LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Normalna koža

Najuobičajenija podjela na tipove kože je ona da koža može biti masna, suha, mješovita i normalna. Već sama riječ normalna koža sugerira da je to koža s kojom je sve u redu, kojoj ništa ne nedostaje. I zaista, prema definiciji, normalna koža je ona koja je optimalno opskrbljena vlagom i hranjivim tvarima. Pojednostavljeno rečeno: normalna koža ima sve što joj treba, odnosno ništa joj ne nedostaje. Dobra prokrvljenost i uravnoteženo lučenje žlijezda lojnica i znojnica je ono što karakterizira normalnu kožu. „Normalna” je izraz koji najčešće označava dobro uravnoteženu kožu. Možda ćete negdje naići na izraz eudermalna koža – to je stručni izraz za normalnu, uravnoteženu kožu. Kod normalne kože takozvana T-zona (čelo, nos, brada) može ponekad biti malo masna, ali čak i tada normalna koža nije ni premasna ni presuha.

Koje su osnovne karakteristike normalne kože?

Normalna koža je baršunasta, meka i glatka. Osobe koje imaju normalnu kožu imaju male, gotovo nevidljive pore, koža im je dobro prokrvljena, niti na jednom dijelu kože nemaju osjećaj napetosti ili zatezanja, nema masnog sjaja koji je uobičajen za neke druge tipove kože. Normalna koža je optimalno opskrbljena vlagom i hranjivim tvarima. Normalna koža nije sklona aknama i proširenim porama. Ona dobiva dovoljno kisika i vlage i jedino što se može dogoditi s godinama je da ti mehanizmi samoobnove slabe, pa normalna koža može postati suha koža.

Kako njegovati normalnu kožu?

Ako ste sami ili uz pomoć stručnjaka utvrdili da je vaša koža normalna nemojte pomisliti da ona ima sve što joj treba i da nikakva dodatna njega nije potrebna. Svaka, pa i normalna koža, zahtijeva pravilnu i svakodnevnu dnevnu i noćnu njegu. Samo tada koža će ostati normalna i dalje, dovoljno hidratizirana, opskrbljena kisikom i tako će dugo zadržati sve povoljne karakteristike koje joj daju za pravo zvati se „normalna koža“. Osim toga, redovita i pravilna njega svakako će usporiti proces starenja koji može dovesti do prelaska normalne u suhu kožu. Osim uobičajene njege, dobro je povremeno napraviti piling i temeljito čišćenje prije njege. Ti tretmani omogućit će da proizvodi za njegu kože prodru dublje i samim time učinak proizvoda za njegu bit će veći. Kod normalne kože površinski hidrolipidni sloj nije istanjen i dobro čuva vodu i druge sastojke. Izgled normalne kože je baršunast, „zdrave“ boje i malih pora. Normalni tip kože obično u starijoj dobi prelazi u suhi tip, pa se pravilnom njegom od mladosti treba što više odgoditi taj prijelaz.

Koja su osnovna pravila njege normalne kože? 

Optimalna njega lica odvija se u tri koraka i u idealnom slučaju trebala bi se provoditi kako ujutro, tako i navečer. Uz ovo klasično dnevno čišćenje i njegu postoje i dodatni proizvodi za njegu i čišćenje koji se dopunski mogu upotrebljavati jednom do dva puta tjedno. Posebno blago i pogodno je mlijeko za čišćenje na bazi emulzije. Optimalno čišćenje za normalnu kožu je umivanje blagom pjenom za umivanje bez sapuna. Tonik za lice spada u čišćenje i primjenjuje se nastavno na mlijeko za čišćenje ili proizvod za umivanje. Tonik  osvježava kožu, uklanja posljednje tragove čišćenja i priprema je za njegu koja će uslijediti.

Zašto je piling važan čak i kod normalne kože?

Možda mislite da piling nije potreban normalnoj koži, no to nije tako. Cilj njege normalne kože je zadržati to stanje što duže, a upravo će vam piling u tome pomoći tako što će vašu kožu pripremiti za bolje upijanje proizvoda kojima ju njegujete.

Kako zadržati stanje normalne kože?

Osnovna njega pokriva osnovne potrebe kože za vlagom i zaštitom. Nakon čišćenja, svakodnevna njega kremom zadržat će stanje normalne kože.

Mijenja li se tip kože tijekom života?

Tip kože ne ostaje isti cijelog života. Povećavanjem životne dobi postoji primjerice tendencija prema suhoj koži. Osim toga, različiti faktori mogu dovesti do prolaznih promjena u izgledu kože, npr. do nečistoće kože, umora, ekstremne suhoće, osjetljivosti (kao posljedica nedostatne ili neprimjerene njege kože) i iritacija. Stoga podjela na tipove kože vrijedi sa zadrškom, no za dijagnozu ipak pruža dobru orijentacijsku pomoć. Iako se načelno razlikuju četiri tipa kože, često se radi o mješovitim oblicima tipova kože.

Kakvom kremom njegovati normalnu kožu?

Zadatak svih Nikel proizvoda za njegu normalne kože je što duže sačuvati takvo normalno stanje kože. Ako imate ovaj tip kože - njegu započnite Energizirajućim tonikom. Potom nanesite laganu hidratantnu kremu za lice iz linije Smilje. Za noćnu njegu koristite Bogatu hranjivu kremu sa smiljem. Za pojačani učinak prije kreme umasirajte kružnim pokretima Smilje BIO eliksir.

Zaključak

Normalna koža ima na površini zdrav hidrolipidni sloj koji je štiti od bakterija i čini otpornom na vanjske utjecaje. Upravo zato dovoljno je svakodnevno čišćenje, da se ukloni šminka i nečistoće. Piling je potrebno raditi u razmacima od otprilike dva tjedna - nježna formula neće naštetiti kožnoj barijeri, nego joj samo pomoći otkloniti mrtve stanice. Osnovni cilj njege normalne kože jest sačuvati kožu što dulje upravo takvom kakva jest.

SET Poljubac sunca Zaštita i njega za vruće ljetne dane
52,50 € 36,75 €
- +
Štiti kožu od štetnih UV zraka, ubrzava tamnjenje i produljuje brončanu preplanulost. Djeluje pomlađujuće, regenerativno i umirujuće.
SET Alpska ruža & CERAMIDI
87,00 € 59,90 €
- +
Briše znakove umora i starenja, osvježava i dubinski hidrira kožu.
SET Hidratacija & ENERGIJA Za iznimno svježu, uravnotežnu, pomlađenu kožu.
46,00 € 32,20 €
- +
OBNAVLJA POVRŠINSKI SLOJ KOŽE, SPRJEČAVA DEHIDRACIJU I KOŽU ČINI GLATKOM, SVJEŽOM I NJEŽNOM
Blagi piling s maslinom 10,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Nježan piling pogodan i za najosjetljiviju kožu.
Energizirajući tonik s matičnim stanicama zelene jabuke 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Za ljepotu i zaštitu svoje kože njegu započnite tonikom koji sadrži biljne matične stanice. Idealan za sve tipove kože i svaku dob.
Smilje BIO eliksir protiv bora 12,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Božanstveni eliksir za predivan osjećaj na koži.
Bogata hidratantna krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (20)
Pravi užitak za kožu, savršena podloga za make up.
Bogata hranjiva krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (11)
Pravi užitak za sve, idealna njega za suhu kožu.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.