KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE, ZA ISTINSKU UGODU, LJEPOTU LICA I TIJELA.

strije

Strije nisu bolne – ni kada se stvaraju, ni kada su već formirane, no njihovo postojanje bolno je za sve koji ih imaju.

Nitko ne voli strije, a nije ih jednostavno ni ukloniti. Postoje razdoblja u životu kada je povećana mogućnost stvaranja strija i to je vrijeme u kojem možete utjecati na to da uopće ne dobijete strije. Ta razdoblja su pubertet i trudnoća.

Utječu li strije na zdravlje?

Strije ne utječu na zdravlje, no uvelike utječu na izgled kože, osobni doživljaj ljepote, pa tako i na samopouzdanje. Mnoge žene strije smatraju izdajničkim crtama i teško se nose s njihovim postojanjem.

Iako se često strije smatraju ženskom problematikom, ni muškarci nisu pošteđenih ovih promjena. Mogu nastati i u razdoblju puberteta – kada se kod neke djece događa nagli rast i razvoj cijelog tijela.

Nastaju i kod svakog naglog povećanja tjelesne težine bez obzira na dob i spol i zato je važno držati tjelesnu težinu pod kontrolom i izbjegavati nagle oscilacije. Strije mogu nastati i kao posljedica uzimanja nekih lijekova koje u sebi sadrže kortikosteroide.

Gdje nastaju strije?

Dijelovi tijela na kojima je koža najviše izložena rastezanju najčešće su područje na kojem nastaju strije. To su prije svega trbuh, bokovi, bedra i stražnjica, ali strije mogu nastati i na ramenima, grudima, nadlakticama.

Kod trudnica strije najčešće nastaju na grudima, trbuhu, bokovima, bedrima i stražnjici, a kod djece u pubertetu na donjem dijelu leđa – zbog naglog rasta.

Crvene strije, ljubičaste strije ili bijele strije?

Strije mogu biti različite boje. Obično su u početku crvenoljubičaste boje. Ta boja rezultat je velikog broja krvnih žilica u njima. U početnoj fazi, kada su strije crvenoljubičaste boje, ukoliko ih stisnete one gube boju. To se događa zbog istisnute krvi. S vremenom strije blijede i postaju bijele strije. To se događa zbog gubitka pigmenta.

Jesu li učinkoviti proizvodi za njegu protiv strija? 

Za vrijeme trudnoće vrlo rano počnite s njegom protiv strija. Na taj način sačuvat ćete elastičnost svoje kože.

Nikel Mlijeko protiv strija s pšeničnim klicama je ugodno mlijeko za tijelo svilene teksture koje daje koži elastičnost i tonus. Mlijeko protiv strija s pšeničnim klicama hrani i vlaži kožu i trenutačno se upija. Ne ostavlja mastan trag. Preporučuje se za svakodnevnu njegu i to od početka trudnoće i dalje kroz razdoblje dojenja. Sve navedene postupke njege mogu primjenjivati i djeca u pubertetu. Ovi proizvodi pogoduju elastičnosti kože i jačaju njen tonus. U sebi sadrže BIO eliksire i visoki udjel E vitamina iz pšeničnih klica.

Pomažu li kreme protiv strija? 

Budući da su pubertet i trudnoća razdoblja kada se koža naglo rasteže se – u tim razdobljima važno je redovito koristiti proizvode protiv strija.

Trudnice i djevojčice u pubertetu svakako trebaju kremom protiv strija mazati dijelove tijela na kojima se očekuje pojavljivanje strija – grudi, trbuh, bedra, stražnjica. Budući da su kreme i ulja protiv strija učinkoviti za elastičnost kože, njima se svakodnevno može njegovati cijelo tijelo, a trudnice njegu ovim proizvodima trebaju nastaviti i nakon trudnoće.

Pomažu li ulja u njezi protiv strija?

