KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
chevron_left Povratak

Hidratantna VS. hranjiva krema - koja je Vama potrebna?

Postoje dvije glavne vrste krema - hidratantna i hranjiva. No, kako da znate koja je vama baš potrebna? Nastavite čitati kako biste pronašli odgovor na to što vašoj koži baš treba.

06.12.2023

Hidratantna VS. hranjiva krema - koja je Vama potrebna?

Postoje dvije glavne vrste krema - hidratantna i hranjiva. No, kako da znate koja je vama baš potrebna? Nastavite čitati kako biste pronašli odgovor na to što vašoj koži baš treba.

06.12.2023

Većina nas kreme dijeli na lagane i teže, masnije i gelaste, no najvažnija podjela je između hidratantnih i hranjivih. Malo nas zapravo zna o hidratantnim i hranjivim kremama, a još manje nas zna o glavnim razlikama između njih te kada nam koja kreme zapravo treba. Zato vam donosimo mini vodič kako biste saznali najvažnije informacije o hidratantnim i hranjivim kremama.

Koja je razlika između hidratantne i hranjive kreme

I hidratantne i hranjive kreme teže istom cilju: osigurati koži svu potrebnu vodu kako bi se borila protiv suhoće, dehidracije, znakova starenja i utjecaja iz okoline. Njihova razlika leži u načinu postizanja tog cilja. Cilj je osigurati hidrataciju, a hidratacija se odnosi na količinu vode unutar stanica kože. Ako voda napušta stanice kože, koža postaje dehidrirana i beživotna. Hidratantne kreme brinu se o ravnoteži vode u koži, te njihovim nanošenjem unosite vodu u svoje stanice i poboljšavate sposobnost vaše kože da apsorbira vlagu i hranjive tvari. S druge strane, hranjive kreme rade na zadržavanju i zatvaranju vlage u stanicama kako bi izgradile zaštitni sloj kože, spriječile gubitak vode i održale kožu mekom i glatkom.

Kako znati treba li vam hidratantna, hranjiva ili obje kreme

Nekako je logično zaključiti da ako imate suhu kožu, potrebna vam je hranjiva krema koja će nahraniti vašu kožu i vratiti joj puniji i svježiji izgled. No, nije uvijek tako. Sve ovisi o tome je li vaša koža dehidrirana, a bilo koji tip kože može biti dehidriran. Ako je vaša koža dehidrirana, tada joj može pomoći isključivo hidratantna krema koja će unijeti vodu u stanice kože. Svaka koža ima svoju prirodnu lipidnu barijeru koja je štiti od oštećenja i gubitka vode. Ako je vaša koža suha, sklonija pucanju i ljuštenju, to je znak da vaša koža ne proizvodi dovoljno lipidnih stanica za stvaranje zaštitne barijere, što znači da ne može zadržati vlagu i potrebna joj je hranjiva krema.

Kako izabrati pravilnu hidratantnu i hranjivu kreme 

Redovit unos vode u organizam najjednostavniji je način hidratacije vaše kože, no pomoć hidratantne kreme koja pomaže koži da poboljša svoju sposobnost zadržavanja vlage uvijek je dobrodošla! Za to su najbolje hidratantne kreme koje sadrže prirodne humektante. Primjeri prirodnih humektanata su med i hijaluronska kiselina, a njih možete pronaći u NIKELHIDRIS i Nikel Hyaluron kremama. Obje kreme intenzivno i dubinski hidratiziraju kožu te sprječavaju gubitak vlage i djeluju protiv bora. Stručnjaci također tvrde da su hidratantni sastojci općenito prikladni za sve tipove kože jer su vodotopivi i neće začepiti pore.

Što se tiče hranjivih krema, najbolje je koristiti one koje sadrže sastojke koji ne samo da su hidratantni i hranjivi, već su korisni u borbi protiv znakova starenja i oštećenja od slobodnih radikala. Neki od tih sastojaka su ceramidi, shea maslac, kakao maslac i bademovo ulje. Shea i kakao maslac intenzivno hrane i štite kožu, a možete ih pronaći u NIKEL hranjivoj kremi s smiljem, NIKELNUTRIS kremi, NIKELIFT kremi i NIKEL hranjivoj kremi s ružom. Ove kreme obnavljaju epidermu vaše kože te umiruju neugodnu zategnutost kože. Ceramidi obnavljaju površinski sloj kože, a možete ih pronaći u NIKEL hranjivoj kremi s smiljem koja je idealna za njegu veoma suhe kože. Ulje badema ima anti-aging učinak, hrani, vlaži i jača elastičnost kože, te umiruje iritacije, a možete ga pronaći u svim navedenim Nikel hranjivim kremama. 

Za najbolje rezultate, hranjive i hidratantne kreme treba nanositi ujutro (prije nanošenja zaštite od sunca) i navečer.

Nikel preporuka

Najveću uslugu koju si možete napraviti je da slušate svoju kožu, promatrate je i znate kako joj možete pomoći. Zato ostanite informirani s nama o svim savjetima za njegu kože.

Bogata hranjiva krema sa smiljem 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (11)
Pravi užitak za sve, idealna njega za suhu kožu.
Hranjiva krema s ružom 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (8)
Umirena, relaksirana, elastična, baršunasto meka i blistava koža.
Hyaluron Krema +C+E vitamin 24,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (16)
Vitamin C stimulira stvaranje proteina kolagena koji je važan za održavanje mladenačkog izgleda kože i odgađanje pojave znakova starenja, primjerice bora.
NIKELHIDRIS krema Intenzivna hidratantna krema 53,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (19)
Briše znakove umora i starenja, osvježava, dubinski hidrira i hrani kožu.
NIKELNUTRIS krema Intenzivna hranjiva krema 53,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (7)
Za baršunasto meku i podatnu kožu, bogata krema s dragocijenim biljnim esencijama.
NIKELIFT krema Intenzivna krema protiv bora 53,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Bogata anti-age krema koja zaustavlja vrijeme.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.