LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!

Alpska ruža

Rhododendron ferrugineum

arrow_circle_down

Iznutra

Flavonoidi poput taksifolina imaju antioksidacijske i antivirusne aktivnosti

Izvana

Umiruje kožu i štiti je od isušivanja, štetnih utjecaja okoliša i štetnog djelovanja UV zraka, jača obranu stanica kože protiv patogena, bori se protiv starenja štiteći proteine kože - anti-aging i prevencija foto-starenja

Umiruje kožu, štiti je od isušivanja, štetnih utjecaja okoliša i štetnog djelovanja UV zraka

Alpska ruža, hrđasti sleč ili hrđasti pjenišnik, latinskog naziva Rhododendron ferrugineum vazdazeleni je grm iz porodice vrijesova. Alpska ruža prekrasna je planinska biljka za koju se govori da može „obrisati godine s lica”. Zbog cvjetova nalik ružinim ta se biljka u alpskom području smatra ružom, iako ne pripada porodici ruža nego porodici vrijesova.

Latinsko ime roda Rhododendron potječe od grčke riječi rhodon (ruža) i dendron. Ime vrste ferrugineum potječe od latinske riječi ferrum (željezo) i to joj je ime pripalo zbog crvenosmeđe boje na listovima. Hrvatski naziv hrđavi sleč ili hrđavi pjenišnik ukazuju na isto značenje.

Je li alpska ruža planinska biljka? 

Alpska ruža isključivo je planinska biljka te raste u visokim planinskim i alpskim područjima, gdje je tamošnjem stanovništvu vrlo poznata. Alpska ruža raste na visini iznad 1800 metara gdje se prilagodila teškim uvjetima okoliša i velikim promjenama temperature, štetnom djelovanju UV zraka i suhoći. Sadrži vrlo aktivne spojeve kako bi izdržala ekstremne uvjete i opstala na stijenama i snijegu.

Rasprostranjena je na području srednje i južne Europe, od gorskog do pretplaninskog pojasa. Raste na hladnim područjima, na svijetlim do polusvijetlim mjestima, na dubokom i vlažnom tlu bogatom humusom i neutralne ili kisele reakcije, na silikatnoj podlozi. Možemo je naći na proplancima, u svijetlim crnogoričnim šumama, na rubovima šuma.

Grane su uspravne, guste, visoke do 100 centimetara. Mlade grane su tanke, hrđavoljuskaste, a starije su sivosmeđe boje kore. Lisni pupovi su uskojajasti, ljuske su žljezdasto dlakave, cvjetni pupovi su uski do širokojajasti, ljuske su žutozelene, ušiljene, također žljezdasto dlakave.

Listovi su jednostavni, dugi 1,5-3,5 cm, široki 0,5-1 cm, duguljasto eliptični, kožnati i tvrdi, na licu tamnozeleni i sjajni, dok im je naličje prekriveno hrđavosmeđim, žljezdastim ljuskama i s izraženom glavnom žilom. Na rubovima su goli, nalaze se na kratkoj peteljci. Razmnožava se sjemenom i vegetativno. Živi do 100 godina.

Ima li alpska ruža ljekovita svojstva?

Za korištenje alpske ruže u ljekovite svrhe sabiru se listovi koje treba sakupiti neposredno prije cvatnje. Listovi dosta navlače vlagu, pa ih se ne suši, već se neposredno nakon sabiranja upotrebljavaju većinom za pripremu homeopatskih preparata.

Nekada su se listovi alpske ruže upotrebljavali i u medicini kao sredstvo za izlučivanje znoja i mokraće. Danas se listovi alpske ruže više upotrebljavaju u homeopatskom liječenju kao razrjeđenja koja mogu pomoći kod reumatizma zglobova, bolova u mišićima i kod  gihta.

Može li alpska ruža štititi proteine kože? 

Alpska ruža štiti kožu od isušivanja i štetnih utjecaja okoliša. Alpska ruža jača obranu stanica kože protiv patogena, bori se protiv starenja kože štiteći proteine kože. Kao sastojak proizvoda za njegu kože, alpska ruža smanjuje crvenilo i povećava elastičnost kože, obnavljajuće djeluje na površinski sloj kože i štiti kožu od oksidativnog stresa.

