Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Ružmarin

Rosmarinus officinalis

Pospješuje prokrvljenost.

Od starih Egipćana, Rimljana i Grka, pa sve do naših dana, ružmarin, “princ aromatičnih trava” posebno je cijenjena biljka. Taj srebrnasti grmić s mirisnim zelenim iglicama i plavim cvjetićima krasi i uljepšava krajolike Sredozemlja, Maroka, Italije, Španjolske, Hrvatske. Stavljan je u grobnice faraona da bi im mirisao put u duhovni svijet. Nevjestama su se pleli vijenci od ružmarina kao simbol ljubavi i braka. Ovaj se simbol zadržao do danas – još uvijek se mladencima i svatovima u zapučak stavlja grančica ružmarina. U 14. stoljeću ružmarin se proslavio “vodicom mađarske kraljice”.
Zahvaljujući vodici, koja je uz ostale trave sadržavala i ružmarin, sedamdesetdvogodišnja kraljica koja je bolovala od reume i gihta je ozdravila, čak se proljepšala i pomladila, pa se od nje poprilično mlađi kralj Poljske zaljubio u nju i ponudio joj brak.
Ružmarin je zaista izuzetan. Jedna je od triju biljaka (uz bosiljak i metvicu) koja izuzetno potiče mozak na jasne misli i dobro pamćenje. Glavni sastojci su eterično ulje, tanini i gorka tvari. Ulje sadrži borneol, cineol, alfa-pinen, dipenten, lineol, bornilacetate, kamfen i kamfor, rosmarinsku kiselinu. Blijedožute je boje, svježeg, kamforastog, drveno balzamskog mirisa. Od davnina se kupke s ružmarinom i masaža uljem ružmarina preporučuje svim reumatičnim bolesnicima. Ružmarin je antiseptik, antireumatik, neurotonik, stimulans i kozmetik. Koristi se kod slabe cirkulacije, bolova u mišićima, neuralgija i kod ekcema.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Ulje noćurka

Kozmetika s potpisom za osjetljivu, dehidriranu kožu, kod crvenila ali i kod prhutanja, prištića. Zbog svog sastava pogodno je za njegu i suhe i masne kože!
99,90 kn
Gel za vene i kapilare

Kozmetika s potpisom s kestenom
69,90 kn
Ulje za cirkulaciju i kapilare

Kozmetika s potpisom s ružmarinom; 100 % prirodno, bez konzervansa
109,90 kn
HYALURON+E VITAMIN

Kozmetika s potpisom Ulje za čišćenje
119,99 kn
HYALURON+ C+E VITAMIN

Kozmetika s potpisom Krema
179,99 kn
HYALURON+A VITAMIN

Noćna kema
179,99 kn
HYALURON+       B+C VITAMIN

Kozmetika s potpisom Energizirajuća maska
139,99 kn
HYALURON+ VITAMINI SET DAN

Kozmetika s potpisom
269,99 kn
379,99 kn