptomi oštećene kože su slični simptomima svake kože čija je funkcija narušena. Oštećena koža je suha, crvena, vidljivo ispucana, perutava. Osjeća se zatezanje, pečenje, žarenje i svrbež. Na dodir je gruba, a vidljivo je suha, bez sjaja i s vidljivim oštećenjima.

Kritični slučajevi uključuju bolest dermatitis koji se manifestira kao ljuskava, uzdignuta koža na površini, promijenjene boje (od ružičaste do crvene), s tendencijom da puca u linijama i krvari. Oštećena koža jako svrbi i loše reagira na slanu vodu, toplu prema vrućoj vodi, razne kreme mogu uzrokovati izniman osjećaj pečenja i nelagode.

Kad je koža tako oštećena postaje propusna, voda isparava iz nje, postaje isušena. Ako oštećenu kožu imaju osobe sklone alergijama, a oštećena koža omogućava prodiranje alergena, može se dogoditi i imunološka reakcija. To znači da se može dogoditi prodiranje i patoloških mikroorganizama koji mogu ozbiljno naštetiti organizmu.

Što uzrokuje oštećenu kožu?

Oštećena koža nastaje zbog bezbroj uzroka. Nedovoljno vlage u organizmu, nepravilna prehrana koja ne sadrži dovoljno vitamina i minerala. Neki ljudi imaju oslabljenu kožnu barijeru koju su naslijedili genetski, osobe koje imaju suhu kožu ili osjetljivu kožu imaju problema s oštećenom kožnom barijerom, kod osoba starije životne dobi je prirodno da koža pri starenju ima smanjenu barijernu kožnu funkciju. Kožnu barijeru mogu oštetiti i vanjski utjecaji kao što su prekomjerna hladnoća ili toplina, topla (vruća) voda pri pranju, neadekvatna sredstva za pranje i čišćenje kože i utjecaj sunčevih UV zraka.

Kako oporaviti i njegovati oštećenu kožu?

Kao i sa svim drugim stanjima kože vrlo je važno otkriti uzroke stanja kože. Dok se ti uzroci eliminiraju omogućite pravilnu njegu svojoj oštećenoj koži tako što ćete birati provjerene proizvode za njegu kao što su Nikel proizvodi. Primjenjivanjem osnovne i dodatne njege osigurava se dobra rutina za povratak oštećene kože prema normalnoj. Njega za oporavak oštećene kože sadrži djelatne komponente koje minimaliziraju reakcije uzrokovane iritacijom kože, smanjuju vrijeme trajanja upale i ubrzavaju oporavak kože. U osnovnu njegu treba uključiti Probiotik kremu.

To je inovativna krema kojom ćete svoju oštećenu kožu vratiti u "normalno" stanje. Asocijacija svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo WIIPA uvrstila je Nikel Probiotik kremu u top 10 izuma u svom godišnjem izboru. Nikel Probiotik krema je bez kortikosteroida, dermatološki ispitana i pogodna za djecu i odrasle, a za pojačani učinak prije kreme nježno nanesite Ulje noćurka.

Ako se radi o dječjoj koži nanesite malo kreme na unutrašnju stranu podlaktice djeteta, ako se krema pokaže prihvatljivom, pomalo se nanosi i na ostale dijelove tijela i lica. Može se koristiti više puta dnevno, bez vremenskog ograničenja. Nakon otvaranja čuva se u hladnjaku. Kožu i dalje nastavite štititi primjenom neutralnih i ispitanih krema koje obnavljaju kožu. Koristite preparate za čišćenje kože koji nemaju lužnato djelovanje.

Pokušajte izbjegavati sve vanjske čimbenike koji uzrokuju oštećenu kožu:

  • vjetar
  • hladnoća
  • izlaganje suncu
  • pretopla voda za kupanje
  • pušenje
  • nepravilna prehrana

Zaključak

U uvodu je opisana zadaća kože kao organa. Razumijevanjem njenog sastava i uloge može se utjecati na izbjegavanje negativnih učinaka na kožu. Kao što je spomenuto, učinci mogu biti vanjski, no mogu biti i unutarnji, a i nasljedni. Kad se ustanovi koji su, bilo bi poželjno ukloniti ih i primijeniti druge, suprotne učinke. Zacjeljivanje kože je vremenski određeno i ne može se brzo doći do željnog rezultata.

Zato je redovita njega, čišćenje i briga za kožu nešto što ne bi smjeli zanemariti te je vrlo važno ostati ustrajan u toj namjeri. Svakako treba obratiti pažnju i na odabir proizvoda s kojima će se tretman obnove kože raditi. Posjet liječniku dermatologu nikako ne bi bio na odmet, pogotovo ako se nikako ne mogu postići učinkoviti rezultati u obnovi. Savjet liječnika je svakako poželjan i bitan i treba ga se pridržavati.

SILKY Pjena za čišćenje za sve tipove kože
18,00 € 9,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Revitalizirajuća pjena za čišćenje formulirana s umirujućim biljnim sastojcima za nježno čišćenje, pročišćavanje i obnavljanje vašeg tena.
Ulje noćurka za dehidriranu kožu 15,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (33)
Obnavlja površinski sloj kože i sprječava dehidraciju. 100% prirodan. Certifikat NATRUE.
Probiotik krema za obnavljanje vrlo oštećene kože 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (21)
Prva hrvatska probiotička krema. ZLATNE MEDALJE za inovativni proizvod. ZLATNA Arca 2005. GOLD AWARD Inpex SAD 2013. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2021 po ocjeni žirija eminentnih hrvatskih dermatologa.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.