Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Noćurak

Oenothera biennis

Obnavlja hidrolipidni sloj površinskog zaštitnog sloja kože.

Žuti noćurak, pupoljika. Domovina mu je Južna Amerika, od kuda je stigao na sjever, na istočnu obalu Kanade, gdje je već bio popularan medu starosjediocima Indijancima u liječenju kožnih bolesti i iscjeljivanju rana. U Europi je rasprostranjen uz puteve i obale i rijeka. Ispravan naziv biljke je pupoljika. Ulje se dobiva iz sićušnih sjemenki. Vrlo je cjenjeno i skupo. Bogato je vitaminima i mineralima, osobito C vitaminom, te pigmentom karotenom. Najvažniji sastojak ovog ulja su nezasićene masne kiseline, gama-linolenska i linoleinska. One su jedan od najvrijednijih sastojaka kozmetike. Dijeluju poput lipida koji se nalaze u koži. Sprječava transepidermalni gubitak vode. Upravo zbog svog sastava ulje noćurka pogodno je i za suhu i za masnu kožu. Djeluje protuupalno i zacjeljujuće kod neurodermitisa i sličnih kožnih promjena (atopičnog ekcema), prhuti. Regulira lučenje masnoće i izmjenu tvari u stanicama kože. Jača otpornost staničnih membrana kože. Sprječava nastanak akni. Izvrstan je čuvar vlage za kožu, posebno za isušenu i ispucalu.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Ulje noćurka

Kozmetika s potpisom za osjetljivu, dehidriranu kožu, kod crvenila ali i kod prhutanja, prištića. Zbog svog sastava pogodno je za njegu i suhe i masne kože!
99,90 kn
Probiotik krema

Kozmetika s potpisom za obnavljanje vrlo oštećene kože. Prva hrvatska probiotička krema
139,99 kn