Kozmetika
Početna| Tipovi i tegobe kože| Prirodni sastojci| Gdje kupiti?| Pitanja i savjeti| Novosti| O nama| Kontakti
Prirodni
sastojci
Ovdje možete skinuti:
katalog NIKEL
prezentaciju
logotipove
Hamamelis
Hamamelis virginiana
Hamamelis
Hamamelis je grm ili malo drvo, potječe iz Sjeverne Amerike.

Hamamelis je grm ili malo drvo, potječe iz Sjeverne Amerike. Koru i listove hamamelisa medicinski su koristili sjevernoamerički Indijanci od davnina. Aktivne tvari su eterična ulja bez trijeslovina, hamamelitanin, flavonoidi (quercetin), organske kiseline. Od davnine se upotrebljavao za obnavljanje kože kod lezija (oštećenja), za jačanje mikro cirkulacije i sličnih tegoba (ulcus cruris - defekt tkiva potkoljenice), varikoznih vena, hemeroida, muskularnog reumatizma i neuralgija. Djeluje kao adstringens (steže tkivo), hemostatik (zaustavlja krvarenje), inflamatorno (protuupalno). Moderna uporaba hamamelisa: kod hemeroida, modrica, oteklina, manjih povreda i u losionima za oči i kremama za umirenje. Njemačka komisija E odobrila je njegovo korištenje kao „adstringensa“ i „anorektalnog lijeka“ (upala donjeg dijela rektuma i kože oko anusa praćena proljevom, pečenjem i svrbežom), za manje povrede kože, lokalne upale kože i mukozne membrane; hemeroidi i vene. Na kožu djeluje umirujuće (smanjuje crvenilo), učvršćujuće, osvježavajuće. Steže proširene pore.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Kozmetika s posebnom namjenom s kestenom
69,90 kn
Kozmetika s posebnom namjenom s paprom
69,90 kn
Kozmetika s potpisom s hamamelisom
59,00 kn