KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA
KORISTIMO 100% PRIRODNE SASTOJKE I STVARAMO SAVRŠENE MIRISNE TEKSTURE ZA ISTINSKU UGODU , LJEPOTU LICA I TIJELA

Lacitobacillius frement

Lactobacillus

arrow_circle_down

Iznutra

Lactobacillus je vrsta bakterije koja je najpoznatija po proizvodnji mliječne kiseline

Izvana

pomaže mikrobiomu kože da održi zdravu mješavinu flore

Lactobacillus ferment nastaje fermentacijom mikroorganizma Lactobacillus. Laktobacili (lat.Lactobacillus; lac, genitiv lactis:mlijeko+ bacil), iz roda su grampozitivnih štapićastih bakterija koje šećere razgrađuju u mliječnu kiselinu fermentativnim putem. S pomoću pojedinih vrsta laktobacila dobivaju se različiti proizvodi mliječno-kiseloga vrenja kao što su acidofil, jogurt, kefir, kiselo mlijeko.

Umirujući učinak

Primijenjen na koži Lactobacillus fermet ima snažan umirujući učinak. Jednako tako Lactobacillus fermet jača sposobnost kože da se brani od „agresora“. Istraživanje je pokazalo da ovaj ferment može pomoći mikrobiomu kože da održi zdravu mješavinu flore. To je jako važno jer zdrava mješavina flore može smanjiti rizik ili vidljivu težinu nekoliko uobičajenih, često neugodnih stanja kože. Naime, mikrobiom čine svi mikrobi koji žive u tijelu i na njemu, a sastoji se od bakterija, virusa i gljivica. Mikrobiom premašuje čak i broj vlastitih stanica jer mikrobnih gena ima daleko više nego ljudskih gena. Ti mikroorganizmi nisu samo pasivni suživoti, oni su važni čimbenici za naše zdravlje. Mikrobiom kože igra ključnu ulogu u ukupnom zdravlju naše kože i značajno pridonosi zaštiti od kožnih problema. Zato je važno održavati mikrobiom zdravim.

Prijateljske bakterije

Lactobacillus je vrsta bakterije koja je najpoznatija po proizvodnji mliječne kiseline. To je vrsta „prijateljskih bakterija“ koje su dobre za naše tijelo. Ima širok spektar antimikrobne zaštite. To je prirodna i sigurna alternativa sintetičkim proizvodima. Možda je kao mikrobiološka pretvorba organskih sirovina u proizvodnji namirnica najpoznatija fermentacija u proizvodnji kiselog zelja, korejski kimchija, sira, tempeha, piva ili vina. Kada se radi o kozmetici, tu se otvara ogroman potencijal novih izvanrednih sastojaka bez obzira radi li se o tikvi, bambusu, čiliju ili limunu. Fermenti dobiveni pomoću mikroorganizama, kao što je npr. lactobacillus su dobro podnošljivi te pokazuju različite pozitivne učinke.

Mliječna kiselina 

Lactobacillus proizvodi veliku količinu mliječne kiseline. Poznat je i po načinu na koji pomaže u stvaranju lizata koji koži daju zaštitnu barijeru i umirujuće olakšanje od raznih iritacija. Glavna prednost ovog probiotičkog sastojka je njegova moć u ubijanju štetnih bakterija i uspostavljanju ravnoteže mikroflore kože. U usporedbi s popularnim sastojkom za suzbijanje mrlja, salicilnom kiselinom, zanimljivo je da ferment laktobacila može djelovati brže na smanjenje crvenila, ali i veličine aktivnih mrlja i akni. Ublažuje i smiruje sve upale, a pritom ne uzrokuje suhoću i ne oduzima vitalno ulje koje je potrebno da koža ostane zdrava i uravnotežena. Također je u stanju održavati barijeru kože u njezinom najzdravijem stanju, što rezultira njenom zaštitom od svakodnevnih agresora kože, kao što su onečišćenje, pretjerano izlaganje UV zrakama i hladno vrijeme.

