PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.
PRIRODNI, ZNANSTVENO UTEMELJENI PROIZVODI. NIKEL KOZMETIKA JE IZGRAĐENA NA 20 GODINA ISTRAŽIVANJA.

Ispucale pete

Kada je koža u izrazito suhom stanju dolazi do brojnih i različitih tegoba i nepovoljnih stanja, a jedno od njih svakako su ispucale pete. Suha koža može se pojaviti radi mnogih čimbenika, no među najvažnijima svakako su vrijeme, njega kože, vrsta obuće i genetika.

Zašto dolazi do suhe kože?

Razlog je jednostavan - koža nije u stanju zadržati vlagu i počinje pucati, perutati se, pa se na prirodnim zadebljanjima kao što su pete mogu pojaviti i ispucale crte. U početku je to samo estetski problem – koža ne izgleda lijepo, no u poodmaklim fazama ispucale pete mogu biti i jako bolne. Ispucale pete se najčešće javljaju kao posljedica izrazite suhoće kože, nedovoljne njege tijela, neodgovarajuće obuće, prehrane, vremenskih prilika i genetike.

Simptomi ispucalih peta:

  • perutava koža
  • zanoktice
  • bijele crte na petama koje su na dodir tvrde i grube

Koži pri takvoj iznimnoj suhoći kronično nedostaje vlage i njege, pa je neophodno na vrijeme se pozabaviti tim stanjem kako ono ne bi prešlo u bolnu fazu uz koju se mogu vezati i gljivice, a u najgorem slučaju i krv kao posljedica isušivanja. Primijetite li neke od spomenutih problema – reagirajte na vrijeme kako biste ih riješili u početnoj fazi. Rješenje se može pronaći u raznim proizvodima i njihovoj intenzivnoj primjeni.

Za početak je potrebno ukloniti zadebljanje kože. To je najbolje učiniti kod pedikera, a nakon toga važna je redovita primjena proizvoda za njegu i održavanje zdrave i hidratizirane kože stopala.

Što uzrokuje pojavu ispucalih peta?

Do pojave ispucalih peta dolazi radi nedostatka vlage u koži. Koža na petama je i prirodno malo tvrđa, no ponekad taj prvi sloj kože može biti toliko isušen da pod pritiskom našeg tijela, pri nošenju neudobne i tijesne obuće, predugog nošenja obuće u danu i nemogućnosti kože da se prozrači prirodnim putem, ta koža na petama počinje pucati. 

Pri tome, osim što estetski nije lijepo, te pukotine mogu biti i bolne. Osim bolne kože, pete mogu biti ispucale i radi gljivične infekcije od obuće koja se predugo nosi, a koža nema mogućnost prozračivanja. Stopala se znoje i postaju idealno mjesto za razvoj infekcije koja može uzrokovati ispucale pete. Do ispucalih peta dovodi i premala odnosno tijesna obuća koja pri trenju s kožom stvara iritaciju kože koja se zadebljava i još više isušuje i puca.

Pete mogu biti ispucale i zbog općenite dehidracije tijela. Neke pojave poput crvenila ili ekcema, kao i gljivične infekcije, mogu prouzročiti ispucale pete, a za oba stanja je obavezno javljanje liječniku. Ispucale pete javljaju se i ljeti i zimi - ljeti kada su stopala na otvorenom ili u otvorenoj obući poput japanki i natikača, ali i zimi pri nošenju zatvorene obuće.

Kako spriječiti pojavu ispucanih peta?

Ispucane pete je moguće spriječiti ako redovito i ustrajno koristite proizvode koji intenzivno hrane, hidratiziraju i njeguju kožu. Trebalo bi obratiti pažnju na odabir obuće i pri tome birati onu koja ne pritišće kožu, od prirodnih materijala. Nikako ne prestati održavati njegu kože peta tijekom cijele godine. Iznimno je važno redovito održavati higijenu stopala i obuće. Na taj način se mogu ublažiti negativne posljedice koje mogu prouzročiti, potaknuti ili ubrzati problem nastanka ispucalih peta.

