Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Ricinus

Ricinus Communis

Oporavlja trepavice.

Postojbina ricinusa je istočna Afrika. Danas se sadi širom svijeta u tropskim i suptropskim područjima kao uljarica. U Sredozemlju se uzgaja kao ukrasna biljka. Ricinus ili skočac od davnine je poznata ljekovita biljka. Ulje se dobiva hladnim tiještenjem sjemenki. Sama sjemenka je otrovna jer sadrži ricinin, ali od nje se tiještenjem dobiva ljekovito ulje koje ne sadrži ricinin. Ricinusovo ulje koristilo se u starim razvijenim kulturama za pripravljanje melema, protiv sunčanih pjega, za liječenje edema i upale oka. Kasnije se ulje sve više upotrebljavalo kao sredstvo za čišćenje (laksativ). Danas se ulje koristi u farmaciji i kozmetici. Ima regenerativna svojstva. Na kožu djeluje zaštitno, umirujuće i zacjeljujuće.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Balzam za usne

Kozmetika s potpisom s vanilijom; 100 % prirodno, bez konzervansa
49,90 kn