LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Iznutra

Liposomi su idealni dodaci prehrani za sve one koji žele maksimum antioksidansa za svoje optimalno zdravlje i koji svom imunitetu žele dati najbolji mogući poticaj

Izvana

Uloga liposoma je prijenos aktivnih tvari u željeni sloj kože, kako bi maksimalno očuvali kvalitetu, djelotvornost i jačinu aktivnih sastojaka.

Uloga liposoma je prijenos aktivnih tvari u željeni sloj kože, kako bi maksimalno očuvali kvalitetu, djelotvornost i jačinu aktivnog sastojka. Jednostavnije rečeno, ove su čestice zadužene za dopremanje sastojaka duboko u kožu, tamo gdje su najpotrebniji.

Naziv liposom potječe od dvije grčke riječi „lipos“ što znači mast i „soma“ što znači tijelo. Liposom je mjehurić koji endocitozom može ući u stanicu. Građen je od fosfolipida identičnih fosfolipidima stanične membrane.

Stvara se u laboratoriju dodavanjem vodene otopine fosfolipidnomu gelu. U liposome koji se unose u tijelo mogu se ugraditi različite djelatne tvari.

Dopremaju sastojke duboko u kožu

Kožu čine propusnijom, što omogućuje prodiranje topikalnih proizvoda do dubljih slojeva kože, a zahvaljujući vodenoj šupljini, aktivne tvari su unutar liposoma potpuno zaštićene dok ne stignu do ciljnog sloja. Liposomi su zapravo submikroskopske čestice slične malim vodenim mjehurićima koji u svojoj jezgri čuvaju dragocjeni antioksidans – vitamin, zajedno s ostalim nutrijentima.

Zahvaljujući vodenoj jezgri u kojoj se vitamin nalazi, želudac i crijeva vrlo lako ga apsorbiraju, te on tako očuvan brzo ulazi u krvotok i putuje do svake stanice u vašem tijelu.

Mogu li liposomi pomoći vašem imunitetu?

Liposomi se sastoje od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u Vašim stanicama te se lako spajaju sa staničnom membranom. Fosfolipidi potom “guraju” sadržaj u stanicu ili pak prolaze kroz membranu nepromijenjeni te se razgrađuju unutar same stanice. Upravo zbog sposobnosti očuvanja, visoke bioraspoloživosti te izvrsne apsorpcije, liposomi su idealni dodaci prehrani za sve one koji žele maksimum antioksidansa za svoje optimalno zdravlje i koji svom imunitetu žele dati najbolji mogući poticaj.

Upotrebljavaju li se liposomi u kozmetici?

Liposomi su po strukturi slični ljudskim stanicama. Koriste se za isporuku hranjivih tvari u duboke slojeve epiderme.

Glavna prednost korištenja liposoma u proizvodima za njegu kože je ta što takvi proizvodi prodiru dublje u kožu uzrokujući prirodnu pomlađivanje kože, kao i stvaranje zaštitnog sloja. Korištenje liposoma pruža širok raspon mogućnosti kada se koriste u kremama protiv starenja, antialergijskim, hidratantnim kremama, serumima za lice. Jedinstvenost liposoma je i u tome što nisu štetni za problematičnu ili osjetljivu kožu.

Korištenjem liposoma kako u medicini tako i u kozmetologiji  trenutno je najučinkovitiji način za isporuku vitamina, minerala i ostalih aktivnih sastojaka u duboke slojeve kože. I s pravom se mogu smatrati pametnom kozmetikom nove generacije.

Liposomi u farmaceutskoj industriji služe za prijenos aktivnih tvari na mjesto djelovanja. Izvan organizma djeluju kao prirodni sustav prijenosa aktivnih sastojaka, selektivno i kontrolirano otpuštanje aktivnih sastojaka, djeluju na poboljšanje penetracije aktivnih sastojaka, povećanu učinkovitost aktivnih sastojaka dostizanjem ciljanih stanica. Liposomi se u medicini upotrebljavaju za donos lijekova, a u kozmetici za dopremanje djelatnih komponenti točno na mjesto djelovanja.

Lako se upijaju

Liposomi, poznati i kao masne kuglice poznate su u kozmetici, gdje se koriste za prijenos vlage u kožu. U vodi se pod određenim uvjetima sićušne masne kugličice stvaraju same od sebe. A ako se lijek rastvori u vodi i on će pri tvorbi kuglica automatski biti ugrađen u njih. Liposomi kao nanometarski «taksiji za lijekove» do sada nisu donijeli željeni proboj u medicini. Razlog je što na cilju izlučuju premalo djelotvorne tvari. Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu.

Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica.

Apsorbiraju li se liposomi u krvotok?

Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok. Kada je riječ o ostalim dodacima prehrani enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Prednosti liposoma su izvrsna apsorpcija, doprema vitamina i minerala izravno u stanicu. Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali).

Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti). Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini. Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama, lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u stanicu ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice.

Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice. Kada konzumiramo uobičajene dodatke prehrani, oni moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, a tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu.

Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.

Zaključak

Mnogo je Nikelovih proizvoda koji sadrže liposome. To su, između ostalih Nikel Hyaluron serum +C+E+B vitamin za sve tipove kože, Ulje noćurka & Control 365 Insert Aqua - gdje se liposomi koriste za prijenos vlage u kožu pa stoga ovo ulje izvrsno obnavlja površinski sloj kože, sprječava dehidraciju i kožu čini glatkom, svježom i nježnom.

Tu je i NiKEL krema sa snježnom algom – Control 365 Undo Age, koja između ostalog zbog liposoma odlično štiti i aktivira gen dugovječnosti.

Liposome sadrži i NiKEL Hyaluron krema +C+E vitamin. Ova odlična krema hijaluronom puni stanice vlagom, a koži daje izrazitu svježinu i čvrstoću. NiKEL Hyaluron krema +C+E vitamin pogodna je za sve tipove kože i za svaku dob.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

SET Hijaluron KREMA & SERUM
51,00 € 35,7 €
- +
Hidrirana, svježa, blistava koža. Smanjene bore.
SET Dehidrirana koža
42,00 € 29,4 €
- +
Obnavlja površinski sloj kože, sprječava dehidraciju i kožu čini glatkom, svježom i nježnom.
Control 365 Insert Aqua Krema s vodom švicarskog ledenjaka 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (8)
Kristalno čista voda švicarskih ledenjaka za svježinu, glatkoću i savršenu harmoniju s kožom.
Control 365 Undo Age Krema sa snježnom algom 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Snježna alga - ključ dugovječnosti kože - štiti i aktivira gen dugovječnosti
Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Trenutno vraća sjaj koži, puni stanice vlagom, daje joj energiju i blistavost.
Hyaluron Serum +C+E+B vitamin 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (23)
Intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože.
Hyaluron Balzam oko očiju +A+E vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Bogati balzam za dubinsku njegu protiv bora i isušene kože oko očiju.
Hyaluron Krema +C+E vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (16)
Vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja, primjerice bora.
Hyaluron Noćna krema +A vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (15)
Bogata umirujuća krema za suhu i vrlo suhu kožu.
NiKEL PRIVÉ Cream MB COMPLEX 180,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (3)
Božanstvena krema za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.