LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Iznutra

svojim jakim antioksidativnim djelovanjem čuva stanice od prijevremenog starenja, potiče koncentraciju

Izvana

obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme, povoljno djeluje u liječenju kožnih poremećaja, ekcema, akni i psorijaze

Sljedeći put kad pojedete kockicu, dvije (ili malo više) čokolade sjetite se jedne važne činjenice – jedan od sastojaka čokolade je i lecitin, a lecitin ima izrazito pozitivno djelovanje na vitalne i reproduktivne organe.

To ne znači da sada trebate navaliti na čokoladu, ali ipak… nije loše znati. Lecitin je naziv za niz srodnih spojeva, mješavinu fosfolipida koji su neophodni našem tijelu za sve biološke funkcije, a nalazi se u stanicama svih živih organizama.

Lecitin popularna nadopuna hrani

Tek u novije vrijeme lecitin je postao popularna nadopuna hrani, a nalazi se u soji i biljnim uljima. Proizvodi se i u ljudskome tijelu, sastavni je dio žuči, tekućine koja pomaže u razgradnji masti iz pojedine hrane. Njegova je specifična funkcija omogućavanje topivosti kolesterola.

Lecitin je voštana supstancija i pripada fosfolipidima. To je kompleksna smjesa fosfolipida, fosforne kiseline, vitamina B i aminokiseline metionin. Osim u čokoladi, lecitin se nalazi u mnogim drugim prehrambenim proizvodima. Lecitin je popularno, komercijalno ime za prirodnu mješavinu fosfolipida, odnosno masnih čestica koje se nalaze u staničnim membranama svih ljudskih stanica.

Lecitin je prvi identificirani fosfolipid u biološkim tkivima, a otkriven je davne 1846. godine u žumanjku jajeta. Sam naziv lecitin dolazi od grčke riječi „lekithos“ što znači „žumanjak jajeta“.

Prirodni izvori lecitina 

Prirodni izvori lecitina su mnogi životinjski i biljni izvori poput:

  • žumanjka
  • soje
  • cvjetače
  • naranče
  • kikirikija
  • hladno prešanog biljnog ulja
  • orašastih plodova
  • sjemenki

Mahune su, primjerice, jako bogate vlaknima i lecitinom, tvari koja je prisutna i u jetri, a koja sprečava taloženje kolesterola na stjenkama krvnih žila. Američko istraživanje, objavljeno u stručnoj publikaciji Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, pokazalo je da dnevni unos 80 do 140 g mahunarki tijekom najmanje tri tjedna dovodi do smanjenja ukupnog kolesterola za prosječno 11,8 mg/dl.

Lecitin je jedan od važnih zaštitnika svih stanica. U medicini je važan jer obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme, povoljno djeluje u liječenju kožnih poremećaja, ekcema, akni i psorijaze. Svojim jakim antioksidativnim djelovanjem čuva stanice od prijevremenog starenja i potiče koncentraciju.

Lecitin je prirodni izvor kolina i inozitola. Neophodan je za sintezu acetilkolna, glavnog neurotransmitera u moždanim ovojnicama. Lecitin je sastavni element velikog dijela mozga, moždanih ovojnica te ovojnica leđne moždine i živaca.

Lecitin smanjuje razinu kolesterola 

Lecitin se pretvara u acetilkolin, tvar koja prenosi živčane impulse. Njegov nedostatak uzrokuje pojavu raznih neuroloških oboljenja. Lecitin povoljno djeluje na smanjenje razine kolesterola i štiti kolesterol od oksidativnih procesa. Sprječava stvaranje žučnih i bubrežnih kamenaca te pomaže u prijenosu masti po tijelu i zajedno s kolesterolom proizvodi žuč. Može pomoći u rastapanju manjih žučnih kamenaca te pomaže detoksifikacijske procese i zdravlje jetre, smanjuje veličinu masnih čestica u krvi i sprečava aterosklerozu. Posebno je izražen njegov učinak na povećanje izdržljivosti prilikom sportskih opterećenja zbog snažnije neuromuskularne inervacije, ima antioksidativno djelovanje te čuva stanice od prijevremenog starenja.

