KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA

Normalna koža

Najuobičajenija podjela na tipove kože je ona da koža može biti masna, suha, mješovita i normalna. Već sama riječ normalna koža sugerira da je to koža s kojom je sve u redu, kojoj ništa ne nedostaje. I zaista, prema definiciji, normalna koža je ona koja je optimalno opskrbljena vlagom i hranjivim tvarima.

Pojednostavljeno rečeno: normalna koža ima sve što joj treba, odnosno ništa joj ne nedostaje. Dobra prokrvljenost i uravnoteženo lučenje žlijezda lojnica i znojnica je ono što karakterizira normalnu kožu.

Tip kože u velikoj mjeri određuje genetika, međutim, stanje naše kože značajno se razlikuje ovisno o različitim unutarnjim i vanjskim čimbenicima kojima je ona izložena. Jednako tako, tijekom života mijenja se stanje kože.

„Normalna” je izraz koji najčešće označava dobro uravnoteženu kožu. Možda ćete negdje naići na izraz eudermalna koža – to je stručni (znanstveni) izraz za normalnu, uravnoteženu kožu. Kod normalne kože takozvana T-zona (čelo, nos, brada) može ponekad biti malo masna, ali čak i tada normalna koža nije ni premasna ni presuha.

Koje su osnovne karakteristike normalne kože?

Normalna koža je baršunasta, meka i glatka. Osobe koje imaju normalnu kožu imaju male, gotovo nevidljive pore, koža im je dobro prokrvljena, niti na jednom dijelu kože nemaju osjećaj napetosti ili zatezanja, nema masnog sjaja koji je uobičajen za neke druge tipove kože.

Normalna koža je optimalno opskrbljena vlagom i hranjivim tvarima. Normalna koža nije sklona aknama i proširenim porama. Ona dobiva dovoljno kisika i vlage i jedino što se može dogoditi s godinama je da ti mehanizmi samoobnove slabe, pa normalna koža može postati suha koža.

Kako njegovati normalnu kožu?

Ako ste sami ili uz pomoć stručnjaka utvrdili da je vaša koža normalna nemojte niti slučajno pomisliti da ona ima sve što joj treba i da nikakva dodatna njega nije potrebna. Svaka, pa i normalna koža, zahtijeva pravilnu i svakodnevnu dnevnu i noćnu njegu.

Samo tada koža će ostati normalna i dalje, dovoljno hidratizirana, opskrbljena kisikom i tako će dugo zadržati sve povoljne karakteristike koje joj daju za pravo zvati se „normalna koža“. Osim toga, redovita i pravilna njega svakako će usporiti proces starenja koji može dovesti do prelaska normalne u suhu kožu.

Osim uobičajene njege, dobro je povremeno napraviti duboki piling i temeljito čišćenje prije njege. Ti tretmani omogućit će da proizvodi za njegu kože prodru dublje i samim time učinak proizvoda za njegu bit će veći. Kod normalne kože površinski hidrolipidni sloj nije istanjen i dobro čuva vodu i druge sastojke.

Izgled normalne kože je baršunast, „zdrave“ boje i malih pora. Normalni tip kože obično u starijoj dobi prelazi u suhi tip, pa se pravilnom njegom od mladosti treba što više odgoditi taj prijelaz.

Koja su osnovna pravila njege normalne kože? 

Optimalna njega lica odvija se u tri koraka i u idealnom slučaju trebala bi se provoditi kako ujutro, tako i navečer. Uz ovo klasično dnevno čišćenje i njegu postoje i dodatni proizvodi za njegu i čišćenje koji se dopunski mogu upotrebljavati jednom do dva puta tjedno.

Posebno blago i pogodno za svaki tip kože je mlijeko za čišćenje na bazi emulzije. Optimalno čišćenje za normalnu i mješovitu kožu su blagi gelovi za umivanje bez sapuna. Tonik za lice spada u čišćenje i primjenjuje se nastavno na mlijeko za čišćenje ili neki proizvod za umivanje. On koži pruža jasnoću i osvježava je, uklanja posljednje tragove čišćenja i priprema kožu za njegu koja će uslijediti. Za dodatno dubinsko čišćenje pora normalne i mješovite kože pogodan je tonik za lice s alkoholom.

Zašto je piling važan čak i kod normalne kože?

Možda mislite da piling nije potreban normalnoj koži, no to nije tako. Redovitim pilingiranjem lica i tijela postižete naoko pročišćeniji, ujednačeniji ten. Prevenirate urastanje dlačica i pojavu različitih nepravilnosti na koži.

Osim toga, pilingom ćete potaknuti bolju prokrvljenost kože i izmjenu tvari ispod njene površine, piling koži vraća zdravu boju i mladenački izgled. I, na kraju, ali ne manje važno: cilj njege normalne kože je zadržati to stanje što duže, a upravo će vam piling u tome pomoći tako što će vašu kožu pripremiti za bolje upijanje proizvoda kojima ju njegujete.

