PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.

Matična mliječ

arrow_circle_down

Iznutra

najvrjednija hrana, uspostavlja hormonalni balans, uspješno regulira metaboličke procese i djeluje kao prirodni biostimulator

Izvana

obnavlja kožu što dovodi do naglog porasta glatkoće, kod neujednačenog tona kože poboljšava ujednačenost boje puti, štiti kožu od prijevremenog starenja

Matična mliječ je najvrjedniji pčelinji proizvod. Na kožu djeluje stimulativno, učvršćujuće i obnavljajuće.

Matična mliječ najbogatiji je prirodni i pčelinji proizvod koji nastaje suradnjom pčela, cvijeća i sunca. Tek u drugoj polovini dvadesetog stoljeća matična mliječ naišla je na velik interes znanstvenika i postala predmet znanstvenog ispitivanja u svijetu.

Matična mliječ gusta je i neprovidna masa bijele do blijedožute boje, ovisno o starosti i „pašnim“ terenima gdje je proizvedena. Po izgledu i konzistenciji slična je vrhnju. Proizvode je mlade kućne pčele starosti od pet do petnaest dana, a mogu je proizvesti i dugovječne zimske pčele koje su za to fiziološki pripremljene tijekom jesenjeg uzgoja. Matičnu mliječ pčele proizvode u gornjoviličnim žlijezdama i samo je pčela može proizvesti. Upravo je matična mliječ najvredniji pčelinji proizvod.

Prirodna luksuzna hrana 

Matična mliječ je prirodna luksuzna hrana, biološki vrlo aktivna. Sadrži sve elemente potrebne za razvoj i normalne funkcije ljudskog organizma: bjelančevine, esencijalne aminokiseline, vitamine i mineralne tvari. S obzirom na činjenicu da ima preveliku molekulu da bi mogla prodrijeti u kožu, za poboljšanje apsorbiranja kože, u Nikel proizvodima matična mliječ je ugrađena u prirodni sustav liposoma ili meki sustav kapljica shea maslaca. Nedostaje li nam energija za vitalnost „iznutra“ najbolja je matična mliječ.

Pčela radilica uvelike se razlikuje od pčele kraljice koja se hrani matičnom mliječi – po izgledu, dugovječnosti i po ponašanju – unatoč činjenici da dijele potpuno isti DNK. Za to je zaslužan protein iz matične mliječi pod nazivom royalactin (queenmaker). Kako je učinkovit za vitalnost organizma, jednako je učinkovit primijenjen izvana za vitalnost kože. S obzirom na činjenicu da je royalactin nestabilan i ima preveliku molekulu da bi mogao prodrijeti u kožu, razvijen je peptid koji je ugrađen u meki sustav karite maslaca kako bi mogao ući u duboke slojeve epiderme. Intenzivno stimulira obnovu što dovodi do naglog porasta glatkoće kože, ujednačenosti puti i izglađivanja bora.

Vrijedne pčele radilice 

Matična mliječ sadrži vitamine skupine B, posebno visoku koncentraciju vitamina B5 i B6, vitamine A, C, D i E, različite minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina te mnoge tvari koje sprječavaju razvoj i razmnožavanje bakterija i virusa. Još su starogrčki liječnici tvrdili da je matična mliječ supstancija na granici između hrane i lijeka. Matičnu mliječ proizvode pčele radilice izdvajajući punovrijedne sastojke iz svojih žlijezda slinovnica namijenjene prehrani matice. Ovaj izvrstan koncentrat hranjivih tvari omogućava matici da živi duže od pet godina, a životni je vijek radilica samo od 2 do 4 mjeseca. Zahvaljujući ovoj koncentriranoj hrani, u vrijeme polaganja jajašaca matica je u stanju položiti (i to samo za 24 sata) između 2000 i 3000 jajašaca. Pritom treba istaknuti da je ukupna težina jaja jednaka tjelesnoj težini matice. Zbog vrlo bogatog kemijskog sastava matične mliječi, čovjek je počeo angažirati pčele za proizvodnju matične mliječi i za svoje potrebe.

Čudotvorna hrana 

Matična mliječ koju proizvode pčele je čudotvorna hrana. Kada je tek izlučena iz matičnih žlijezda, ona je tečna i ima bijelu boju, ali se brzo zgusne i postaje blijedožuta. Matičnu mliječ kao hranu dobiva matica tijekom cijelog perioda dok polaže jaja. Pčele iz njene svite ili pratnje konstantno je prate i dodaju joj hranu. Njihova ukupna težina nadilazi težinu same matice. Ta sposobnost matice očigledno je uvjetovana matičnom mliječi, što opet navodi na opravdan zaključak da matična mliječ mora pored bjelančevina, masti i šećera sadržavati još neke tvari koje daju vitalnost tim materijama. Pored navedenih tvari u sastav matične mliječi ulaze još vitamini, aminokiseline, fermenti i masne kiseline. U matičnoj mliječi nalazi se deset puta više pantotenske kiseline negoli u polenovom prahu. Ukupna količina vitamina u matičnoj mliječi je od 336 do 351 miligrama u jednom gramu. Potvrđeno je da matična mliječ sadrži u manjim količinama vitamine A, E i K.

