LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Karnozin

Carnosine

arrow_circle_down

Iznutra

unutarnji je faktor protiv starenja, ima anti-age učinak na stanicu što znači da staroj stanici vraća normalnu funkciju te produžuje njen vijek

Izvana

sprječava prerano starenje stanica kože, štiti kožu od vanjskih štetnih utjecaja i štetnih UVA zraka, izglađuje izražajne linije, pomlađuje

Karnozin je dipeptid, sastoji se od dviju aminokiselina, beta alanina i histidina. Kao proteinski gradivni blok karnozin se prirodno proizvodi u tijelu. Karnozin, nazvan i „eliksir mladosti“, unutarnji je borac protiv starenja. Gotovo je nevjerojatno kako jedna tako mala dipeptidna molekula može imati tako veliku ulogu u pomlađivanju organizma.

Karnozin produžuje vijek stanice 

Svojim djelovanjem karnozin značajno doprinosi normalnom funkcioniranju stanice. Ima poseban anti-age učinak na stanicu što znači da staroj stanici vraća normalnu funkciju te produžuje njezin vijek.

Svojim snažnim antioksidativnim svojstvom djeluje protiv slobodnih radikala i neutralizira ukrućivanje proteina kože te relaksira vezivno tkivo. Karnozin je jednostavni protein kojega su otkrili ruski znanstvenici. Povijest otkrivanja karnozina datira još od početka 20. stoljeća, naročito u eksperimentima V. S. Gulevicha, istaknutog ruskog biokemičara.

Ruski istraživači nisu samo otkrili karnozin već su u kliničkoj praksi koristili i prvu medicinsku formu osnovanu na ovom dipeptidu. Iako je prvi medicinski oblik karnozina davno uveden u kliničku praksu u Sovjetskom Savezu, teško je saznati tko je točno bio prvi.

Rusko znanje, zapadnjačko istraživanje

Srećom, danas se karnozin sve više prepoznaje širom svijeta, uključujući zapadne zemlje. Mnoga istraživanja o biološkim funkcijama karnozina trenutno se provode u Japanu, Australiji, SAD-u i Velikoj Britaniji. Znanstveni značaj ove izuzetne, apsolutno netoksične tvari, povećao se prije nekoliko godina – naročito poslije australskih i britanskih otkrića u vezi s učinkom karnozina na procese starenja.

Rusko znanje u kombinaciji sa sadašnjim zapadnim istraživanjima dovelo je karnozin do točke u kojoj je prepoznat širom svijeta kao potpuno prirodni preparat s najvećim potencijalom i širokim spektrom terapeutske upotrebe. Pretpostavljeno je, a kasnije i utvrđeno, da ovaj dipeptid ima antioksidativna svojstva, svojstva fiziološkog pufera, kelacije metalnih iona, pronalaska i smanjenja aktivnosti radikala, promocije zarastanja, antiglikacije, kao i „anti-age“ djelovanja.

Oponaša prirodni karnozin

Karnozin je zanimljiv i zbog svoje raznolike primjenjivosti u medicini odnosno farmaciji, sportskom nutricionizmu, kozmetici i drugim područjima. Razlozi njegove široke potencijalne uporabe proizlaze iz njegove strukturne građe odnosno svojstava koja iz nje proizlaze.

Karnozin se koristi za sprečavanje starenja i za sprečavanje ili liječenje komplikacija dijabetesa, poremećaja oka (mrene) i problema s bubrezima. Kao sastojak za njegu kože, karnozin je sintetski peptid koji je biodinamičan, što znači da je dizajniran da oponaša prirodni karnozin koji se nalazi u tijelu gdje funkcionira kao građevinski blok proteina.

Lokalno primijenjen, karnozin ima umirujuća i antioksidativna svojstva koja mu omogućuju zaštitu od oksidativnog stresa i djeluju protiv starenja. Postoje neka istraživanja koja pokazuju da karnozin ima antiglikacijska svojstva. Glikacija je proces koji dovodi do stvaranja bora, pa je sasvim razumljiva uloga karnozina.

Siguran za lokalnu upotrebu

Karnozin ima i sposobnost pojačavanja kolagena, a budući da se karnozin prirodno pojavljuje u tijelu i igra ulogu u održavanju zdravlja, smatra se sigurnim za lokalnu upotrebu. Opći raspon koji se smatra učinkovitim za upotrebu u njezi kože je negdje od 0,05 do 2 posto. Osim za lokalnu njegu kože, karnozin je komercijalno dostupan kao dodatak prehrani, gdje obećava poboljšanje raznih zdravstvenih stanja.

