PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
chevron_left Povratak

KAKO UKLONITI STRIJE I SMANJITI CELULIT

Nastavite čitati kako bi saznali kako možete ukloniti strije i smanjiti celulit

06.03.2024

KAKO UKLONITI STRIJE I SMANJITI CELULIT

Nastavite čitati kako bi saznali kako možete ukloniti strije i smanjiti celulit

06.03.2024

Celulit i strije nisu baš nešto o čemu žene vole razmišljati. No, s dolaskom proljeća i toplih dana budi nam se misao na ljeto, laganu odjeću i, naravno – kupaće kostime. E, u tom se trenutku sjetimo celulita, one mrske narančine kore koja nam devastira bedra i stražnjicu, a nekima i trbuh, grudi i nadlaktice. One, pak, koje imaju genetsku sklonost prema stvaranju strija odjednom osvijeste da će s dolaskom ljeta na vidjelo izaći ona mrska im mreža linija koja im je prekrila područje trbuha, bokova, bedara, stražnjice, grudi, ramena  nadlaktica. Kao što vidimo, i celulit i strije napadaju ista područja na tijelu. Ironija je što su te pojave nekad davno simbolizirale bogatstvo i ljepotu. Danas su, međutim, dokaz nezdravog života. 

Iako se mnogima čini da su celulit i strije problemi s kojima nije moguće izaći na kaj, nije tako. Rješenja ima. Međutim, za početak je najvažnije shvatiti da nije riječ o sezonskim problemima samo zato što ih osvijestimo kad grane sunce, pa se sjetimo ljeta i plaže. Naprotiv, riječ je o problemu kojim se treba baviti tijekom cijele godine, pa preparate i metode koji pomažu u preventivi te smanjivanju i uklanjanju celulita i strija uvrstiti u dnevnu rutinu njege tijela.  

ŠTO SU CELULIT I STRIJE? KAKO NASTAJU? 

Celulit je posljedica hormonalne neravnoteže, loše prehrane i sjedilačkog stila života, ali i problema s cirkulacijom krvi, limfe te povećanih količina toksina u masnom tkivu. Najkraće rečeno, celulit  je tkivo sastavljeno od masnoća, vode i toksina, po sastavu slično želatini. Nalazi se tri do pet milimetara ispod gornjeg sloja kože. Naši su mišići obavijeni naslagama masnog tkiva različite debljine. To tkivo služi kao vezivo, a oko njega nalazi se tekućina koja ga opskrbljuje hranjivim tvarima i uklanja toksine. Masno je tkivo povezano mrežom vlakana sastavljenom od elastina i kolagena. Kad taj sustav dobro funkcionira, toksini se izlučuju iz tijela. Međutim, kad se poremeti, toksini ne odlaze nego se počinju nagomilavati, a vezivno tkivo postaje zasićeno tekućinom punom otpadnih tvari. Ta se tekućina s vremenom počne zgušnjavati, postaje sve tvrđa te se s vremenom stvaraju tzv. džepovi koji dobivaju prepoznatljiv vanjski vizual – mrsku nam narančinu koru ili celulit! 

Strije su, pak, linearni ožiljci na koži nastali naglim i ubrzanim rastezanjem kože što uzrokuje kidanje vlakana kolagena i elastina. Iako su bezbolne i ne predstavljaju opasnost za zdravlje, strije često uzrokuju osjećaj srama i nezadovoljstva vlastitim tijelom. Ubrzanim i naglim rastezanjem kože dolazi do kidanja vezivnog tkiva što je praćeno upalom. To je razlog zbog čega su u početku strije crvene, ljubičaste ili ružičaste. Kako s vremenom dolazi do reorganizacije kolagenih i elastičnih vlakana, stvaraju se ožiljci. Takvi ožiljci slabije su pigmentirani i tanji od okolne kože, a vidljivi su kao bijele strije.

U nastanku strija važnu ulogu ima i genetika, pa osobe kojima su vlakna kolagena i elastina genetski slabije čvrstoće, imaju veću sklonost razvoju strija. Upravo to i jest razlog zašto je pojava strija u nekim obiteljima učestalija. Glavni uzroci nastanka strija su trudnoća, pubertet, nagli dobitak na tjelesnoj težini, povećanje mišićne mase, sistemski ili lokalni kortikosteroidi, ali neke bolesti poput Cushingove bolesti, Marfanova i Ehler Danlosova sindroma. 

KAKO SE BORITI PROTIV CELULITA I STRIJA?

