Povratak

Pet savjeta za VELJAČU

Isprobajte NiKEL kolekciju s hladno prešanim uljem pasiflore - biljke koja liječi dušu i tijelo.

15.02.2021

Pet savjeta za VELJAČU

Isprobajte NiKEL kolekciju s hladno prešanim uljem pasiflore - biljke koja liječi dušu i tijelo.

15.02.2021

Pasiflora u narodu zvana Gospodinova ili Isusova kruna biljka je čije pripravke mogu koristiti gotovo svi članovi obitelji. Glavni aktivni sastojci pasiflore su alkaloidi i flavonoidi. Ona prvenstveno djeluje na umor, nervozu, napetost, grčeve, nesanicu. Kao što umirujuće djeluje na tijelo, tako umiruje i opuštajuće djeluje na kožu lica. U ovo vrijeme koje nam nosi obavezu čestog nošenja zaštitne maske, što utječe na kožu lica, proizvodi iz kolekcija s hladno prešanim uljem pasiflore će zaštititi i umiriti kožu. NiKEL linija proizvoda od pasiflore sadrži Ulje pasiflore i Bogatu kremu s cvijetom pasiflore.

Ulje pasiflore je izvanredno učinkovit koncentrat za njegu kože, umiruje kožu, štiti je od isušivanja i ubrzava regeneraciju tkiva nakon oštećenja. Zaštitni i obnavljajući učinak na kožu pojačan je sinergijskim učinkom hladno prešanog ulja jojobe te visokim udjelom prirodnog E vitamina, badema, divlje ruže, sezama i nevena. Ulje pasiflore odlično je sredstvo za hidrataciju kože koje smanjuje upale, zbog čega je pogodno i za njegu osjetljive i suhe kože. Budući da poništava djelovanje slobodnih radikala, može nas zaštititi od preranog starenja. Olakšava svrbež i iritaciju, umiruje kožu.

Bogata krema s cvijetom pasiflore ima luksuznu teksturu i visoku koncentraciju hladno prešanog ulja pasiflore koje je po sastavu slično sastavu naše kože što ga čini savršenim za tretiranje osjetljive kože: savršeno njeguje, vlaži i štiti. Bogata krema s cvijetom pasiflore  namijenjena je za sve tipove kože i za svaku dob.

Osim NiKEL linija proizvoda od pasiflore u veljači možete iskušati i neke druge pripravke od ove čudesne biljke koja raste u cijelome svijetu, a  ima umirujuće djelovanje na središnji živčani sustav i znanstveno je potvrđena njezina primjena u slučaju stresa, nervoze, uznemirenosti, anksioznosti, napetosti i razdražljivosti, te pri poremećajima spavanja.

Čaj od pasiflore

Od 0,5 do 2,5 grama biljke prelijte kipućom vodom i ostavite 10 do 15 minuta da odstoji.

Tinktura

Možete uzimati 5 do 10 ml tinkture cvijeta, tri do četiri puta dnevno.

Protiv kašlja

Jedinstvena kombinacija bioflavonoida imaju sedativna i umirujuća svojstva na dišni sustav, zbog čega stručnjaci ulje pasiflore često povezuju sa smanjenjem broja astmatičnih napadaja i snažnog kašlja. Sljedeći puta kada ćete biti suočeni s iritantnim kašljem probajte udisati aromu ulja pasiflore.

Ulje kao dodatak šamponu

Ulje pasiflore možete jednostavno umiješati u šampon kojeg koristite za njegu kose. Ne ostavlja mastan sloj na koži, zbog čega ga možete koristiti i izravno na koži ili u kombinaciji s drugim uljima koja su pogodna za njegu kože.

Protiv hiperaktivnosti

Pasiflora je dopuštena i za pedijatrijsku upotrebu, a doza se računa na osnovi indeksa tjelesne mase. Njezin umirujući učinak kod djece se koristi radi smanjenja hiperaktivnosti.