Medicina, kozmetika i nutricionizam

Karnozin se primjenjuje u medicini, kozmetici i sportskom nutricionizmu. Koristi se za liječenje čireva na želucu i drugih lezija na gastrointestinalnom traktu. Iako još nisu poznate sve fiziološke uloge karnozina, smatra se da je njegova uloga u tijelu vrlo važna. Rasprostranjenost u tkivima koja mogu primiti podražaje ukazuje na njegovu moguću ulogu u prijenosu signala. Karnozin učinkovito djeluje protiv procesa koji dovode do pogoršanja stanja ili promjene strukture stanice, a time sprječava nastanak i razvoj raznih bolesti.

Jednako tako, djeluje inhibitorno na proces vezivanja glukoze na bjelančevine, što sprječava nastanak komplikacija uslijed dijabetesa – katarakta, ateroskleroze, smanjenje bubrežne funkcije. Karnozin je važan za mnoge normalne tjelesne funkcije, uključujući pravilnu funkciju i razvoj mišića, srca, jetre, bubrega, mozga i mnogih drugih organa.

Postoji određeni interes za upotrebu karnozina za sprečavanje starenja jer se čini da ometa određene kemikalije koje bi mogle igrati ulogu u procesu starenja.

Štiti i pomlađuje kožu 

Karnozin je unutarnji faktor protiv starenja, ima anti-age učinak na stanicu što znači da staroj stanici vraća normalnu funkciju te produžuje njezin vijek. Sprečava prerano starenje stanica kože, štiti kožu od vanjskih utjecaja i štetnih UVA zraka, izglađuje izražajne linije i pomlađuje.

Kozmetika s karnozinom kao jednim od glavnih sastojaka danas je u sve široj primjeni jer se karnozin pokazao kao dobar sastojak u kozmetičkim proizvodima zbog svojeg „anti-age“ djelovanja.

Provedeno je istraživanje u kojoj su sudionici uzimali oralne suplemente karnozina i utvrđeno je da su nakon tri mjeseca korištenja, i jednog mjeseca pauze, vidljivi učinci karnozina na koži, bez pojave nuspojava. Poboljšan je izgled kože sudionika, kao i smanjena pojava finih linija. Karnozin se primjenjuje i u nutricionizmu gdje ima ulogu pufera i sprječava zakiseljavanje mišića, čime se smanjuje zamor mišića.

Potreban oprez

Nema dovoljno dostupnih podataka da bi se znalo je li karnozin sigurno uzimati u medicinske svrhe. Posebne mjere opreza trebaju imati trudnice jer nema dovoljno pouzdanih podataka o sigurnosti uzimanja karnozina za trudnice i dojilje. Stoga ne bi bilo loše ostati na sigurnoj strani i izbjegavati uporabu.

U ovom trenutku nema dovoljno znanstvenih podataka za određivanje odgovarajućeg raspona doza za karnozin. Treba imati na umu da prirodni proizvodi nisu uvijek nužno sigurni i doze mogu biti važne. Iako karnozin smanjuje krvni talk, ipak u teoriji uzimanje karnozina može dovesti do toga da krvni tlak postane prenizak kod ljudi s niskim krvnim tlakom.

Zaključak

Karnozin je jedan od sastojaka Nikelift kreme Intenzivne kreme protiv bora. To je bogata anti-age krema koja zaustavlja vrijeme. Dan za danom bore su manje vidljive. Ova krema obnavlja epidermu, pospješuje nastanak kolagena i elastina i sadrži snažan anti-aging faktor i vitalne elemente potrebne za ravnotežu, ljepotu i mladost.

Karnozin kao sastojak koji staroj stanici vraća normalnu funkciju i produžuje njezin vijek u NiKEL Intenzivnoj kremi protiv bora utječe na to da se njezinim korištenjem izglađuju bore i borice, pospješuje se nastanka kolagena i elastina, povećava elastičnost i čvrstoća kože.

NiKEL Intenzivna kreme protiv bora, ujedno štiti i od štetnih utjecaja okoline. Još je jedna krema odličan proizvod za dubinsku njegu protiv bora oko očiju. To je Nikelift Intenzivna krema protiv bora oko očiju koja bore i borice vidljivo smanjuje i uklanja znakove umora, a jedan od sastojaka i u ovoj je kremi upravo je karnozin.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

NIKELIFT krema Intenzivna krema protiv bora 53,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (9)
Bogata anti-age krema koja zaustavlja vrijeme.
NIKELIFT oko očiju Intenzivna krema protiv bora oko očiju 39,50 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Bogata krema koja ublažava bore
SET Protiv bora - intenzivna njega
92,50 € 64,75 €
- +
Bogate anti-aging kreme koje izglađuju bore.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.