Povratak

Pravilna njega kože zimi

U hladnim danima kože treba više masnoće i vlage

28.11.2019

Pravilna njega kože zimi

U hladnim danima kože treba više masnoće i vlage

28.11.2019

Najveći izazov u njezi kože zimi je kako ublažiti temperaturne šokove koje koža (barem onaj nepokriveni dio) trpi svakodnevno. Što to šokira kožu zimi? Hladne zimske temperature i vjetar s jedne strane i topli, grijani zrak prostorija s druge strane. Možda vašem tijelu i duši godi šetnja na svježem zraku i (brzi) povratak u toplu, grijanu prostoriju, no za kožu to nisu baš najsretnije okolnosti. Upravo te tempraturne razlike čine kožu suhom, ispucalom, dehidriranom, crvenom.

Pitate se što učiniti, jer jasno je da rukavice i šal nisu dovoljni. Kao što ćete zimi prilagoditi vožnju, ljetne gume zamijeniti zimskima, pobrinuti se za biljke, prilagoditi odjeću, obuću… tako je potrebno zimskim „uvjetima“ prilagoditi i njegu kože.
Zimi stanice proizvode manje loja i manja je prirodna zamašćenost kože. Zato koža u hladnim danima treba više masnoća i vlage. Donosimo savjete kako to postići djelujući na problem s više strana – napadajući ga svim raspoloživim sredstvima.

Kreme – nećete pogriješiti odabirom neke od NiKEL hranjivih krema – s BIO karite maslacem, najfinijim prirodnim uljima koja hrane kožu, obnavljaju površinski zaštitini sloj, nadoknađuju vlagu i sprječavaju njen gubitak, umiruju neugodnu zategnutost kože. Preporučamo Hranjivu kremu s ružom, Nikelnutris – intenzivnu hranjivu kremu, Bogatu hranjivu kremu sa smiljem.

Podloga za make-up – Nikel ulje noćurka odlično je za osjetljivu, dehidriranu kožu, kod crvenila i prhutanja. Zbog svog sastava pogodno je za njegu suhe i masne kože. Nježno nanesite nekoliko kapi koncentrata na lice i vrat. Potom nanesite vašu kremu. S nekoliko kapi ovog koncentrata vaša će koža postati navlažena, baršunasto meka i blistava. Djeluje protuupalno i zacjeljujuće, umiruje osjetljivu kožu sklonu crvenilu, obnavlja površinski zaštitni sloj, čuva vlagu i sprječava njen gubitak, djeluje protiv bora.

Maske  najbolje je primjenjivati barem jednom tjedno.

Zaštitini faktorzimsko sunce ima svoju ljepotu i čari, ali i opasnosti. Bilo da idete u šetnju ili na skijanje, nanesite NiKEL-ov Tonik Alpska ruža. Savijet: Prije nanošenja svojeg omiljenog proizvoda za njegu kože, na lice, vrat i dekolte i područje oko očiju, nanesite NiKEL-ov Tonik Alpska ruža. On će sačuvati kožu od isušivanja i oštećenja i zaštititi je od faktora koji ubrzavaju preuranjeno starenje kože: UV zraka i zagađenja.