Bogata mineralima 

Glukoza i fruktoza su glavni predstavnici šećera u matičnoj mliječi. To su reducirani šećeri koje stanice mogu direktno primiti i koristiti kao energetsku hranu. U tom slučaju stanice ne troše dragocjeni inzulin kao što je to slučaj sa saharozom. Dokazano je da matična mliječ sadrži i druge šećere u manjim količinama kao što su riboze, maltoze i gentibioze. Matična mliječ je jedna od rijetkih prirodnih namirnica koja sadrži čist acetilholin, neurotransmiter koji omogućava prijenos impulsa između živaca. Ona sadrži i holin koji je razgradni produkt acetilholina. Što matična mliječ duže stoji uz nepravilno čuvanje, smanjuje se sadržaj acetilholina, a raste količina holina. Matična mliječ je bogata mineralima. U njoj su prisutni svi važni mikro i makro-elementi. Sadrži kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, željezo, cink, sumpor, kobalt, krom, bizmut i bakar.

Primjena u njezi kože 

Matična mliječ omekšava kožu, zaglađuje je i osvježava te ublažava bore. Njeno blagotvorno djelovanje objašnjava se velikom količinom vitamina koje sadrži, naročito pantotenske kiseline (vitamin B5) i prisutnošću hormonalnih supstanci. Mnogi kozmetički proizvodi za njegu kože koriste upravo snagu matične mliječi i najbolja svojstva pčelinjih proizvoda za kontinuirano izglađivanje bora i čvrstoću tkiva kože.

Od davnina je poznato kako matična mliječ jača imunitet i tako prevenira nastanak i razvoj raznih bolesti. Povoljno utječe na opće stanje organizma jer stimulira anaerobne procese i podiže razinu energije u organizmu i time povećava izdržljivost i snagu. Matična mliječ ima baktericidna, antibiotička i antivirusna svojstva.

Povećava otpor na stres 

Također, matična mliječ poboljšava rad središnjeg živčanog sustava, normalizira stanje duševne iscrpljenosti, povoljno djeluje na pothranjenu djecu i starije rekonvalescente. Povećava otpor na stres, pospješuje regeneraciju stanica i tkiva, smanjuje razinu kolesterola, pozitivno djeluje na krvožilni sustav, stabilizira krvni tlak te poboljšava pamćenje. Izuzetno dobro djeluje kod leukemije, regenerira slezenu, stanice krvi i koštane srži.

Matična mliječ iznutra, najvrednija je hrana, uspostavlja hormonalni balans, uspješno regulira metaboličke procese i djeluje kao prirodni biostimulator. Izvana matična mliječ obnavlja kožu što dovodi do naglog porasta glatkoće, kod neujednačenog tona kože poboljšava ujednačenost boje puti, štiti kožu od prijevremenog starenja.

Zaključak 

Zbog svih navedenih blagodati i bogatstva matične mliječi ona je kao prirodni sastojak ugrađena u brojne NiKEL proizvode. Neki od njih svakako su NiKEL Royal Body mlijeko za tijelo s matičnom mliječi i Nikel Prive Cream – MB COMPLEX.

NiKEL Royal Body mlijeko za tijelo s matičnom mliječi luksuzno je mlijeko za tijelo, svilene teksture, s ekskluzivnim prirodnim kompleksom – matičnom mliječi, karite maslacem, slatkim bademom, esencijom slatke naranče, limuna, grejpa i mandarine. Kao što matična mliječ energizira naš organizam ako je uzimamo kao hranu kad smo umorni, tako i ovo mlijeko za tijelo s matičnom mliječi energizira „umornu“ kožu, daje koži elastičnost i tonus. NiKEL PRIVE Cream božanstvena je krema za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu. Nedostaje li Vam energija, za vitalnost „iznutra“ najbolja je matična mliječ. Jednako tako proizvodi s matičnom liječi djelovat će na Vašu kožu. Jedna od najvažnijih karakteristika Nikel PRIVE kreme je ta da intenzivno stimulira obnovu što dovodi do naglog porasta glatkoće kože, ujednačenosti puti i izglađivanja bora.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

Mlijeko za tijelo s maticnom mlijeci Royal Body - Nikel kozmetika
Royal Body Mlijeko za tijelo s matičnom mliječi 24,00 €
- +
Intenzivna njega.
NiKEL PRIVÉ Cream MB COMPLEX 180,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (3)
Božanstvena krema za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.