Kako njegovati ispucale pete?

Za njegu ispucalih peta je iznimno važno redovito i ustrajno hidratiziranje. Svakodnevno nanošenje proizvoda koji hrane i njeguju kožu je od iznimne važnosti. Masaža i njega stopala odgovarajućim proizvodima neka postane dio vaše svakodnevne rutine u njezi tijela. Jednostavno si uzmite u zadatak da ćete se njegovati od glave do pete i to zaista i primjenjujte. Također se preporučuje pažnja u odabiru obuće (ako je moguće, treba izbjegavati obuću koja stvara pritisak).

Važno je i svakodnevno, tijekom kupanja/tuširanja, kožu peta što više omekšati kako bi se kasnije lakše odstranila laganim pokretima. To najčešće neće biti dovoljno i zato nikako ne zaboravite intenzivnu njegu nakon kupanja.

Regenerativni balzam za pete i stopala dubinski vlaži i hidratizira kožu. Njega tim balzamom odstranit će mrtve stanice i zadebljanja na petama i stopalima. Balzam se trenutačno upija, a pogodan je i za njegu kože stopala dijabetičara koji njezi stopala moraju posvećivati posebnu pažnju. Masaža ovim balzamom vratit će vam energiju i pomoći Vam da se opustite nakon napornog dana. Prije spavanja balzam u tankom sloju nanesite na čista i suha stopala, a posebnu pažnju posvetite dijelovima stopala koja su sklona nagnječenju i stvaranju natisaka i rožnate kože.

Što ako se stopala ljuskaju i svrbe? 

Imate li problem sa stopalima koja se ljuskaju i svrbe možda se radi o gljivicama. Svakako problem provjerite s liječnikom. Gljivice na stopalima često nastaju kao posljedica posjeta toplim i vlažnim mjestima kao što su bazeni i gimnastičke dvorane. Koža na stopalima postaje suha, ljuskava i svrbi. Ponekad čak može doći i do pucanja kože, što otvara put ulasku bakterija.

Pomažu li prirodne kupke za stopala? 

Kupka za noge od jabučnog octa vrlo se jednostavno priprema. Potrebno je u tri litre tople vode dodati tri jušne žlice jabučnog octa. Namakanje stopala u toj kupki povoljno će djelovati i smiriti mjesta na kojima je koža ispucala.

Nakon kupke dobro osušite stopala, a potom ih namažite uljem ili kremom koja sadrži čajevac. Čajevac je jedno od najstarijih ljekovitih sredstava. Svoju ljekovitost duguje jedinstvenoj kombinaciji djelatnih aktivnih sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Do danas nije poznata niti jedna druga biljka niti sintetičko sredstvo koje istovremeno djeluje na gljivice, bakterije i viruse.

Zaključak

Ispucale pete nikako nisu zabrinjavajuće stanje tijela, ali su svakako kozmetički problem i nekako nisu baš poželjne kad se govori o ljepoti i njezi kože. Kao što lijepe i njegovane ruke govore puno o Vama, tako Vas i lijepa i njegovana stopala odaju.

Postoje mnogi proizvodi koji pomažu pri njezi ovog problema no najvažnije je da s primjenom tog proizvoda budete redoviti i ustrajni. Tek tada će se vidjeti rezultati. Uvijek možete otići do pedikera i tražiti njihove usluge, no to nije trajno rješenje pa je najbolja opcija svakodnevna njega.

Pete i stopala regenerativni balzam 8,00 €
- +
favoritefavoritefavoritefavoritefavorite Recenzije (5)
Omekšava kožu, ublažava natiske i zadebljanja

BUDIMO U KONTAKTU!

ZA POSEBNE PONUDE I POPUSTEZahvaljujemo se na Vašoj prijavi.