Budući da celulit i strije napadaju vlakna kolagena i elastina potrebno je ojačati vezivno tkivo te poboljšati cirkulaciju krvi i limfe što će pridonijeti uklanjanju toksina iz tijela. Sve to moguće je postići masažom i vježbanjem. Masaža kritičnih dijelova, dakle, idealan je dodatak  svakodnevnoj rutini njege kože, koju će učiniti čvrstom i glatkom. Za dobru masažu nije potrebno previše vremena. Dostajat će 15-20 minuta intenzivnije masaže nogu dnevno, a možete je izvoditi, primjerice, dok gledate televiziju ili slušate glazbu. Naravno, to se odnosi i na druga zahvaćena područja tijela. Potrebno je malo truda, ali redovitost će ubrzo dati rezultat. 

Možete izabrati ručnu masažu ili pridodati neki alat koji će intenzivirati efekt, a posebno je popularan valjak ili oklagija za masažu. Kad je riječ o celulitu poželjni su čvrsti i jaki pokreti, dok se za strije preporučuje nježna masaža koja će pomoći zacjeljivanju ožiljaka odnosno strija. No, koju god masažu izabrali, potrebno je koristiti ulje ili kremu koji će potaknuti regeneraciju tkiva. 

MASAŽNE TEHNIKE I KOZMETIČKI SAVEZNICI 

Nikelovo Ulje protiv strija s mandarinom nježno će dati koži sve što joj treba za elastičnost i tonus. Trenutačno se upija i ne ostavlja mastan trag. Savjetujemo da se koristi tijekom cijele trudnoće, ali i u drugim situacijama u kojima se mogu pojaviti strije, a među ostalim to su naglo povećanje kilograma, genetske predispozicije, korištenje kortikosteroidnih lijekova, povećanje mišićne mase… Ulje se koristi tako da se nanese na dlan, drugom se rukom zagrije i tako toplo nanese se na cijelo tijelo, od nožnog prsta preko potkoljenica, koljena, bedara, stražnjice, trbuha pa do grudi, dekoltea, podlaktica i nadlaktica.

U obračunu sa strijama posebno je učinkovita masaža čupkanjem. Izvodi se tako da se područja zahvaćena pukotinama pažljivo čupkaju prema gore. Time se potiče cirkulacija krvi i ubrzava proces ozdravljenja. Kod svježih je strija važno paziti da se koža ne rasteže dodatno jer bi mogla više pucati. U trudnoći masaža čupkanjem, osobito trbuha i grudi, ponekad može spriječiti nastanak strija. Svakako je potrebno započeti što je ranije moguće…

Kad govorimo o celulitu, možete koristiti širok spektar masažnih tehnika uključujući udaranje, kružne pokrete i štipanje. I u ovom slučaju, naravno, potreban je kvalitetan preparat, a to sigurno jest Nikelova Control 365 Remove Cellulite Gel krema, inovativan proizvodi koji smanjuje celulit i sprječava njegov nastanak. U borbi protiv celulita važna je redovitost korištenja kvalitetnog preparata, a ova će gel krema potaknuti prirodnu proizvodnju kolagena i na taj način jačati vezivno tkivo te rezultirati čvrstom, ujednačenom i glatkom kožom. Ovaj učinkoviti anti-celulitni koncentrat nanosite svaki dan na područja na kojima je nastao celulit ili koja su sklona nastanku celulita: nadlaktice, bokovi, bedra, stražnjica, trbuh, koljena. 

Kod izvođenja masaža, bilo da je riječ o ručnoj ili masaži valjkom, oklagijom ili drugim masažerom, važni su pravilni pokreti. Generalno je pravilo izvoditi pokrete u smjeru srca, odozdo prema gore, a područje stražnjice potrebno je masirati kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Noge se počinju tretirati od bokova prema bedrima i natrag prema bokovima. Pokreti usmjereni prema srcu izvode se i u slučaju korištenja masažnog valjka, oklagije ili masažera…  

I za kraj – važno je zapamtiti da strije i celulit nisu sezonski problemi te da su u borbi protiv tih promjena na tijelu važni redovitost, dosljednost, upornost te kvalitetna ulja i kreme.  

 

Control 365 Remove Cellulite Gel krema 17,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Šest svjetskih zlata za inovativnost. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2020. Kozmetološki OSCAR prema odabiru eminentnih hrvatskih dermatologa.
Ulje protiv strija s mandarinom 14,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (2)
Nježno daje koži sve što joj treba za elastičnost i tonus

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.