KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA

Alga spirulina

Spirulina Platensis

arrow_circle_down

Iznutra

Izbacuje toksine iz organizma, smanjuje apetit.

Izvana

Zaštita od oksidativna stresa, vlaženje kože i stimulacija lipolize.

Povijest spiruline

Alga spirulina u jednoj se rečenici može opisati kao plavo-zeleni izvor životne energije. To je plavo-zelena slatkovodna alga koja raste u bogatim mineralima lužnatim jezerima i ribnjacima diljem svijeta. Ova malena, spiralna alga stara je 3,6 milijardi godina što je čini jednim od najstarijih stanovnika Zemlje. Spirulina je svoje ime dobila je zbog oblika koji liči na spiralu. Narodi Afrike, Sjeverne Amerike i Azije spirulinu koriste već tisućama godina. Stari Azteci konzumirali su je u obliku sušenih kolačića. Spirulina je svima poznata po svojim gotovo čarobnim svojstvima zbog kojih je nazvana super hranom.

Moderno doba prepoznalo ju je tek u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, no potrošnja spiruline potječe iz vremena vladavine aztečkog cara Montezuma (1467. – 1520.). Montezuma je jako volio ribu i tražio od svojih podanika da mu iz Meksičkog zaljeva, udaljenog nekih 300 kilometara od prijestolnice, donose svježu ribu. Podanici cara Montezuma spas i energiju za ovaj prilično zahtjevan zadatak pronašli su u osušenoj spirulini. Ubirali bi je iz mora posebno izrađenim mrežama, sušili je u obliku krpica i jeli zajedno sa žitaricama začinjenima chilmollijem (umakom od rajčice, papra i začina) ili od njih radili male kolačiće.

Žene su u trudnoći uzimale spirulinu jer su vjerovale da će njezina tamna boja nerođenu djecu učiniti nevidljivom demonima, ljudi su vjerovali da liječi razne bolesti, a nanosili su je i na tijelo kako bi im pomogla u rješavanju određenih zdravstvenih problema. Puna je proteina, minerala i drugih hranjivih tvari, pa neki znanstvenici tvrde da bi mogla riješiti svjetski problem gladi opskrbljujući ljude svim potrebnim sastojcima.

Bogatstvo vrijednih sastojaka

Posljednjih godina alga spirulina stekla je veliku popularnost, a najviše zato što alga spirulina sadrži čitavo bogatstvo vrijednih sastojaka. Spirulina je izuzetno bogat izvor hranjivih tvari. Sadrži šezdeset posto bjelančevina, 18 amino kiselina te vitamine A, C, E, D i B. Zbog značajne količine vitamina B12, pomaže u razvoju zdravog živčanog tkiva, ali i metabolizma svake stanice u organizmu. Od minerala sadrži kalij, kalcij, magnezij, željezo, natrij, fosfor, cink i selen. Jedna dnevna doza spiruline sadrži više željeza nego dvije šalice špinata. Bogata je i klorofilom, koji doprinosi boljoj krvnoj slici, uravnotežuje PH i potpomaže izbacivanju toksina iz organizma. Poznato je da je spirulina najbogatiji izvor beta karotena (sadrži ga deset puta više nego mrkva). Mnogobrojna su ljekovita svojstva spiruline. Ova alga povećava razinu energije, pomaže kod dijabetesa, artritisa i reume, ubrzava metabolizam te poboljšava krvnu sliku.

Visoko hranjiva namirnica

Brojni visokovrijedni sastojci spiruline stvaraju se kroz prirodnu fotosintezu pod vrućim suncem suptropske klime u Africi, Havajima i Aziji daleko od industrije i zagađenog okoliša. Proizvodnja spiruline na farmama algi bilježi ogroman porast, jer se potražnja za ovom visoko kvalitetnom namirnicom povećala u cijelom svijetu. Nakon branja, spirulina se pretvara u gustu pastu, koja se zatim suši i pretvara u prah ili pahuljice. Spirulinu možemo pronaći u obliku tableta, kapsula, praha i pahuljica. Standardna dnevna doza spiruline je 500 mg, no ona se prema potrebama može povećati i do 3 grama dnevno. No, kao i bilo koji drugi suplement ili dodatak prehrani, spirulina može uzrokovati i neke nuspojave. Zbog velikog udjela proteina može uzrokovati glavobolje, vrtoglavicu, bolove na području abdomena, mučnine i promjene u boji stolice i kože. Prije početka uzimanja spiruline treba se posavjetovati s liječnikom.

Uloga algi u tretiranju kožnih problema

Ekstrakti algi u kozmetičkim proizvodima dobivaju sve veći značaj u tretiranju kožnih problema, poput starenja, boranja i poremećaja pigmentacije. Alge su dobar izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Pomažu smanjiti stvaranje bora, u prevenciji suhoće kože i borbi protiv ekcema i akni. Osim navedenog, alga spirulina pomaže reducirati celulit.

Zaključak

Alga spirulina poboljšava protok krvi u koži i pomlađuje kožu. Bogat je izvor bjelančevina. Sadrži klorofil, karotenoide, minerale, gama-linolensku kiselinu i neke jedinstvene pigmente. Jedan je od rijetkih biljnih izvora vitamina B12. Najpoznatiji proizvod NiKEL kozmetike koji sadrži sastojak alge spiruline je Control 365 Remove Cellulite gel krema. Ovaj proizvod ima višestruko ciljano djelovanje na redukciju celulita i na učvršćivanje kože. Biološki aktivan flavonoid genistein jača čvrstoću kože i smanjuje nakupljanja masnih stanica ispod površine. Kofein, uz lipolitički ima i venotonski učinak. Karnitin doprinosi oksidaciji masti i uklanjanju toksičnih ketona. Crvena paprika aktivira stanični metabolizam. Crni papar je antiseptik i detoksikant. Badem hrani, vlaži i jača elastičnost kože. Svi ti prirodni sastojci, uz algu spirulinu, ujedinjeni u kvalitetnom proizvodu pridonose njegovoj učinkovitosti.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

Control 365 Remove Cellulite Gel krema 17,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (12)
Šest svjetskih zlata za inovativnost. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2020. Kozmetološki OSCAR prema odabiru eminentnih hrvatskih dermatologa.
SET Protiv celulita
33,00 € 23,10 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (6)
Dugoročno čvrsta i glatka koža.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.