LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
LJETNI POPUST!!! 40% NA LINIJU SILKY!
chevron_left Povratak

Kalendar ljepote SIJEČANJ

U siječnju smo skloni donositi velike odluke. Umjesto donošenja velikih - u svoj život uvedite tri male, ali značajne promjene.

19.01.2020

Kalendar ljepote SIJEČANJ

U siječnju smo skloni donositi velike odluke. Umjesto donošenja velikih - u svoj život uvedite tri male, ali značajne promjene.

19.01.2020

Siječanj je mjesec kada smo skloni donijeti veeeelike odluke, od kojih se većina otopi s prvim snijegom. Evo nekoliko malih, zdravstveno-ljepotnih savjeta uz pomoć kojih ćete bez puno muke i odricanja učiniti puno za svoje zdravlje i ljepotu kože, probavu i uopće stanje organizma. Slijedi akcijski ljepotni plan za mjesec siječanj!

1. korak: detoksikacija

Možda su zimski praznici i blagdani i kod Vas ostavili tragove u obliku, preumornih očiju, podočnjaka i kojeg kilograma viška? Ništa zato. Zdravlje počinje i završava u tanjuru. Zato je prvi korak u poboljšanju općeg stanja organizma uklanjanje toksina iz organizma zdravom prehranom. Sezona je kiselog kupusa, uživajte u njemu, možete ga pripremiti i kao salatu uz dodatak bučinog ulja. Salata, vrlo je ukusan i zasitan obrok, pomješajte nekoliko vrsta, dodajte joj naribanu mrkvu, celer, jabuke i nekoliko oraha. Začinite je po želji, maslinovim uljem, limunom ili jabučnim octom. Salati možete dodati meko kuhana jaja (nemojte izbjegavati žutanjak jer je bogat zdravim mastima) ili tunu (bogata je važnim omega-3 masnim kiselinama). Tijekom nekoliko dana večeru zamijenite kiselim mlijekom ili dvjema jabukama. Jabuku je preporučljivo, baš kao što i narodna poslovica kaže, jesti svaki dan: „Jedna jabuka na dan - doktor iz kuće van!“

2. korak: probudite probavu

Svako jutro popijte čašu vode u koju ste iscijedili jedan limun. Možete koristiti običnu vodu iz slavine (najprije pustite da kraće vrijeme voda teče). Iako je kiselog okusa, limun je zapravo alkalan i doprinosi smanjivanju kiselosti organizma, a to je izuzetno važno za zdravlje. Limun detoksicira organizam, blagotvorno djeluje na kožu, potiče rad mozga i probavnog sustava, pomaže u gubitku viška kilograma. Ako primijetite da Vam je pobava usporena pijte biljni čaj laksativnog djelovanja.

3. korak: kretanje

O ovome ne treba puno govoriti. Samo pola sata žustre šetnje na svježem zraku dnevno imat će višestruko povoljan učinak na organizam. Kretanja daje poticaj tijelu za bolje učenje i fokus, sposobnosti za rad, održavanje fizičke i psihičke stabilnosti i ravnoteže. S druge strane, smanjenje kretanja može dovesti do zdravstvenih problema, slabije mišićne snage i zglobne pokretljivosti, raznih funkcionalnih poremećaja, smanjene socio-ekonomske stabilnosti, a nerijetko se priključuje psihička labilnost i smanjenje otpornosti na bolesti.

Neka Vaš plan za siječanj bude jednostavan, ali ga ostvarite. Za početak je najvažnije jedno - krenite!

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.