LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Koje biljke ublažavaju tegobe s očima?

Pomoću biljaka neke očne tegobe mogu se ublažiti, a ponekad i potpuno ukloniti

Biljka vidac ili vidova trava (Euphrasia officinalis) u cijelom svijetu se koristi kao specifičan lijek za neke očne tegobe kao što su upala očiju (konjuktivitis), umor očiju i oči koje suze.

 

Oparak od vidca

1 žličicu biljke prelijte sa 1 dl prokuhane vode. Neka stoji poklopljeno minutu do najviše dvije minute. Procijedite kroz sterilnu gazu. Ovim oparkom ispirite oči tri do četiri puta na dan, a svakako ujutro i navečer, ili stavljajte obloge. Uvijek priredite sviježi oparak.

Oblozi od lipovog čaja za ublažavanje podočnjaka

Protiv podočnjaka pomoći će čaj od lipe. Udobno se ispružite i petnaestak minuta držite tople (ali ne prevruće) obloge. Još bolje će djelovati Nikel Krema oko očiju s kestenom, koja u svom sastavu sadrži biljke koje izvlače suvišnu tekućinu oko očiju i ublažuju konture podočnjaka.

Svrbež i "zrnatost" kapaka znak su nedostatka vitamina B2. Da bi se spriječilo ili izliječilo ovo stanje, nutricionisti preporučuju namirnice bogate vitaminom B-kompleksa (pivski kvasac, orašasti plodovi, jaja, riba). Za zdravlje vaših očiju jedite puno peršina jer je bogat vitaminima A i C, a sadrži i znatne količine vitamina B, kalcija, željeza, fosfora, mangana i kalija.

Od dodataka preporučljiv je ekstrakt borovnice, prirodni beta karoten, vitamine B-kompleksa i vitamin C.

 

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.