Chose language(country)

Liniju kreirala Mirjana Brlečić, magistra farmacije

Sinergija kozmetologije i farmacije

Nikel® Filozofija "IZVANA" i "IZNUTRA"

Farmacija i kozmetologija povezane su i isprepletene - biljka koja ima određeno djelovanje na organizam, isto djelovanje ima i na kožu. Drugim riječima, sve što djeluje uzimano iznutra kao hrana ili kao farmaceutski pripravak, djeluje i izvana primjenjeno na kožu.

Primjeri

Pasiflora koja umiruje ako se pije kao farmaceutski pripravak, jednako tako umiruje kožu ako se na nju nanese. Peršin je čistač organizma, primijenjen na kožu peršin djeluje protiv bora, ujednačuje boju tena i posvjetljuje pjege. Bršljan se korist u obliku kontroliranih ljekovitih pripravaka kod katara u dišnim putovima, primijenjen na kožu djeluje ubrzavajuće na procese izlučivanja štetnih tvari. Probiotik koji obnavlja sluznicu ako se pije, obnavlja kožu ako se na nju nanosi u obliku kreme. Za ovu inovaciju dobila sam 2013. godine zlato u Americi i  EU, a svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo WIIPA (World Invention Intellectual Property Associations) uvrstila je Nikel Probiotik kremu u top 10 izuma u svom godišnjem izboru.

 

- Uvid u široku paletu najnaprednijih svjetskih kozmetičkih brendova kao i probleme i potrebe velikog broja ljudi koji sve više pate od alergijskih reakcija, potaknuo je istraživanja: željela sam ponuditi prirodnu kozmetiku farmaceutske kvalitete - 'čistu', oslobođenu od dodataka koji bi mogli štetiti, a koja, uz njegu, pomaže i otkloniti tegobe kože: suhe, osjetljive ili oštećene kože, kože sklone alergijama, pjegama, krhkim kapilarama, aknama, seboreji...

 

- Kreacija je potekla od mojih problema s preosjetljivom kožom za koju nisam mogla među ponuđenim preparatima na tržištu naći kremu koja je neće iritirati. Jednostavno sam, kao farmaceutkinja, odlučila istražiti što je to što izaziva upalu, a onda i kreirale kremu bez aditiva, konzervansa i sintetičkih dodataka koje moja koža ne voli. No, trebalo je otkriti na koji način povezati prirodne sastojke kako bi najbolje prodirali u kožu, pa ih prilagoditi svakom pojedinom tipu i potrebama kože. Kad sam otkrila tu tajnu dobila sam bezbroj ideja. Danas moja kolekcija ima 77 proizvoda, i to naravno nije kraj. U stvaranju, jedan proizvod već potiče na drugi!

 

- NIKEL® inspirirano prirodom - ostvareno kroz znanost.
Uz biljke hrvatskog podneblja, poput 100 % prirodnog anticelulitnog hita Ulja bršljana ili 100 % prirodnog anti-age hita Eliksira protiv bora s 12 biljaka iz hrvatskog Mediterana, linija NiKEL koristi i inovativne djelatne komponente uglednih svjetskih istraživačkih laboratorija koji posjeduju vrhunske biotehnologije u službi prirodnih supstanci. Uz kvalitetu, one jamče optimalnu učinkovitost i bioraspoloživost.

 

- NIKEL® inspirirano tradicijom - ostvareno kroz znanost.
Predaja potiče istraživanja. Primjer: Krema s peršinom 100 % ECO. Zapisi varaždinskog samostana uršulinki o tome da peršinova vodica pomlađuje kožu, potaknuli su istraživanje. U ekstraktu peršina iz BIO uzgoja dokazani su sastojci koji ujednačavaju boju tena, ublažavaju crvenilo i pomlađuju kožu: vitamini C i B-kompleksa, karotenoidi, minerali i oligoelementi. Ekstrakt je implementiran u 100 % prirodnu podlogu. Potom je Krema s peršinom 100 % ECO (kozmetika s posebnom namjenom) ispitana na 20 volontera (20 - 62 g.). Nakon 4 tjedna korištenja 2 puta dnevno, izmjereno je izrazito ovlaživanje kože, te ublaženje vidljivosti kapilara i crvenila kože. Pod naslovom "Učinak peršina na poboljšanje stanja kože" rezultati istraživanja i djelovanja predstavljeni su na 4. hrvatskom kongresu farmacije s međunarodnim sudjelovanjem.

 

- Novi pristup njezi kože. Prvi puta u kozmetici biljne matične stanice u sinergiji s organskom cvjetnom vodom latica ruže (ZLATNA MEDALJA, Inpex, SAD, 2012). Jedinstvena formula s biljnim  matičnim stanicama, ubraja se među najbolja prirodna sredstva za samo-obnavljanje i pomlađivanje kože. Svakodnevno korištenje Tonika* s biljnim matičnim stanicama (NiKEL Tonik Alpska ruža s biljnim matičnim stanicama alpske ruže ili NiKEL Energizirajući tonik s biljnim matičnim stanicama švicarske zelene jabuke) prije nanošenja kreme produljit će mladost i vitalnost epidermalnih matičnih stanica i odgoditi starenje kože.


- Nikel kozmetika nastala je iz ljubavi prema prirodi i prema ljudima. Odnos s kupcima koncipiran je kao istraživački rad. Popunjavaju se anketni listići, proučavaju se i bilježe sve povratne informacije što osigurava istinski užitak u Nikel produktima.

 

- Fotografiramo stanje kože prije i nakon korištenja Nikel proizvoda. Rezultati su fascinantni (primjer Nikel probiotik krema).

 

- U mom poslu, najviše me veseli kreacija novih proizvoda. Stvaram ih okružena prirodom i lijepom glazbom. I istinsko zadovoljstvo korisnika Nikel kozmetike! 


Jeste li znali

Sve što stavimo na kožu, ima li dovoljno malu molekulu, ulazi u krvotok i cijeli organizam. Najbolji primjer djelovanja kozmetičkog proizvoda (koji se nanosi na kožu) na cijeli organizam je češnjak: utrljamo li svježe prerezani češnjak na unutrašnji dio stopala, kroz par sati miris češnjaka osjetit ćemo u vlastitom dahu!
Najvrjednije stanice kože su epidermalne matične stanice. One su odgovorne za samoobnavljanje kože. S godinama se njihov broj i učinkovitost smanjuje. Biljne matične stanice povećavaju dugovječnost matičnih stanica kože, što rezultira smanjenjem pojave bora.


Nikel®, koznetika s potpisom,  dobitnica mnogobrojnih priznanja i 36 svjetskih zlatnih medalja za inovativni prirodni proizvod: Azija, Amerika, Velika Britanija, Rusija, EU te najviše nagrade za korištenje najčišćih sastojaka - ZLATNE MEDALJE I CERTIFIKATA INTERNATIONAL ECOLOGY FUND (Moskva, Rusija, 2009).