PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
chevron_left Povratak

Biljke koje pomažu kod tegoba s očima

Iskoristite moć biljaka ako imate probleme s očima...

12.09.2019

Biljke koje pomažu kod tegoba s očima

Iskoristite moć biljaka ako imate probleme s očima...

12.09.2019

Umorne oči, podočnjaci, crvenilo, svrbež, otečeni kapci... tegobe su s koje muče mnoge od nas. Mogu biti povezane s prevelikom izloženošću ekranima zbog čega su oči prenapregnute. Računala i rad na njima izbjeći ne možemo, ali možemo učitniti sve da svojim očima pomognemo, a u tome nam je najveći saveznik, naravno, priroda. Jer, ne zaboravite, priroda liječi.

Umorne oči. Biljka vidac ili vidova trava (Euphrasia officinalis) u cijelom svijetu se koristi kao specifičan lijek za neke očne tegobe kao što su upala očiju (konjuktivitis), umor očiju i oči koje suze. Pomoći će oparak od vidca. 1 žličicu biljke prelijte sa 1 dl prokuhane vode. Neka stoji poklopljeno minutu do najviše dvije minute. Procijedite kroz sterilnu gazu. Ovim oparkom ispirite oči tri do četiri puta na dan, a svakako ujutro i navečer. Uvijek priredite sviježi oparak.

Podočnjaci. Pomoći će ih ublažiti oblozi od lipovog čaja. Napravite čaj od lipe. Udobno se ispružite i petnaestak minuta držite tople (ali ne prevruće) obloge. Nakon toga nanesite Nikel Krema oko očiju s kestenom, koja u svom sastavu sadrži biljke koje izvlače suvišnu tekućinu oko očiju i ublažuju konture podočnjaka.

Svrbež i "zrnatost" kapaka znak su nedostatka vitamina B2. Da bi se spriječilo ili izliječilo ovo stanje, nutricionisti preporučuju namirnice bogate vitaminom B-kompleksa (pivski kvasac, orašasti plodovi, jaja, riba). Za zdravlje vaših očiju jedite puno peršina jer je bogat vitaminima A i C, a sadrži i znatne količine vitamina B, kalcija, željeza, fosfora, mangana i kalija.

Od dodataka preporučljiv je ekstrakt borovnice, prirodni beta karoten, vitamine B-kompleksa i vitamin C.

Balzam oko očiju i usana s bademom 11,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (11)
Trenutno relaksirana i umirena koža oko očiju
Krema oko očiju s kestenom 11,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (19)
Zbogom otečenosti i podočnjacima.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.