Možda ćete se za njegu kože u želji da spriječite nastanak strija odlučiti za potpuno prirodne proizvode – onda je preporuka svakako da to budu ulja. Nemaju sva isti učinak, a neka su se pokazala iznimno učinkovita upravo u njezi kože radi povećanja elastičnosti i tonusa.

Bademovo ulje je najčešće ulje koje se koristiti u trudnoći za prevenciju strija i održavanje elastičnosti kože. Bogato vitaminom E koji usporava starenje kože.

Ulje pšeničnih klica sastavni je dio Nikel proizvoda za njegu protiv strija zbog velike količine vitamina E. Osim protiv strija, koristi se i u njezi suhe kože, ožiljaka….

Ulje protiv strija s mandarinom je koncentrat najfinijih biljnih ulja, esencija i vitamina, 100% prirodno i bez konzervansa.

Ulje protiv strija daje Vašoj koži elastičnost i tonus. Trenutačno se upija, ne ostavlja mastan trag. Preporuča se za svakodnevnu njegu. Nanesite ulje na dlan ruke, drugom rukom ga zagrijte i tako toplo nanesite na cijelo tijelo – od nožnog prsta preko potkoljenica, koljena, bedara, stražnjice, trbuha pa do grudi i dekoltea. Svakako ga nanesite i na nadlaktice i podlaktice. Nakon ulja na tijelo nanesite mlijeko protiv strija s pšeničnim klicama s posebnim naglaskom na dijelove tijela koji su najrizičniji za nastanak strija.

Pomaže li suho četkanje kože u borbi protiv strija?

Potpuno prirodan, jeftin i bezbolan način koji možete primjenjivati samostalno je suho četkanje kože. To je jedan oblik limfne drenaže koji može pomoći u omekšavanju masnih naslaga ispod kože.

Postupak je jednostavan – prije tuširanja kožu četkajte odozdo prema gore tako da stimulirate drenažu u smjeru srca. Kod suhog četkanja, kao i kod većine postupaka, važna je redovitost primjene. Samo u tom slučaju koža će stvoriti višak kolagena. Međutim, osim što blagotvorno djeluje na kožu, naš najveći organ, izuzetno je učinkovito u detoksikaciji organizma, ali i borbi protiv celulita.

Finski liječnik Paavo Airola prije tridesetak godina uveo je ovu metodu koja se zbog svoje učinkovitosti i jednostavnosti proširila po cijelome svijetu. Potrebna vam je dugačka četka od prirodnih vlakana, spužva od prirodnih materijala (lufa spužva) ili hrapavi ručnik. Suho četkanje uvijek se radi na suho (prije tuširanja ili kupanja) i važno je da četkanjem usmjerite limfu prema srcu, a to ćete postići ako ravnim pokretima četkate noge od stopala prema gore, ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgor prema dolje i trbuh odozdol prema gore.

Preporuka je da nakon četkanja kože nanesete Ulje protiv strija ili Mlijeko protiv strija.

Zaključak

Hoće li netko tijekom života dobiti strije ili ne ovisi o karakteristikama kože, nasljeđu. Svaka osoba ima različitu količinu kolagena i elastina, a o njima, između ostalog, ovisi hoće li osoba dobiti strije u nekom razdoblju života.

Što je slabija kvaliteta vezivnog tkiva, odnosno osoba ima manje kolagena i elastina, time je veća mogućnost razvoja strija. Što je vezivno tkivo jače, odnosno, ima više kolagena, strije manje nastaju. Rast tjelesne težine koliko god je moguće treba držati pod kontrolom. I posebno važno, svakodnevna njega ciljanim proizvodima koji djeluju na elastičnost kože.

SET Lijepa i trudna
27,00 € 21,6 €
- +
Masaža tijekom trudnoće je ugodna, zdrava i potrebna! Uživajte u njoj!
Ulje protiv strija s mandarinom 14,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (2)
Nježno daje koži sve što joj treba za elastičnost i tonus
Mlijeko protiv strija s pšeničnim klicama 13,00 €
- +
Ugodno mlijeko za svakodnevnu njegu

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.