Chose language(country)

Pitanja i savjeti! Pohvale i pokude?

Pišite nam, rado ćemo vam pomoći

Uvjeti korištenja

Pogledajte opće uvjete korištenja web trgovine Priroda liječi.

1. Osnovni pojmovi
U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda tvrtke Priroda liječi d.o.o., Vlaška 40, Zagreb posredstvom internet stranice www.nikel.com.hr (u daljnjem tekstu NIKEL) – NIKEL WEB SHOP
Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.
Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost
Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda NIKEL, tj. za kupnju putem internet trgovine.
PRIRODA LIJEČI sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.
 
3. Kupnja u internetskoj trgovini
Odabirom svakog proizvoda pokraj njega su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina.
Odabirom pojedinog proizvoda, on se uvrštava u meni "Košarica".
Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.
Proizvod uvršten u "Košaricu" kupuje se klikom na tipku "Kupi".
Pritiskom na tipku "Kupi" pristupate obrascu narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ako se osobni podaci Kupca razlikuju od osobnih podataka Primatelja, dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke Primatelja.
Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda.
U cijenu proizvoda je uračunat PDV.

4. Naplata/autorizacija
Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).
U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

5. Pravo na raskid ugovora
Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača.
Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, Kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave u ugovornom iznosu od 100,00 kn s uključenim PDV-om, a ako troškovi dostave prelaze ugovorni iznos u iznosu troškova dostave.
Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, PRIRODA LIJEČI će Kupca e-poštom obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne troškove pakiranja i dostave u iznosu 100,00 kn s uključenim PDV-om, odnosno u iznosu troškova dostave ako oni prelaze iznos od 100,00 kn.
U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu.
U slučaju raskida ugovora kod plaćanja kreditnom karticom, Kupac neće biti terećen, odnosno bit će terećen samo za dio predautoriziranog iznosa narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ako su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.
U slučaju raskida ugovora kod plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, PRIRODA LIJEČI će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti Kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ako su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

6. Podaci o proizvodima
Podaci o proizvodima u internet trgovini Nikel sačinjeni su temeljem NIKEL baze podataka.
Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. PRIRODA LIJEČI osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

7. Nedostaci na proizvodu
PRIRODA LIJEČI ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

8. Ostali uvjeti
PRIRODA LIJEČI  ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode PRIRODA LIJEČI će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku sklapanja ugovora.

9. Primjena Uvjeta prodaje
Korištenjem usluga internet trgovine PRIRODA LIJEČI prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ako niste suglasni s Uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.
Ove internet stranice sadrže informacije o NIKEL proizvodima te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internet trgovina.
PRIRODA LIJEČI ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

10. Autorska prava
PRIRODA LIJEČI je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove internet stranice.
Cjelokupan sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja PRIRODE LIJEČI ni ustupati trećim osobama.

11. Završne odredbe
Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.