Usporava rast štetnih bakterija

Brojne su dobrobiti Lactobacillus fermenta za kožu, ali je možda najvažnija ta da štiti kožu od štetnih utjecaja iz okoliša. Istraživanja su pokazala da Lactobacillus ferment štiti kožu tako što djeluje na usporavanje rasta štetnih bakterija. Također, Lactobacillus ferment potiče rast novih stanica, što znači da koža može brže zacijeliti od rana i mrlja. Može pomoći u liječenju rosacee i akni, a može poslužiti i kao prirodni konzervans kada se formulira u proizvode za njegu kože. Kreme s probioticima su maleni “pomagači”, odnosno dobre bakterije, koje mogu učiniti puno toga dobroga za ljepotu, ali što je još važnije, za zdravlje kože.

Poremećen mikrobiom – problemi s kožom 

Koncept korištenja probiotika u kozmetici razvio se na ideji da su svi problemi naše kože vezani uz poremećen mikrobiom – prirodan sustav bakterija na površini naše kože. Poznato je da se na našem tijelu nalaze milijarde živih organizama, a baš svaki od njih ima specifičnu ulogu u zdravlju tijela. Isto pravilo vrijedi i za kožu – bakterije koje se prirodno nalaze na koži nazivamo i “dobrim bakterijama”, a njihova je uloga održavanje zdravog i uravnoteženog mikrobioma, sprječavanje množenja štetnih bakterija, obrana od štetnih utjecaja iz okoline, umanjivanje štetnosti onečišćenja iz okoliša, osnaživanje imuniteta, regulacija kiselosti kože te hidriranje i omekšavanje kože.

Važnost probiotika

U neprestanoj potrazi za sastojcima koji će prirodno osnažiti kožu, spriječiti preuranjeni nastanak znakova starenja i osigurati sve što je koži potrebno za zdravo funkcioniranje, probiotici, pa tako i Lactobacillus ferment, istaknuli su se kao vrhunsko rješenje koje preporučuju dermatolozi diljem svijeta.

Zaključak

Kad su proizvodi s probioticima u pitanju, posebno se ističe Probiotik krema hrvatskog brenda Nikel, a ujedno i pobjednik u kategoriji Najbolja krema s probiotikom u sklopu Estetica Premium Products 2021. po izboru eminentnih hrvatskih dermatologa.

Nikel Probiotik krema prva je hrvatska probiotička krema, namijenjena za obnavljanje vrlo oštećene kože. Dobitnica je i medalje za inovativni proizvod u SAD-u i EU. Nikel Probiotik krema za obnavljanje vrlo oštećene kože sadrži noćurak i mliječni protein, djeluje umirujuće na oštećenu kožu, crvenilo kože. Zahvaljujući antimikrobnim supstancama, bakteriocinima, smanjuje se vrijeme trajanja upale i ubrzava oporavak fiziološkog stanja kože. Ova krema će aktivnim djelovanjem smanjiti vrijeme trajanja upala. Ovom inovativnom kremom oštećenu kožu možemo vratiti u "normalno" stanje. Nanosi se više puta dnevno. Može se nanijeti i na područje oko očiju i na sluznice. U slučaju iritacije treba prekinuti uporabu. Za pojačani učinak, prije kreme treba nanijeti nekoliko kapi Ulja noćurka. Nakon otvaranja ove kreme, najbolje ju je čuvati u hladnjaku. Rezultati upotrebe NiKEL Probiotik kreme primijetit ćete već kod prvog nanošenja na kožu – koža će postati puno vlažnija, umirena, nestat će ljuskanje, postupno će doći do regeneracije oštećene kože. Kiseli pH kreme omogućuje bolje prodiranje i brže odstranjivanje odumrlih stanica zbog čega se u kratkom vremenskom periodu zapaža znatno poboljšanje stanja oštećene kože.

Ovaj sastojak sadrže sljedeći proizvodi

Probiotik krema za obnavljanje vrlo oštećene kože 21,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (21)
Prva hrvatska probiotička krema. ZLATNE MEDALJE za inovativni proizvod. ZLATNA Arca 2005. GOLD AWARD Inpex SAD 2013. ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2021 po ocjeni žirija eminentnih hrvatskih dermatologa.

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.