Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Ruže

Rosa damascena

Ruža. Kraljica cvijeća i kraljica mirisa. Ima na tisuće kultiviranih ruža i isto toliko boja i nijansi. Eterično ulje ruže, kao najskuplje ulje, dobiva se ekstrahiranjem svježe ubranih latica. Za kilogram ulja ruže potrebno je pet tona latica. Za 1 litru ružinog hidrolata potreban je 1 kg ružinh latica! Djeluje antivirusno, baktericidno i antiseptički. Djeluje kod ekcema. Hidrira i umiruje kožu.

Divlja ruža je rasprostranjena je po cijeloj Europi, jugozapadnoj Africi i centralnoj Aziji. Grm cvate u lipnju ružičastim do bijelim cvjetovima. Plod je jajast do okrugao šipak. Glavni sastojci su askorbinska kiselina (C vitamin), tanini, voćne kiseline, karotenoidi, pektin. Od davnine je monogostruka uporaba šipka. Medicinski su se upotrebljavali listovi, cvjetovi i plodovi, ružino ulje, ali i pripravci kao što je ružin ocat, sok, šećer, sirup, med, konfekti, voda i pomasti. Od svježeg šipka dobivao se sok i osušen upotrebljavao kao sredstvo za oči. Koristio se kao blago sredstvo za čišćenje i izlučivanje tekućine. Koštice šipka kao sredstvo za izlučivanje vode. U kozmetičke svrhe koristi se ulje. Bogato je vitaminima, osobito vitaminom C, B, E i nezasićenim masnim kiselinama uključujući i rijetko prisutnu gamalinolensku. Izvanredno je ulje za obnavljanje i jako suhe kože. Hrani i energizira kožu, vraća joj ravnotežu, štiti je od isušivanja. U kozmetici se koristi za tretman bora, ožiljaka, strija.

 
Alpska ruža može živjeti više od 100 godina. Raste na visini iznad 1800 m, gdje se mora prilagoditi vrlo teškim uvjetima okoliša, ali i velikim promjenama temperature, UV i suhoći: lišće, koje je dobro zaštićeno snijegom tijekom zime, kad se snijeg topi, iznenada je izloženo jakom suncu i temperaturi. Ova dragocjena biljka koja raste u savršeno netaknutoj prirodi Alpi sadrži vrlo aktivne spojeve kako bi izdržala ekstremne uvjete i opstala na stijenama i snijegu: taxifolin, rhodoxanthin, eterična ulja, polifenole (katehin, epikatehin). Ovi su spojevi izvrsni antioksidansi! U odgovoru na hladno, dehidraciju ili zamrzavanje, u svojim listovima alpska ruža počinje sintetizirati zaštitne proteine - dehydrins. Dehydrins proteini se ponašaju kao male spužve koje zadržavaju vodu oko staničnih membrana i bjelančevina. Dehydrins proteini štite alpsku ružu od dehidracija i smrzavanja. Visoki sadržaj polifenola štiti alpsku ružu od utjecaja slobodnih radikala.
 
Okoliš i starenje 
Niske temperature, niska vlažnost i nagla promjena temperature iz okoliša narušava prirodnu zaštitnu barijeru kože. S godinama, koža se obnavlja usporeno i proizvodnja ključnih lipida je smanjen. Osim toga, matične stanice iz starijih donatora su manje učinkovite od onih iz mlađih. Oba čimbenika: okoliš i starenje smanjuju zaštitnu funkciju kože. Manje zaštićena, koža postaje više osjetljiv na stres okoliša, suha i krhka. To rezultira ubrzanim starenjem.
 
Prva strategija kako bi se poboljšala zaštitna barijeru kože i time odgodilo starenje je:
• očuvati funkciju epidermalnih matičnih stanica
• zaštititi ih od stresa iz okoliša
Epidermalne matične stanice kontroliraju formiranje, održavanje, obnovu i popravak cijelog epidermisa. 
 
Alpska ruže simbolizira idealno "Swissness". Rijetka je i djelomično zaštićena biljka - nema plantaže. Njeno svojstvo zaštite od UV zračenja potvrđeno je u studiji ispitivanja na 22 volontera u dobi od 20 do 52 godine pri boravku ispitanika na stijenama i snijegu:
•    Prije kreme za sunčanje SPF 30 korištena je Alpska ruža.
•    Placebo - korištena je samo krema za sunčanje SPF 30, bez aktivnog sastojka Alpske ruže
•    Primjena: 3 puta dnevno (ujutro, u podne, navečer)
•    Rezultat: s alpskom ružom koža je bila zaštićena od gubitka vlage za 42% u usporedbi s placebom
 
INOVACIJA
Potpuno novi pristup u njezi kože. 
Prije nanošenja vašeg omiljenog proizvoda za njegu kože (kreme, eliksira, koncentrata ili seruma) na lice, vrat i dekolte nanesite TONIK S BILJNIM MATIČNIM STANICAMA. Svakodnevna aplikacija biljnih matičnih stanica prije daljnje njege (ujutro i navečer, jednim potiskom na spray pumpicu) očuvat će aktivnost najvrijednijih - epidermalnih matičnih stanica kože i zadržati vlagu u dubokim slojevma kože.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Ulje divlje ruže

Kozmetika s potpisom za suhu kožu, kod nedostatka sjaja, tonusa, protiv bora. Vidljivo smanjuje bore i borice, odgađa njihov nastanak, pomlađuje.
99,90 kn
Ružin maslac

Kozmetika s potpisom za tijelo
119,90 kn
Ružina kupka

Kozmetika s potpisom za lice i tijelo, 2u1
79,90 kn
Ružino mlijeko

Kozmetika s potpisom za tijelo
89,90 kn
Tonik ruža

Kozmetika s potpisom
99,99 kn