Kokosov maslac

Cocos nucifera butter

Iznutra

ima visoku hranjivu vrijednost, ali i ljekovito djelovanje

Izvana

koži daje hranu i vlagu, čini je mekom, elastičnom, štiti je od štetnih UV zraka, sprječava stvaranje bora

Kokosovo ulje je lagano i odlično za kožu koju vlaži i hrani, umiruje i štiti od štetnih UV zraka.

Dobiva se iz kopre, sušenog mesa kokosovog oraha. Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Laurinska se kiselina nalazi još jedino u majčinom mlijeku. Sadrži zasićene masne kiseline pa ga treba konzumirati umjereno.

Brojni su načini kako se kokosovo ulje i maslac mogu primjenjivati u njezi kože i kose. Kokosovo ulje proizvodi se na četiri načina: centrifugiranjem, hladnim prešanjem, fermentiranjem i istiskivanjem, dok se kokosov maslac dobiva kada se dio bijelog mesa kokosa ponovno doda u ulje. kokosovo ulje je jedan od izvora zasićenih masnih kiselina, što ga čini tako nevjerojatnim za kožu. Laurinska kiselina u kokosovom ulju djeluje antibakterijski, antivirusno i protuupalno. Kemijske tvari u kokosovom ulju, uključujući fitonutrijente i polifenole, djeluju kao antioksidansi i imaju druga svojstva koja potiču razgradnju tkiva. Istraživanja pokazuju da ova korisna svojstva čine kokosovo ulje nevjerojatnim ovlaživačem, te također pomažu u smanjenju bakterija povezanih s aknama, infekcijama i drugim kožnim bolestima te mogu poboljšati zacjeljivanje rana povećanjem umrežavanja kolagena.

Zbog brojnih pozitivnih djelovanja na kožu, kosu, vlasište... kokosovo ulje važan je i značajan sastojak u mnogum NiKEL proizvodima kao što su Kokosov maslac s mrkvom

Kokosov maslac s mrkvom je prirodan i bez konzervansa, balzam bogat prirodnim uljima i vitaminima, štiti i njeguje i najosjetljiviju kožu. Djeluje pomlađujuće, regenerativno, umirujuće. Na prirodan način štiti kožu od štetnih UV zraka, ubrzava tamnjenje i produljuje brončanu preplanulost, a možda najbolje od svega je to što ovaj proizvod mogu koristiti svi članovi obitelji.