Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Lavanda

Lavandula officinalis - Lavandula angustifolia

Riječ lavanda dolazi od riječi lavare – prati.

Rimljanima je ova biljka bila najomiljenije sredstvo za njihova ritualna kupanja. I oni i Grci palili su po sobama grančice lavande kako bi se zaštitili od bolesti. Ulje lavande dobiva se destilacijom vodenom parom. Eterično ulje je prozirno, zelenkasto-žute boje. Glavni je sastojak linalol. Oduvijek se rabi u kozmetici i parfumeriji. Jedno je od najblažih a ipak najljekovitijih eteričnih ulja. Lavanda pospješuje djelotvornost svakog ulja s kojim se pomiješa. Jedino je eterično ulje koje se, kao prva pomoć, pri lakšoj povredi ili opekotini može nanositi direktno na kožu. Njeguje kožu, izvanredno je djelotvorno kod alergija, nadraženosti, ekcema, dermatitisa, opeklina. Potiče obnavljanje tkiva.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Gel za umivanje

Kozmetika s potpisom s hamamelisom
69,90 kn
Anticelulitno ulje

Kozmetika s potpisom s grejpom; 100 % prirodno, bez konzervansa
109,90 kn
Tonik lavanda

Kozmetika s potpisom bez alkohola; za mješovitu i masnu kožu
91,46 kn
Sebofit

Kozmetika s potpisom šampon za masnu kosu i osjetljivo vlasište s čajevcem, borovicom i lavandom
89,90 kn
Ulje poslije sunčanja

Kozmetika s potpisom s nevenom; 100 % prirodno, bez konzervansa
109,90 kn