KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
chevron_left Povratak

Uloga kofeina u prirodnoj kozmetici

Djeluje na razgradnju masnih stanica te je jedan od sastojaka u anticelulitnim proizvodima

02.11.2021

Uloga kofeina u prirodnoj kozmetici

Djeluje na razgradnju masnih stanica te je jedan od sastojaka u anticelulitnim proizvodima

02.11.2021

Možda je šalica toplog crnog napitka i Vaš omiljeni ritual kojim započinjete dan? Bez šalice kave - najrasprostranjenijeg mentalnog stimulansa na svijetu - mogi ne mogu zamisliti dan, a posebno ne njegov početak. Uz šalicu kave sklapaju se prijateljstva, produbljuju poznanstva, dogovaraju poslovi... Kažemo da idemo na kavu, čak i kada uopće ne popijemo kavu zato što je kava u našoj kulturi postala sinonim za druženje i ugodno provedeno vrijeme. Kofein je sastojak brojnih proizvoda za gubitak kilograma, no potreban je oprez jer kofein iz kave povećava kortizol, koji pojačava žudnju za šećerom i slatkišima. Kava nas razbuđuje, utjecaj kofeina poboljšava raspoloženje, pravovremeno reagiranje, pamćenje, budnost i opću kognitivnu funkciju. No, jeste li znali da primjenjen na kožu kofein sudjeluje u razgradnji masnih stanica? Zbog tih, ali i još nekih njegovih značajki u NiKEL proizvodima zaštićeni kompleks sa kofeinom ugrađen je u liposome, kako bi se ubrzalo prodiranje u duboke slojeve kože. Control 365 Remove Celulite gel krema proizvod je koji među ostalim aktivnim sastojcima sadrži i kofein. Zbog svoje iznimne učinkovitosti ovaj je proizvod nagrađen sa čak šest svjetskih zlata za inovativnost, a dobio je i nagradu ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2020. -  kozmetološki OSCAR prema odabiru hrvatskih dermatologa. Control 365 Remove Cellulite & Anticelulitno ulje s grejpom svojim bogatim sastojcima njeguje, daje svježinu, napetost i glatkoću. Trenutačno se upija i ne ostavlja mastan trag. Control 365 Remove Cellulite smanjuje celulit i sprečava njegov nastanak. Pomaže u poticanju prirodne proizvodnje kolagena i na taj način jača vezivno tkivo. Rezultat ovog djelovanja je čvrsta, ujednačena i glatka koža. Kao i u svemu, u ispijanju kave treba biti umjeren. Pije li se u umjerenim količinama ima pozitivan i blagotvoran učinak na zdravlje i raspoloženje.

10 činjenica o kavi koje možda niste znali:


1. Kava je voće - zrno kave je u stvari sjeme biljke kave!

2. Svakodnevno se u svijetu popije više od 2,25 milijardi šalica kace.

3. Svježe mljevenu kavu najbolje je popiti u roku 15 minuta.

4. Najveći potrošači kave u Europi su Finci, dok prosječan Hrvat godišnje popije oko pet kilograma kave.

5. Najskuplja kava na svijetu je Kopi Luwak. Dobiva se tako da zrna posebno probrane kave prođu kroz probavni trakt azijskog cibeta - životinje slične mački.

6. Najveći svjetski proizvođači kave su Brazilci koji su čak lansirali poštansku marku koja miriši na kavu.

7. Zrna kave su zapaljiva i jednog dana bi se kava mogla koristiti kao zamjena za fosilna goriva.

8. Car-puccino je vozilo kojeg pokreće kava. Stvorili su ga Britanski znanstvenici 2011. godine. Trenutno je to najbrže vozilo pogonjeno biološkim gorivom.

9. Kavu su sasvim slučajno otkrili pastiri iz Etiopije - primijetili su kako koze koje čuvaju, nakon što pojedu kavu počnu “plesati”.

10. Čak pet puta u prošlosti kava je bila zabranjena! Prvi put u Meki 1511. godine jer je stimulirala radikalno razmišljanje, u 16. stoljeću u Italiji jer je “sotonska”... Nikada, međutim, nije bila iskorijenjena niti se njezina popularnost smanjivala. 

Anticelulitno ulje s grejpom - Nikel kozmetika
Anticelulitno ulje s grejpom 16,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
100% prirodno i bez konzervansa za blistavu, glatku kožu.
Control 365 Remove Cellulite Gel krema 17,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Šest svjetskih zlata za inovativnost. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2020. Kozmetološki OSCAR prema odabiru eminentnih hrvatskih dermatologa.
SET Remove Cellulite
33,00 € 23,10 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Dugoročno čvrsta i glatka koža.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.