Kako zadržati stanje normalne kože?

Uz opisane klasične korake čišćenja postoje dodatni proizvodi koji oba koraka, čišćenje i postizanje jasnoće kože, povezuju zajedno:

Proizvodi 2 u 1 kombiniraju djelovanje dvaju različitih proizvoda (npr. mlijeko za čišćenje i tonik za lice) i pogodni su za svakodnevno i nekomplicirano čišćenje lica za svaki tip kože.

Maramice za čišćenje praktične su jer u jednom koraku čiste lice, daju mu jasnoću i uklanjaju šminku s očiju.

Osnovna njega pokriva osnovne potrebe kože za vlagom i zaštitom te je prilagođena svakom tipu kože. Blaga dnevna krema koja zadržava stanje normalne kože, a u slučaju mješovite kože ima balansirajuće djelovanje idealna je za ovaj tip kože.

Mijenja li se tip kože tijekom života?

Tip kože nekog čovjeka niti u kojem slučaju ne ostaje isti cijelog života. Povećavanjem životne dobi postoji primjerice tendencija prema suhoj koži. Osim toga, različiti faktori mogu dovoditi do prolaznih promjena u izgledu kože, npr. do nečistoće kože, umora, ekstremne suhoće, osjetljivosti (kao posljedica nedostatne ili neprimjerene njege kože) i iritacija.

Stoga podjela na tipove kože važi sa zadrškom, no za dijagnozu ipak pruža dobru orijentacijsku pomoć. Iako se načelno se razlikuju četiri različita tipa kože, često se radi o mješovitim oblicima tipova kože.

Kakvom kremom njegovati normalnu kožu?

Kreme za normalnu kožu su lagane teksture, hidratantne, bogate vitaminima i mineralima te raznim ekstraktima iz biljki i biljnim enzimima.

Zadatak svih Nikel proizvoda za njegu normalne kože je što duže sačuvati takvo normalno stanje kože. Ako imate ovaj tip kože - njegu započnite Energizirajućim tonikom. Potom nanesite laganu hidratantnu kremu za lice iz linije Maslina ili Smilje. Za noćnu njegu koristite Bogatu hranjivu kremu sa smiljem ili Maslina Hranjivu kremu kako biste sačuvali, nahranili i izgladili svoju kožu. Za pojačani učinak prije kreme umasirajte kružnim pokretima Smilje BIO eliksir ili MASLINA Uljni serum.

Zaključak

Normalna koža ima na površini zdrav hidrolipidni sloj koji je štiti od bakterija i čini otpornom na vanjske utjecaje. Upravo zato dovoljno je čišćenje dva puta dnevno - da se ukloni šminka i nečistoće.

Piling je potrebno raditi u razmacima od otprilike dva tjedna - nježna formula neće naštetiti kožnoj barijeri, nego joj samo pomoći otkloniti mrtve stanice. Osnovni cilj njege normalne kože jest sačuvati kožu što dulje upravo takvom kakva jest.

SILKY Pjena za čišćenje za sve tipove kože
18,00 € 9,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Revitalizirajuća pjena za čišćenje formulirana s umirujućim biljnim sastojcima za nježno čišćenje, pročišćavanje i obnavljanje vašeg tena.
SILKY Toner protiv bora za sve tipove kože 26,50 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (2)
SILKY Ulje za lice za suhu kožu 26,50 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Intenzivno obnavljajuća formula topi se u koži kako bi je trenutno nahranila, hidratizirala i zaštitila
SILKY Noćni balzam Intenzivna regeneracija 23,85 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Intenzivno luksuzan, hidratantan i hranjiv. Podržava staničnu obnovu kože.
SILKY Krema za lice za sve tipove kože 23,85 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Luksuzna i hidratantna krema koja potče prirodne procesa pomlađivanja kože
Blagi piling s maslinom 10,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Nježan piling pogodan i za najosjetljiviju kožu.
Energizirajući tonik s matičnim stanicama zelene jabuke 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Idealan za sve tipove kože i svaku dob
Smilje BIO eliksir protiv bora 12,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Božanstveni eliksir za predivan osjećaj na koži.
Bogata hidratantna krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (20)
Pravi užitak za kožu, savršena podloga za make up.
Bogata hranjiva krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (11)
Pravi užitak za sve, idealna njega za suhu kožu.
Gel za umivanje s hamamelisom 11,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (17)
Ekološki čistač, dermatološki prilagođen svim tipovima kože
Ulje noćurka za dehidriranu kožu 15,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (33)
Obnavlja površinski sloj kože i sprječava dehidraciju. 100% prirodan. Certifikat NATRUE.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.