Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Alpska ruža

Rhododendron ferrugineum

Umiruje kožu i štiti je od isušivanja, štetnih utjecaja okoliša i štetnog djelovanja UV zraka.

Alpska ruža može živjeti više od 100 godina. Raste na visini iznad 1800 m, gdje se mora prilagoditi vrlo teškim uvjetima okoliša, ali i velikim promjenama temperature, UV i suhoći: lišće, koje je dobro zaštićeno snijegom tijekom zime, kad se snijeg topi, iznenada je izloženo jakom suncu i temperaturi. Ova dragocjena biljka koja raste u savršeno netaknutoj prirodi Alpi sadrži vrlo aktivne spojeve kako bi izdržala ekstremne uvjete i opstala na stijenama i snijegu: taxifolin, rhodoxanthin, eterična ulja, polifenole (katehin, epikatehin). Ovi su spojevi izvrsni antioksidansi! U odgovoru na hladno, dehidraciju ili zamrzavanje, u svojim listovima alpska ruža počinje sintetizirati zaštitne proteine - dehydrins. Dehydrins proteini se ponašaju kao male spužve koje zadržavaju vodu oko staničnih membrana i bjelančevina. Dehydrins proteini štite alpsku ružu od dehidracija i smrzavanja. Visoki sadržaj polifenola štiti alpsku ružu od utjecaja slobodnih radikala.

Okoliš i starenje
Niske temperature, niska vlažnost i nagla promjena temperature iz okoliša narušava prirodnu zaštitnu barijeru kože. S godinama, koža se obnavlja usporeno i proizvodnja ključnih lipida je smanjen. Osim toga, matične stanice iz starijih donatora su manje učinkovite od onih iz mlađih. Oba čimbenika: okoliš i starenje smanjuju zaštitnu funkciju kože. Manje zaštićena, koža postaje više osjetljiv na stres okoliša, suha i krhka. To rezultira ubrzanim starenjem.

Prva strategija kako bi se poboljšala zaštitna barijeru kože i time odgodilo starenje je:
• očuvati funkciju epidermalnih matičnih stanica
• zaštititi ih od stresa iz okoliša
Epidermalne matične stanice kontroliraju formiranje, održavanje, obnovu i popravak cijelog epidermisa.

Alpska ruže simbolizira idealno "Swissness". Rijetka je i djelomično zaštićena biljka - nema plantaže. Njeno svojstvo zaštite od UV zračenja potvrđeno je u studiji ispitivanja na 22 volontera u dobi od 20 do 52 godine pri boravku ispitanika na stijenama i snijegu:
•    Prije kreme za sunčanje SPF 30 korištena je Alpska ruža.
•    Placebo - korištena je samo krema za sunčanje SPF 30, bez aktivnog sastojka Alpske ruže
•    Primjena: 3 puta dnevno (ujutro, u podne, navečer)
•    Rezultat: s alpskom ružom koža je bila zaštićena od gubitka vlage za 42% u usporedbi s placebom

INOVACIJA
Potpuno novi pristup u njezi kože.

Prije nanošenja vašeg omiljenog proizvoda za njegu kože (kreme, eliksira, koncentrata ili seruma) na lice, vrat i dekolte nanesite TONIK S BILJNIM MATIČNIM STANICAMA. Svakodnevna aplikacija biljnih matičnih stanica prije daljnje njege (ujutro i navečer, jednim potiskom na spray pumpicu) očuvat će aktivnost najvrijednijih - epidermalnih matičnih stanica kože i zadržati vlagu u dubokim slojevma kože.
 

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Tonik Alpska ruža

Kozmetika s potpisom s matičnim stanicama alpske ruže
250,00 kn
Ruža

Kozmetika s potpisom Set prirodne kozmetike
199,99 kn
Anti-age

Kozmetika s potpisom Set prirodne kozmetike
299,99 kn
NiKEL PRIVÉ MB COMPLEX SERUM

966,00 kn
1.380,00 kn