PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
chevron_left Povratak

NIKEL AKCIJA: KAKO SE RIJEŠITI HIPERPIGMENTACIJE NA LICU

Nastavite čitati kako biste saznali koji je to tajni prirodni sastojak koji nudi rješenje za tamne mrlje na licu i koju posebnu ponudu NiKEL nudi za borbu protiv hiperpigmentacije.

23.04.2024

NIKEL AKCIJA: KAKO SE RIJEŠITI HIPERPIGMENTACIJE NA LICU

Nastavite čitati kako biste saznali koji je to tajni prirodni sastojak koji nudi rješenje za tamne mrlje na licu i koju posebnu ponudu NiKEL nudi za borbu protiv hiperpigmentacije.

23.04.2024

Tamne mrlje na licu, melazma, pjege ili jednostavno hiperpigmentacija, sasvim su uobičajeno stanje kože koje želimo riješiti od davnina. U današnje vrijeme, hiperpigmentacija je stanje kože o kojem mnogi znaju, a postoje razni načini kako je se riješiti. No, svi načini nisu najbolji za svakoga. Na primjer, uobičajeni proizvodi protiv hiperpigmentacije ne mogu se koristiti tijekom ljetnih dana zbog sunca, a neki nisu pogodni ni za trudnice. Zato je bitno pronaći rješenje koje neće izazvati nikakve iritacije vašoj koži, a takvo rješenje, naravno, nalazi se u prirodi. Nastavite čitati kako biste saznali koji je to tajni prirodni sastojak koji nudi rješenje za tamne mrlje na licu.

Što je hiperpigmentacija? 

Hiperpigmentacija je stanje koje se javlja kada koža postane tamnija na određenim područjima zbog povećane proizvodnje melanina. Hiperpigmentacija se može pojaviti kao smeđe, crne, sive, crvene ili ružičaste mrlje ili pjege. Hiperpigmentacija se često naziva kao pjege, sunčeve pjege ili staračke pjege.

Tipovi hiperpigmentacija?

Postoje različiti tipovi hiperpigmentacija, a neki od najčešćih su:

  1. Melazma (trudnička maska): Melazma se obično javlja tijekom trudnoće zbog hormonalnih promjena, i karakterizira pojava tamnih mrlja na licu, obično na čelu, obrazima i gornjoj usni.
  2. Pjege (sunčane pjege ili lentigine): Ove su mrlje uzrokovane prekomjernim izlaganjem suncu i obično se javljaju na dijelovima kože koji su najviše izloženi suncu, poput lica, ruku i ramena.
  3. Post-upalna hiperpigmentacija: Nakon ozljeda kože, kao što su akne, opekline ili ozljede, može doći do hiperpigmentacije na zacijeljenom području.

Što uzrokuju hiperpigmentaciju?

Još iz osnovne škole znamo da je melanin prirodni pigment koji daje boju našoj koži, kosi i očima. Hiperpigmentacija nastaje upravo zbog povećane proizvodnje melanina. Nekoliko faktora može potaknuti povećanu proizvodnju melanina, ali glavni su:

  1. Sunčeva svjetlost: Izlaganje kože sunčevoj svjetlosti potiče proizvodnju melanina kao zaštitnu reakciju. To može dovesti do tamnjenja kože ili pojave smeđih pjega, posebno kod osoba koje su sklonije hiperpigmentaciji.
  2. Hormonalne promjene: Hormonalne promjene, poput trudnoće (melazma ili "trudnička maska") ili uzimanje određenih hormonskih lijekova, mogu potaknuti povećanu proizvodnju melanina.
  3. Upalne reakcije: Upala kože, kao što su akne ili druga upalna stanja, mogu potaknuti proizvodnju melanina i dovesti do tamnih mrlja ili ožiljaka na koži.
  4. Starenje kože: S godinama se može akumulirati sunčeva šteta i druge vrste oštećenja koja mogu uzrokovati hiperpigmentaciju.
  5. Genetika: Neke osobe su genetski predisponirane za razvoj hiperpigmentacije.

Kako tratinčica pomaže u borbi protiv hiperpigmentacije?

Malo je onih koji znaju da je tratinčica jedan od najučinkovitijih sastojaka za posvjetljivanje kože. No, istina je da ovaj sasvim običan i uobičajen cvijet sadrži bogat sastav koji ga čini savršenim u borbi protiv hiperpigmentacije. Naime, tratinčica potiskuje proizvodnju melanina i smanjuje tamne mrlje, čime prirodno posvjetljuje i osvježava ten zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji polifenola koji djeluju kao inhibitori tirozinaze. Također sadrži malinsku i vinsku kiselinu koje djeluju eksfolirajuće na kožu. U posvjetljivanju kože pomaže i prirodna tvar zvana L-arbutin, koju također nalazimo u ekstraktu tratinčice. Ukratko, sav ovaj sastav ekstrakta tratinčice nam govori da je tratinčica fantastična prirodna netoksična alternativa koja tretira hiperpigmentaciju i posvjetljuje kožu. Osim odličnih posvjetljujućih moći, tratinčica također liječi rane i obnavlja oštećena tkiva kože. Ima ljekovita antiseptička i protuupalna svojstva koja čiste kožu od bakterija i iritacija.

NIKEL POSEBNA PONUDA - SET HIPERPIGMENTACIJA

Baš zbog izvrsnog učinka tratinčice na hiperpigmentaciju, napravljen je serum s tratinčicom i krema s tratinčicom. Oba proizvoda rade odlično zasebno, ali najbolje zajedno. Zato vam nudimo ovu posebnu ponudu u kojoj je Nikel hiperpigmentacijski set sada snižen za 30 %. Popust vrijedi za Nikel SET hiperpigmentacije koji sadrži Nikel Serum s tratinčicom i Nikel Kremu s tratinčicom na Nikel webshopu te u našoj "Priroda liječi" u Vlaškoj 40.

 

Krema s tratinčicom protiv pjega 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (7)
Sprječava nastanak pjega i ujednačuje boju kože kod poremećaja pigmentacije.
Serum s tratinčicom protiv pjega 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (13)
Intenzivno umanjuje vidljivost smeđih, hiperpigmentiranih mrlja.
SET Hiperpigmentacija
42,00 € 29,40 €
- +
Sprječava nastanak pjega i ujednačuje boju kože kod poremećaja pigmentacije.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.