Lecitin je izuzetno važan za živčane stanice pa može pomoći kod Alzheimerove bolesti. Poboljšava sposobnost osoba koje se bave sportovima izdržljivosti, ali i u liječenju tikova i trzaja.

Hrana za mozak

Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije. U praksi se lecitin koristi za liječenje kožnih bolesti poput ekcema, neuroloških bolesti poput depresije i demencije, za smanjenje stresa i tjeskobe te poboljšanje simptoma Parkinsonove bolesti. Lecitin je nutrijent koji tijelo treba u velikim količinama, a tijelo nam samo signalizira kada je razina lecitina u organizmu preniska. To se manifestira kao bol u zglobovima prilikom kretanja. I zaboravljanje može biti jedan od znakova manjka lecitina.

Također, koristi se za poboljšanje sna i sportsku izvedbu, koordinaciju pokreta te pamćenje i koncentraciju. Nalazimo ga u proizvodima za njegu kože jer pomaže u hidraciji. Mnogo se istražuje u terapeutske svrhe, posebice za prevenciju neuroloških i kardiovaskularnih poremećaja.

Studije su dokazale njegovo povoljno djelovanje na učenje i pamćenje. Ima široku primjenu, posebice u prehrambenoj industriji gdje se ponajviše koristi kao emulgator. Emulgatori služe za spajanje vodene i masne faze, pa bi tako bez upotrebe lecitina bilo nemoguće napraviti margarin ili čokoladu jer bi se mast i voda u proizvodima neprestano odvajali.

Upotreba u ekološkoj proizvodnji hrane 

Konzumiramo ga kad jedemo sladoled, instant kavu, svježu tjesteninu, bijeli kruh te druge pekarske i mliječne proizvode. Koristi se u ekološkoj proizvodnji hrane te u hrani za dojenčad. Koristi se i u prehrambenim proizvodima te se smatra bezopasnim.

Zbog svojih brojnih funkcionalnih svojstava koristi se u proizvodnji kozmetike, lijekova te u prerađivačkoj industriji.

Djeluju hidratizirajuće, čine kožu glatkom, podupiru uzimanje aktivnih tvari u koži te reguliraju poremećaje u stvaranju rožnatih dijelova. Lecitin se u kozmetici koristi kao sastavni dio prirodnog ulja ili izolirani lecitin proizvod.

U kozmetičkoj industriji dokazano povoljno djeluje u liječenju kožnih poremećaja, ekcema, akni i psorijaze. Obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme i potpuno se ugrađuje u stanice kože.

Najdragocjeniji sastojak prirodne kozmetike 

Lecitini su prirodni sastojci staničnih membrana životinja i biljaka te pripadaju dermatološki najdragocjenijim sastojcima u prirodnoj kozmetici. To su istovremeno aktivne tvari, njegujući i hidratantni lipidi te prirodni emulgatori.

Tijekom vremena, lecitin je postupno postao važan vitalni i esencijalni čimbenik u prevenciji i liječenju bolesti srca, kao i pomoći dijeta za mršavljenje. U odnosu na najvažnije prednosti da lecitin ima zdravlje, mnoga su istraživanja pokazala da čisti sojin lecitin pomaže u smanjenju kolesterola, tako da ga kontrolira.

Iznutra, u tijelu, lecitin svojim jakim antioksidativnim djelovanjem čuva stanice od prijevremenog starenja i potiče koncentraciju, dok izvana obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme.

Zaključak

U mnogim proizvodima NiKEL kozmetike nalazi se lecitin kao snažni antioksidans koji čuva stanice od prijevremenog starenja i obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme.

Važno mjesto i ulogu zauzima NiKEL Hyaluron+C+E+B vitamin serum booster. U njemu se nalazi izvanredna kombinacije sastojaka, a riječ je o hrvatskom proizvodu koji na međunarodnom tržištu niže brojne nagrade. Kombinacija hijalurona, vitamina i biljnih ceramida u obliku tekućih kristala u ovom inovativnom serumu osigurava antioksidativnu fotozaštitu, intenzivnu hidrataciju i izglađivanje bora u jednom koraku.