Zaključak

NiKEL Tonik alpska ruža s matičnim stanicama alpske ruže božanstveni je biohidrolat latica ruže i biljnih matičnih stanica. Kao što alpska ruža, koja raste u švicarskim Alpama iznad 1.800 m nadmorske visine, odolijeva toplini, hladnoći, suhoći i jakim UV-zrakama, tako će i Vaša koža biti zaštićena upotrebom ovog blagotvornog tonika. Važno je koristiti ga i prije sredstva za UV zaštitu kože. Odličan je za čuvanje kože od sunca, odnosno od isušivanja i nastanka bora.

NiKEL Tonik alpska ruža s matičnim stanicama alpske ruže blagotvoran je tonik i izvrsna dopuna bilo kojoj kremi za dnevnu i noćnu njegu kože, a rezultati primjene vidljivi su već nakon nekoliko dana korištenja.

NiKEL Tonik alpska ruža idealan je za sve tipove kože i za svaku dob, hidratizira i regenerira kožu, obnavlja najvrjednije epidermalne matične stanice te odgađa kronološko starenje.

Tonik Alpska ruža s matičnim stanicama alpske ruže prima mnoge pohvale korisnika tonika, a tu su i zlatne medalje za inovaciju koje je ovaj proizvod dobio na svjetskim izložbama inovativnih proizvoda u SAD-u i EU.

NiKEL Tonik alpska ruža savršeni je anti-age proizvod koji je spojio četiri najvažnija svojstva za ljepotu i mladost kože: dubinsku hidrataciju, regeneraciju (lifting djelovanje), jačanje vitalnosti i samoobnavljanje najvrjednijih - epidermalnih matičnih stanica - popravak DNA i odgađanje starenja.

Stoga je izuzetno važno da upravo s Tonikom Alpska ruža s matičnim stanicama alpske ruže započnete svoju njegu. Ujutro i navečer na očišćeno lice potiskom na sprej pumpicu nanesite ovaj tonik na lice, vrat i dekolte. Potom nanesite ulje i na kraju kremu! Osobito je važno u ljetnim mjesecima nanijeti ga prije kreme s UV zaštitnim faktorom, kako bi koža ostala sačuvana od isušivanja i oštećenja.

Prema potrebi ovaj tonik možete nanijeti na kožu i tijekom dana i povrh šminke za trenutačno osvježenje, zaštitu i blistavost Vaše kože. Dovoljan je samo jedan potisak na sprej pumpicu. Praktičan je za nošenje na plažu i treba ga što češće koristiti i na taj način sačuvati svoju kožu od isušivanja i nastanka bora i borica!

Još je jedan NiKEL proizvod koji koristi sve blagodati alpske ruže jest NiKEL Hidratantna krema s ružom. Ovo je izvanredna krema za ljepotu i mladost kože i sadrži čak tri vrste ruža koje se nadopunjuju. Ruža iz Damaska koja intenzivno hidrira i umiruje kožu, zatim ruža iz švicarskih Alpa - štiti kožu od oksidativnih oštećenja koja mogu izazvati UV-zrake i foto starenja te divlja ruža koja izvanredno obnavlja, hrani i energizira kožu, vraća joj ravnotežu i štiti je od isušivanja.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

SET Alpska ruža & CERAMIDI
87,00 € 59,90 €
- +
Briše znakove umora i starenja, osvježava i dubinski hidrira kožu.
SILKY Toner protiv bora za sve tipove kože
26,50 € 15,90 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (2)
SILKY Serum oko očiju za sve tipove kože
25,00 € 15,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (7)
Sveobuhvatna inovacija formulirana za borbu protiv vidljivih znakova starenja, oštećenja i stresa, dok istodobno potiče čvrstoću i hidrataciju za svjež, obnovljen izgled.
TONIK Alpska ruža s matičnim stanicama alpske ruže 34,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (7)
Inovacija - novi pristup u njezi kože. Prvi korak u Vaše beauty rutine. Tonikom Alpska Ruža započnite svoju njegu! Vaša će koža uzvratiti blistavom svježinom!
Hidratantna krema s ružom 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (26)
Samo dvije minute jutarnje njege za izvanredan učinak hidratacije i zaštite kože tijekom cijelog dana.
NiKEL PRIVÉ Serum MB COMPLEX 183,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (1)
Punjač kože energijom i vlagom.
SET Latice ruže
32,00 € 22,40 €
- +
Savršen dar koji će koži dati baršunastu put poput ružinih latica!

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.