Riječ je o intenzivnom revitalizirajućem serumu za sve tipove kože koji se može nanositi kao podloga na čitavo lice ispod omiljene kreme ili ciljano na bore koje želite popuniti i zagladiti.

Jednako tako, u bazi cijele hijaluron linije brenda Nikel je hijaluronska kiselina, sastojak koji veže vodu i puni kožu iznutra prema van, dubinski vraća vlagu, ubrzava cijeljenje rana i oštećenja kože, povećava njenu elastičnost, punoću i čvrstoću te vidno djeluje na znakove starenja. U ovom se serumu nalazi i lecitin, snažan antioksidans koji čuva stanice od prijevremenog starenja, obnavlja površinski zaštitni sloj epiderme i povoljno djeluje u liječenju kožnih poremećaja te Vitamin B3, koji je neophodan za građu i funkcioniranje kože i sluznica, otklanja ljuskav izgled kože te ju regenerira, ubrzava cirkulaciju krvi i izmjenu tvari u koži.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

SET Hidratacija & ENERGIJA Za iznimno svježu, uravnotežnu, pomlađenu kožu.
46,00 € 32,20 €
- +
OBNAVLJA POVRŠINSKI SLOJ KOŽE, SPRJEČAVA DEHIDRACIJU I KOŽU ČINI GLATKOM, SVJEŽOM I NJEŽNOM
SET Hijaluron KREMA & SERUM
51,00 € 35,7 €
- +
Hidrirana, svježa, blistava koža. Smanjene bore.
SET Hijaluron NOĆNA NJEGA
62,00 € 43,40 €
- +
Bogata umirujuća njega za suhu kožu.
SET Dehidrirana koža
42,00 € 29,4 €
- +
Obnavlja površinski sloj kože, sprječava dehidraciju i kožu čini glatkom, svježom i nježnom.
Control 365 Insert Aqua Krema s vodom švicarskog ledenjaka 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (8)
Kristalno čista voda švicarskih ledenjaka za svježinu, glatkoću i savršenu harmoniju s kožom.
Control 365 Undo Age Krema sa snježnom algom 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Snježna alga - ključ dugovječnosti kože - štiti i aktivira gen dugovječnosti
Hidratantna krema s ružom 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (26)
Samo dvije minute jutarnje njege za izvanredan učinak hidratacije i zaštite kože tijekom cijelog dana.
Hyaluron Energizirajuća maska +B+C vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Trenutno vraća sjaj koži, puni stanice vlagom, daje joj energiju i blistavost.
Hyaluron Serum +C+E+B vitamin 27,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (23)
Intenzivan revitalizirajući serum za sve tipove kože.
Hyaluron Balzam oko očiju +A+E vitamin 19,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Bogati balzam za dubinsku njegu protiv bora i isušene kože oko očiju.
Hyaluron Krema +C+E vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (16)
Vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja, primjerice bora.
NIKELIFT krema Intenzivna krema protiv bora 53,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Bogata anti-age krema koja zaustavlja vrijeme.
NIKELIFT oko očiju Intenzivna krema protiv bora oko očiju 39,50 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Bogata krema koja ublažava bore
Mlijeko za tijelo s maticnom mlijeci Royal Body - Nikel kozmetika
Royal Body Mlijeko za tijelo s matičnom mliječi 24,00 €
- +
Intenzivna njega.
NiKEL PRIVÉ Serum MB COMPLEX 183,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Punjač kože energijom i vlagom.
NiKEL PRIVÉ Cream MB COMPLEX 180,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (3)
Božanstvena krema za maksimalnu učinkovitost i nevjerojatno glatku kožu.
SET Latice ruže
32,00 € 22,40 €
- +
Savršen dar koji će koži dati baršunastu put poput ružinih latica!
SET Protiv bora - intenzivna njega
92,50 € 64,75 €
- +
Bogate anti-aging kreme koje izglađuju bore.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.